--->: BASKETBOL
Kral
Euroleague çeyrek finaline yazdıran Fenerbahçe Ülker'de Willie Solomon yine büyüledi.
21.3.2008
Takımını sırtlıyor
Fenerbahçe Ülker, Euroleague’de tarih yazmaya devam ediyor. TOP 16’daki son maçında grubun yenilgisiz lideri TAU Ceramica’yı Abdi İpekçi’de 75-59’luk skorla bozguna uğratan ve çeyrek finalde İtalyan Siena’nın rakibi olan Kanarya’da ABD’li oyun kurucu Willie Solomon müthiş basketboluyla izleyenleri büyüledi. Yıldız oyuncu TAU karşısındaki 28 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 4 top çalmalık performansıyla yine takımını sırtlayan isimdi.
Sayıda da zirvede
TOP 16’da oynanan 6 maçta attığı 123 sayı ile en çok sayı atan oyuncu durumundaki Solomon, 18 top çalmayla bu kategoride de zirvede. Yıldız basketbolcunun 20 sayının üzerinde attığı her maçı Fenerbahçe’nin kazanması da, takımına ne kadar büyük katkı yaptığının en açık göstergesi. Solomon, Fenerbahçe Ülker’in TOP 16’da kazandığı Aris maçında 23, Rytas maçında 27 ve TAU karşısında da 28 sayıyla oynarak, tarihi başarıyı getirdi.
Şimdi hedef Final-Four
Genç bir kadroyla mücadele ettiği Euroleague’de çok üstün bir performans gösteren Fenerbahçe Ülker’de yeni hedef Final-Four olarak belirlendi. Sezon başında yabancı tercihlerini gençlerden yana kullanması sıkça eleştirilen ancak buna rağmen önce Euroleague ilk turundaki gruptan çıkmayı, ardından da TOP 16’daki performansıyla adını Avrupa’nın en iyi 8 takımı arasına yazdıran Sarı-Lacivertli ekip büyük bir gurur yaşıyor. Kazanılan başarılar, hedeflerin daha da büyümesini sağlarken, şimdi herkes yeni rakip Siena’yı saf dışı bırakarak Final-Four oynamanın planlarını yapıyor. Şube Direktörü Nedim Karakaş, Fenerbahçe’nin bulunduğu yerle hiçbir zaman yetinen bir camia olmadığını belirterek, “Hedefimize adım adım gidiyoruz” diye konuştu.
Şölen haftası
Nisan ayının ilk günleri Fenerbahçeliler için tam bir şölen halinde geçecek. Basketbol takımı Euroleague çeyrek final ilk maçını 1 Nisan’da İtalya’da Siena ile karşılaşacak. 2 Nisan’da ise futbol takımı, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Chelsea’yı Kadıköy’de ağırlayacak. 3 Nisan’da ise bu kez Fenerbahçe-Siena serisinin rövanşı Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak. Fenerbahçe taraftarını 3 gün üst üste yoğun bir mesai bekliyor.
|