gardaslar,
bircok kisi takimimizdan birinin milli takima secilmesinin hakli gururunu yasiyor. Elbetteki ne zaman olursa olsun milli takima oyuncumuzun gitmesi gurur verici bir olay, gazozuna mac olsa bile. Ama ben dikkatinizi daha baska bir noktaya ve su an kosullara cekmek istiyorum:
1. Mehmet kardesimizin milli takima secilmesi harika birsey ve bence Servet kardesimizn secilmesinden daha da büyük bir olay. Cünkü Mehmet dogrudan Sivasspor'dan milli takima gitti. Daha önce Servet gibi büyük bir takidan gitmisligi yok (Tabi Servet'in Sivasimiza geldikten sonra tekrar kimligini bulmasi da ayrica sevindirici bir olay)
2. Mehmet herhangi bir dönemde ve deneme amacli olarak alinmadi, milli takim tarihindeki en önemli dönemeclerden birinde gercekten ihtiyac duyuldugu icin alindi. Bu Mehmet ve bizim icin ayrica bir motivasyon ve gurur kaynagi.
3. Mehmet cok genc sayilmaycak bir oyuncu, 26 yasinda, bu yasta genelde milli takima ilk defa secilmek cok rastlanan bir olay degil. Ama kendi azminin, Sivasspor atmosferinin ve bir Türk hocanin (Bülent Uygun) sayesinde hak ederek milli takima yükseldi.
4. Bu cok genc olmayan yasta ve cok da popüler degilken bileginin hakkiyla bir Anadolu takimindan yükselmesi bircok Türk futbolcusuna umut vercek ve ufkunu genisletecektir. Milli takma secilebilmek icin illa ki büyük bir takima gitmek gerektigi tezini cürütme yolunda güzel bir adimdir. Bir sehrin, bir takimin ve degerli bir kardesimizin mütevazi kosullarda yüselmesi cok büyük bir olaydir.
Belki tesbit edemedigim belki daha bir cok yönü vardir bu olayin. Ama kesin olan sudur ki duygulanmamak elde degil. Helal olsun, hem Mehmet'e, hem onu milli takma secilecek düzeye getirenlere, hem de adaletli davranip bir "yildiz"in parlayisini gören milli takim yetklilerine...
Alah hepinizin yardimcisi olsun ve insallah Yunanistan ve Norvec maclarindan alnimizin akiyla cikariz.
Milli takimi her kosulda severiz, oyuncular hangi tamdan gelirse gelsin önemli degil ama 2 oyuncumzun millli takimda olmalari sayesinde hic olmadigi sekilde apayri bir heyecanla izlyecegiz maclari...
P.S.: Kismetse Haziran basi baba olacagim. Hastane cikisi varsa Sivasspor lisansli ürünü (badi, eldiven, önlük, tulum,..vs.) almak istiyorum. Nasil temin edeilri bir fikri ve tavsiyesi olan var mi? E-Mil adrsim:
bakgul76@hotmail.com