Cevap: Maçı Değerlendirelim
1 puana bile üzülecekken puansız dönülen ve kaleci hatasıyla verilen bir maç oldu...Sivasspor adeta ''ben takım oyunu oynayacağım, kısa süre sonra bunu göreceksiniz'' diyor...Resmen oyunun hakimi bizdik..İyi alan daralttık ve uzun şişirme toplarla yerine kısa ve hızlı paslarla çıktık..Tek eksiğimiz goldü...
-Utakanın antreman eksiği belliydi...Biraz da özellikle son bölümlerde gereksiz topla çok oynadığı için Atıfa kızdım...Kamil ise aynı tas aynı hamam, bu adam uslanmayacak ama daha önce de demiştim, böyle devam ederse kusura bakmasın Carlos hiç acımaz ve cezasını keser..Nitekim kadrolar belli olana kadar herkes Rengifo'nun ilk 11 başlayacağını sanıyordu..Oysa antremanları takip edenler Carlosun Rengifo'nun durumundan çok da memnun olmadığını, hatta son antreman maçında as takımda başlatmışken yedek takıma çektiğini bilirler...Carlosun bu yönü işte bize yıllardır lazım olan bir durum...Kamil efendi ders alır kendini toparlarsa amenna....takımda costa, cicinho, burhan gayet iyiydiler...Carlosun şu oyun şablonunda göbekte oynayan kadir-adem ikilisi bu vasat oyunlarının çok üzerine çıkmalılar ha çıkamazlarsa iyi bir alternatif olarak bekleyen Hakan da var....Carlosu bugün eleştireceğim tek nokta Ahmeti biraz daha erken oyuna alması ve ortasahadaki Adem-kadir ikilisinden birinin yerine Hakanı oyuna sürmesiydi...
-Bir eleştirim de Borjana.... uzun süredir bu takımda ama malesef bu takımın seviyesinde ve kalitesinde bir kaleci değil..sadece geçen sene 2.devre iyi bir performans gösterdi sonrası yine aynı...Ayda yılda bir kayseri atağı geldi ve ilk şutta rahat alacağı topu içeri aldı...Borjan efendi öyle taraftara şirin gözükerek, göz boyayarak kalecilik yapılmaz...Daha nereye kadar senin hatalarından puanlar vereceğiz...Gol öncesi Kamilin Ziyaya yardım etmemesi ve sol taraftan açık vermemiz sonrasında Borjanın rahat alacağı topu içeri alması...İlk maça göre fena oynamadık hele geçen seneye göre çok farklı ve diri bir takım geliyor ama böyle basit hatalardan da puanlar gitmesin ayıp...Belki erken ama şu tabloyu görünce kalecilerden yine başımız ağrıaycak gibi gözüküyor...
-Ama dediğim gibi genel anlamdaki oyundan memnunum, ilerisi adına umut vericiydi ve gelecek hafta farklı kazanacağımız konya maçıyla güzel günlerin başlangıcına da imza atacağımıza inanıyorum...