Alıntı:
eyuphulagu Nickli Üyeden Alıntı
Cevaplar kaos ile yener arasında paslaşmayla geçiyor;isterseniz bende artık takıma katıllayım..şAKA BİR YANA OLAYI BİRAZ KİŞİSEL HALE GETİRMEYELİM..İki arkadaşın da 2 yıldır yazdıkları değişik mesajları,eleştirileri zevkle okuduğumu söyleyebilirim..İsterseniz sizi biraz geriye götürüp nostalji yaptırayım;Bundan 20-25 yıl önceleri hatta daha önceleri hep stattaydık hep maçlara giderdik tribünleri tıka basa doldurur,kırmızı- beyaz üç yıldız sivas sloganlarıyla tribünleri inletirdik...İnletirdik inletmesine de takım o yıllarda amatöre düşmüştü..Dış sahada 4 eylülle yıldızeli ile amatör maçlar oynadık zar zor tekrar şampiyon olup terfi maçlarına katıldık..Grubumuzda en iyi takım trabzonsporun 3. lig takımıydı..Burada galiba 2-1 yenmiş orada 4-1 yenilerek 2.lige katılma hakını kaybetmiştik..Hepimiz çok üzgündük içimizden bazıları hüngür hüngür ağlıyorduK ÇÜNKÜ MALESEF 2. LİGE ÇIKAMAMIŞTIK...oGECE SABAHA KADAR GÖZÜME UYKU GİRMEMİŞTİ..Sonra ne olduysa federasyon kararıyla 2.lige çıktık...Dünyalar bizim olmuştu sabahlara kadar Sivas'ta tur atıp şampiyon Sivas diye bağırmıştık...Ogünden sonra değişik yıllar 2. ligde maçlar oynadık ama bir türlü 1. lige çıkmak nasip olmadı..Ta ki Osman Seçilmiş başkan olana kadar...Osman abi futboldan hiç anlammasına rağmen takımın altyapısını hazırladı...Takımla yattı takımla kalktı..Mecnur başkan da o yıllarda İstanbul temsilcisi olarak yönetime girmişti...Sonraki yıllar hep mücadeleyle geçti..Sonra Mecnur Odyakmaz başkan oldu;Bülent UYGUN'da Sportif Direktör ve Menejerliğe getirildi...Hepimiz 7 yıl önceki dönemi ve olanları biliyoruz...İsmail KARTAL döneminde şampiyon olduk...Sonra süper ligde mücadelemiz başladı..Lorant ve SLOVAK HOCA DÖNEMLERİNİ YAŞADIK...CAROL pecze döneminde takım küme düşme hatındayken Bülent Hoca t. direktör oldu...Takım o yıl küme düşme hatında hattındayken bir snds büyük bir çıkış yaşayarak ligi 8. bitirdi.Sonraki yıl 4.,geçen yılda 2. olduk ve kupada yarı final oynadık...Gelelim bu yıla B.uygun takımdaki bazı oyuncuları göndererek yeni oyuncularla lige girdi..Malesef şyaşanan bir takım olumsuzlukla,şanssız sakatlıklar,bazı oyuncularla anlaşılmasına rağmen sonradan vazgeçmeleri,yeni sistemin tam oturmaması v.b sebeblerle arka arkaya malğubiyetler alındı..Ligde oynanan maçlarda 1 beraberlik 4 mağlubiyet alındı...........ŞİMDİ ELİMİZİ VİCDANIMIZA GÖTÜRÜP DÜŞÜNELİM.....B.UYGUN giderse yerine kimi getireceğiz....Yeni hoca gelince elinde sihirli bir değnekle mi gelecek...Bu takımı kim bu hale getirdiyse bu durumdan kurtarmak da ona düşer.....Unutmayalım ki dere geçerken at değiştirilmez...Değiştirisen sonuçlarına da katlanırsın...Sivassporun son 2 maçını da izledim...Denizli maçını tv den Bursa maçını da statta izledim...İnanın takımda büyük gelişmeler var...Denizli maçında girilen 7-8 tane net pozisyon ve verilmeyen %100 bir penaltı...Bursa maçında stattan izledim ...Takım yine kötü oynamadı..İlk yarı Bursa 2 pozisyona girdi birini attı;biz ise 4-5 tane net pozisyona girmemize rağmen hiç gol atamadık...Adeta tek kale maç oldu,olmuyanca olmuyor..2. yarı son 15 dak. ya kadar yine pozisyonlara girdik ama atamadık...Atamayana atarlar misali Hayrettin'in 2 tane kademe hatasıyla 2 gol yedik..Maç 2-1 iken bana göre Ersan ceza sahası içinde çekildi bu bir penaltıydı ama hakem devam dedi...Sonra dönen top gol oldu maç 3-1 bitti...Maç sonunda Ersan'ı protesto ettik çok ayıp ettik...Ersan sakat sakat oynamasına rağmen 2. yarı iyi bir maç çıkardı..İndirdiği kaç top olduğunu sayamadım...O altı pasta indirdiğ toplara iy vurabilseydi oyuncularımız maçı galip bile bitirebilirdik..Ersan'ın bir topu da direkten döndü...Hepimiz çok doluyuz biliyorum...Ama unutmayalımki gerçek taraftar kötü günde takımına sahip çıkan taraftardır...Unutmayalım ki düşenin dostu olmazmış;düşen takımların ;Erzurum,Erzincan,Yozgat,Balık esir,Kırıkkale,Malatya,Giresun ,Adana takımları,İzmir takımları şimdi neredeler;ne yapıyorlar biliyormusun?Bu takımların bir çoğu 3. ligde oynuyor,bazıları amatöre düştü;bazıları 2. ligde ;bazı takımlar parasızlıktan yönetimi alacak adam bulamıyor,bir çoğu kulüp anahtarını val,ye teslim etti;bir çoğunu kayyum yönetiyor....SİVASSPOR İŞTE BU DURUMLARA DÜŞMEK İSTEMİYORSA İSTİKRARDAN YANA OLMALI.....DEREYİ GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRMEMELİ,HOCASINA OYUNCUSUNA YÖNETİMİNE SAHİP ÇIKMALI....DÜNYADA SON 30 YILDA BAŞARILI OLAN TAKIMLARIN BAŞARISINDA EN BÜYÜK ROL SÜREKLİ BİR YÖNETİM VE SÜREKLİ TAKIMI ÇALIŞTIRAN HOCA VE EKİBİDİR...
|
evet abi çok haklısın başkanımızla da hocamızla da daha en az on yıl çalışmamaız lazım...
başarı aslında istikrar demektir...
istikrar...
istikrar...
istikrar...
Ayrıca hadi bülent hocaya istifa diyenler oldu, hatta ben de bir kez yazmıştım ama herkes haddini bilsin Mecnun Başkana tek kelime etmesin...
beş bin tane sivaslı vekil bir tarafa bir tane mecnun başkan bir tarafa...
mecnun başkanın kıymetini bilelim..
sahipsiz sivasın sahibi, terkedilmiş sivasın herşeyi....
seviyorum seni mecnun başkanım...