Cevap: Yeni teknik direktör Muhsin Ertuğral mı ?
Olan oldu artık...
Şimdi gün ağlama zırlama vakti değildir arkadaşlar. Bende herkes kadar üzüldüm. Sebeplerini uzun uzadıya anlatmak istemiyorum ama özetle istikrar diyebilirim. Şimdi karşımızda -dedikodulardan ibaret şimdilik- 2 tane T. Direktör adayı bulunuyor. Birincisi Ersun Yanal, anlatmaya bile gerek yoktur onun kariyeri ve futbol bilgisini. Ama Teknik Direktörlüğü bilimsel açıdan veriler vasıtası ile Profosyonel bir açıdan yaklaşan uzun vadede iyi işler çıkarabileceğini düşündüğüm bir patron. ama Trabzon gibi tez canlı bir taraftar kitlesi karşısında başarıyı hemen isteyen bu gurup karşısında vadesi pek fazla olmamasına karşın Özellikle Denizlideki başarısı ve Milli takımdaki mantalitesi ve ayrıca Gençlerbirliği ile beraber oynatmak istediği futbol takdir edilecek bir yönü olduğunu düşünüyorum.
Gelelim Muhsin Ertuğral'a.. Bazı arkadaşlarımız hemen atıp tutmaya başladılar ama ben bize gelebilecek en iyi hocalardan birisi olarak düşünüyorum. Şayet uzun dönem çalışacaksa çok çok iyi bir seçim olur bizim için. Muhsin Ertuğral Afrika futbolunda isim yapmış bir teknik adam. Özellikle Güney Afrikada.. Son 3-4 yıldır Avrupalı şirketlerin yatırım yaptığı Güney Afrika Süper Ligindeki mihenk taşı olarak kabul edilen ve ortalama 40 bin seyircisini arkasına alan Kaizer Chiefs ( Güney Afrikanın Feneri-GS side diyebiliriz) gibi bir takıma Şampionluklar ve ulusal başarılar getirmiş bir teknik patrondan bahsediyoruz. Özellikle hücum ve sert presli oyunu tercih ettiği bilinen hoca, zannediyorum Türkiyede de bir dönem çalışmıştı. Tabi yıllar önce ilk antrenörlük deneyimleri zamanında. 1990 yılından beri Yurt dışında çalışmış, sadece bir dönem Avusturya Matersburg takımında da görev yapmış, daha sonra Kongo, tunus, Mısır takımlarını çalıştırdıktan sonra Güney Afrikaya dönüş yapmış. 2006-2007 de Ajax Cape townda görev yapmış ve bir sene sonra 2. defa Kaiserin başına geçerek Afrika Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşamış. Siz ne derseniz deyin kariyerli bir hoca...
Ntv Sporda geçen gün onun bir maçını seyretim bunuda eklemeden geçemeyeceğim. Güney Afrikada derbi maçı hakkında haber ve belgesel türü bir programdı. O maçta tribünlerde 80 bne yakın taraftar vardı. evet inanamayacaksınız ama tam 80 bin.. hatta daha fazla olması beklendiğini ve güvenlik bakımında stadda boşluklar bırakıldığından bahsedildiğini hatırluyorum. Şimdi arkadaşlar bu bilgiler aslında bizim için boş. Ama en önemlisi şu: Bizim şu anda yabancı oyuncu eksiğimiz var vede devre arasında mutlaka takviye gerekiyor. İşte bu hoca Özellikle G. Afrikadan yetenekli istediği futbolcuya gel dediği zaman, istediğini alabilecek pozisyonda ve kariyerde bir hocadır. Tek problem her çalıştığı yerde 1-2 yıl kalmış olmasıdır. Eğer böyle olacaksa işimiz gerçekten zor. O zaman bize gelebilecek hoca seçiminde kanımca en doğru hoca Ersun Yanal olur. Fakat daha yeni yetişen arkadaşlar bu hocaya kariyersiz vede yeni ismini duydum diyerek başka platformlarda yazı yazmasındlar gülünç duruma düşerler.
Hadi bakalım bizde bekleyip göreceğiz. Lakin keşke sayın Uygun ayrılmasaydı..
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|