Alıntı:
migroArmis Nickli Üyeden Alıntı
Sivasspor menfaati için yüksek kapasiteli stadyumu savunanlardanım...En büyük arzumda budur..Yanlız Sivasta nasıl büyük bir stad olmazssa olmazlardansa mevcut stadında tamamiyle doldurulamadığı acı bir gerçektir.Bunu buradaki kardeşlerimin söylem ve serzenişlerinden anlıyorum..Arkadaşımız Kayseri örneğini verirken bence doğru bir örnek vermiştir..Elbetteki Sivas Kayseri değildir ama unutmayalımki Sivasspor ortalamaya 6000 e oynarken Kayseride 12000 oynuyor..Ama hiç bir sebep Sivasa yüksek kapasiteli bir stadyumun yapımasına engel ve mazeret olamaz..Saygılar...
|
Dostum mesele bir yerde tribünleri doldurma meselesi değil... Mesele verilen vaatlerin yıllar geçtikçe eriyip gitmesi ve bunun sonucunda halkın küskünlükden tut isyan noktasına gelmesi... Yoksa taraftarımızın çoğu bilinçli-ki tribünlerin bu kapasitede dolduramadığını ve kolay kolayda dolmayacağını gayet iyi biliyor. Burada sorun neden 33 den 30 ordan 25 bine çekildiği meselesidir. Yoksa Seninle ben Kayseri ile Sivas nüfus bazında aynı kefede değiller. Sen bir milyon nüfusla 30 bini doldurursun ama ben 300 bin nüfusla heraldeki senin kadar dolduramam o stadı...
Bu iş yazın tarlaya ektiğin domatesi biberi konserve yapıp kışın tüketmeye benziyor. Ama ekilen bir şey yok... Yani ilerde oluşacak bir organizasyonda yoksun. Onun için istediğin kadar akıllı stad yap. İstersen -40 derece soğuk varken stad içini Antalya ya çevir bir manası yok taraftar için... Onlar kandırılmanın ızdırabını yaşıyorlar ve buda çok normal bir tepki...