Sivasspor, Teknik Direktörü Bülent Uygun, tribünlerde yaşanan küfürlere anlam veremediğini belirterek, “Bütün kulüpler 3 sezon boyunca bayan taraftarları maça bedava almalı” dedi.
Beşiktaş-Sivaspor maçı içerisinde sahaya atılan ve kendisinin tekrar tribünü gönderdiği ayakkabı konusuna da değinen Uygun, “Geçen sezon da aynı kişi, o zaman havalar daha soğuk olduğu için giydiği çizmeyi sahaya atmış. Niye böyle yapıyor anlamıyoruz. Bu tip kişilerin alıp hemen hastaneye götürerek psikolojik testten geçirilmesi ve sorununa çözüm bulunması gerekiyor. Maçta ayakkabı atılacak kadar ne olabilir ki. Diyecek laf bulamıyoruz. Sahaya gelen ayakkabıyı geldiği yere geri gönderdik.
Gelenek ve göreneklerimize, örf ve adetlerimize namusumuza bağlı insanlar olarak yapılan küfürleri sindiremiyorum. Onlarla diyaloğa girmek de istemiyorum. Türk futbolunda kurallar değişmeli. İtalya statları değiştirmedi ve bu yüzden seyirci erozyonu yaşıyor. İngiltere, seyirciye uygun statlar ile coşkuyu artırdı. İnsanlar ailesiyle gelerek maçları takip ediyor. Bizde de maça gelen bayan taraftarlardan en az 3-5 sene tribünlere gelmeleri halinde para alınmamalı. Ya da kriter getirilmeli. Örneğin 15 bin kişilik yerlerde 3 bin kontenjan ayıralım. Bunun kötü tezahüratların azalmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.