insanın içinde olacak kulağı delik,gozu keskin olacak sivas-bursa maçının olacağını cumle alem bılıyor,ıstanbulun kadıkoye akması lazım,ıstanbulda kı sıvas potansıyelını herkes bılıyor,bursalılar 1,5 saatlık yoldan ve taşımayla gelecekler ne kadar taraftar getırebilırler kı 5-10 bın olsun,gelecek sivaslı taraftar olsun,
insanın içinde olacak kulağı delik,gozu keskin olacak sivas-bursa maçının olacağını cumle alem bılıyor,ıstanbulun kadıkoye akması lazım,ıstanbulda kı sıvas potansıyelını herkes bılıyor,bursalılar 1,5 saatlık yoldan ve taşımayla gelecekler ne kadar taraftar getırebilırler kı 5-10 bın olsun,gelecek sivaslı taraftar olsun,
Yol 1.5 saatten daha fazla 3 saati buluyor..Feribotta sıra varsa dahada uzun sürebilir.Dediğin gibi Bursaspor seyircisi taşımalı sistemle gelecek Az öncede başka bir kardeşim 20 bin küsür Sivaslı taraftar 4-5 bin Bursalı taraftarın geleceğini tahmin ettiğini yazmış..Bu sadece onun tahmini.Senin söylediklerin oldukça mantıklı aşılması gereken bir yol var yer uzak öte yanddan İstanbulda yaşayan Sivaslı kardeşlerimin kendi evi gibi..Yanlız bilginiz varmı bilmiyorum geçtiğimiz sezonlarda iki sezon önce sanırım istanbulda oynanan İBB Bursaspor maçında olimpiyat stadının tribünlerinde tam 30 000 bin Bursaspor taraftarı vardı.Buradan biz Bursaspor taraftarları için yolun yordamın uzağın yakının önemsiz olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim..Ama şurda endişem var bu sezon taraftarlarımız biraz gevşek hareket ediyor bunun sebebide Bursaspora transferlerın yapılmaması takımın istedikleri performansı vermemesi..taraftarda bi tepki koydu..Ama yakın zamanda bu buzlar eridi..Bizim sayıda eksilme olursa bir tek bu sebepten olur..aksi taktirde ikinci bir ibb maçındaki tabloyu göreceğimden eminim....
Gecen sezon ki IBB macina o firtinali havada 30 bin civari taraftarimiz gitmisti. Ben maca Bursa'dan gittim ve 10 bin bile beklemiyordum.Mac saati cok erkendi ve Olimpiyat stadi kosullari malum. Ama tablo guzeldi. Bu mactaki taraftar sayisini etkileyecek tek unsur macin haftaici olmasidir. Ancak bu etken rakip icinde gecerli sonucta.Ben taraftar sayisinda bir sorun olacagini sanmiyorum cunku stad ve fiyatlar taraftar icin cazip,ustelik siradan bir mac degil bu Sivasspor tarihi icin.
Bursaspor'a gelince...antipatik....illaki yenmeliyiz.
ama zor mac!
Alt liglerdeki coşku hala sürseydi eğer bugün bursalılar gelmese bile Saracoğlunu tıklım tıklım yapardık.Demek ki bizim hasretimiz amatörlükten sıyrılana kadarmış,hedefimiz olan 1.lige geldikten sonra kimsenin yeni hedef koymaması(daha doğrusu arkasında duramaması) ve özellikle ardı ardına kaçan 2 şampiyonluk Sivaslıyı bu hale getirdi.Şampiyonluk gelse şöyle olurduk böyle olurduk demeyeceğim çünkü iş tamamen karşılıksız sevgiye bağlı ama en azından elimizde olanı yitirmeyebilirdik.Bu sözlerimin hepsi İstanbuldaki Sivaslılar için geçerli ve sürekli ya hani o kadar Sivaslı vardı İstanbulda hani neredeler diyen arkadaşların tahayyül edemeyeceği kadar Sivaslı var burada emin olabilirler,heh neyleyim ben desteklemeyeni diyeceksiniz belki ama sorun da tam burada başlıyor bunun için neler yapılabilir.Münferit bir şekilde hiç kimse harekete geçmez köy dernekleri de dahil tüm kurumlarımızın dur durak bilmeden organizasyon yapmaları gerek.Buradaki sorun alt taraftakinin vurdumduymazlığı kadar üst taraftakinin boşvermişliği de aynı zamanda.Sivasımız için emeği geçen tüm kişi ve kurumları tenzi ediyorum tabiki de..
Uzun lafın kısası kısmet olursa bende maçtaki yerimi alacağım ve azımsanmayacak bir kalabalık bekliyorum memleketimin insanlarından,hayırlısı olsun.
BİZ SIVASLIYIZ!!!
Bursaspor - Sivasspor Maçı Bence Erken Final...Turu Atlayan Ekip BenceFinale Kadar İlerler...İki Takımda Çok Koşan Çok Mücadele Eden Takımlar...Bursaspor 1. Dönemde ki Performansından Çok Daha İyi...Ama Son Gaziantepspor Maçında Yenilmesi Morallerini Bozmuştur Fakat Bu Bizim Dezavantajımız Olacak Çünkü Daha Çok Hırslanacaklar ve Kupayı Almayı Çok İstiyorlar...Tabiki Her Takım İstiyor...Şuan Biz Galatasaray'ı Eledik ve O Kadar Önemli Bir Maç Daha Var...Daha Fazla İşi Uzatmayalım ve İyi Olan Kazansın Diyelim ...