Evet, iyisiyle kötüsüyle bir maçı daha geride bıraktık... Gidip statta izlediğimiz maç ile ilgili herkesin yorumları farklı olmuş görüldüğü kadarıyla.
Benim ilk anlatmak istediğim Passolig mevzusu. Belirttiğim üzere eşim ile kartlarımız farklıydı, benim Sivasspor onun ise Beşiktaş kartı vardı. Müşteri hizmetlerine maçtan önce ikimiz de Sivas tarafından bilet alabilir miyiz diye sorduğumuzda evet alabilirsiniz demişlerdi. Biz de buna güvenerek maça gittik, sonra orada bilet veremediler. Gişedeki arkadaş elinden geleni yaptı ama sistem izin vermiyordu. Hatta amirine sordu, o da olması lazım dedi ama sistem vermediği için çözüm bulamadılar. Mecburen apar topar eşime de Sivasspor Passolif kartı başvurusu yaptık, böylece ikimiz de tribüne girebildik. Daha sonra eve döndüğümüzde müşteri hizmetlerini arayıp eşimin iki kartını da iptal ettirdik ve sonradan açılan kart bedelinin iadesini aldık.
Yani anlaşılan sistem daha oturmadığı için böyle sıkıntılar daha çok yaşanır, kimsenin konudan tam olarak haberi yok.
Maça gelirsek...
Ertuğrul'u söylemeye gerek yok, yenilen gollerde de suçu yoktu. Ümit'i dün beğendim baya, kendini geliştirmesi için atması gereken sıradaki adım faullerine dikkat etmek. Dün Da Costa gol ile bizleri sevindirse de defansif olarak Ümit ondan ön plandaydı, kafa toplarında hep Ümit'i gördük.
Aatıf'ın yokluğunda Mehdi elinden geleni yaptı ama teknik yetersizliklerinin limitine geldiği için yapacağı birşey yoktu. "Adım Hıdır" durumu yaşandı resmen. Adem biraz etkisiz kaldı, bence Toraman ile iki "ağabey" olarak birlikte oynamamalılar. Sorumluluğu kimin alacağı konusu kafa karıştırdı.
Toraman için de herkes negatif yorumlar yapmış ama ben şahsen beğendim, eski takımına karşı bile olsa bence elinden geleni yaptı. Eskiden daha hırslı olduğunu söyleyen arkadaşlar haklılar ama o zamanlar hem daha gençti hem de sürekli oynuyordu, elimizde bir yıldır oynamamış ve moralmen çökmüş bir Toraman olduğunu unutmamak gerek. Bence haksızlık yapmayalım, kesinlikle eski takımına karşı bir tolerans falan göstermedi.
Kadir'in yokluğunu hiç aramadık. Zaten niye arayalım ki? İki senedir Kadir'in performansı ile kazandığımız maç var diyen varsa beri gelsin.
İleride ise en büyük hata Carlos'un Chrisantus ile Utaka'yı yanlış yerlerde oynatması oldu. Kanatta oldukça verimsiz bir Chrisantus ve uçta yine öyle bir Utaka izledik. Tam ters şekilde olmalıydı. Ama Utaka ayrıca bir performans düşüklüğü gösterdi. Arkasındaki Mehdi gibi oyuncular ile uyum sağlayamadı galiba diyerek hayra yormayı tercih ediyorum.
Sağ kanatta ise Cicinho her zamanki gibi elinden geleni yaptı, fakat kart konularına dikkat etmesi gerekiyor. Burhan ise sezona başladığı gibi düşük performans ile oynamaya devam ediyor. Alternatifi olmaması onun hırsını düşürüyor olabilir zira geçen sene iyi oynamasa anında yerine Kamil'i monte etme imkanımız vardı ve o da bunun bilinciyle oynuyordu. Acilen bu olaya bir çözüm bulmalıyız.
Son olarak Ziya'da da ciddi bir düşüş var, ama hem Aatıf'ın olmaması hem de Aydın'ın gitmiş olması Ziya'nın durumunu çok etkiledi. Dün önünde Chrisantus ile hiç alakaları yoktu, öyle ki bir ara Burhan sol açığa geldi falan, iyice karıştı anlayacağınız kanatlar.
Artık yapılacak tek şey Rize maçından 3 puan almak diyerek bitirmek istiyorum.
Son olarak, dün kalkıp ta memleketten gelerek takımını destekleyen abilerime ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ankara maçları onlarla güzel.
Dipnot: Galiba destan yazdım.