Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Heykel

Heykel Her Telden Muhabbet Burda

Seçenekler Arama Stil

Bİ TANESİN...
Alt 19.10.2005, 22:03   #101
FATIMA
Tecrübeli Yiğido

FATIMA - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

14 Mesajına 26 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 FATIMA ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Daumen hoch Bİ TANESİN...

SEN Bİ TANESİN BACIM...AMA DAHA ÇOOOOOOKKK HİKAYE İSTİYOZ.....
FATIMA isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
KARINCA DA IRSAD EDER
Alt 20.10.2005, 15:00   #102
Sweetgirl
Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58 Mesajına 127 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 787 Sweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISI
Standart KARINCA DA IRSAD EDER

Bir Hak dostu, "Beni bir kedi irsat etti." der. Tasavvuf kitaplarinda Timurlenk'le alakali söyle bir hadise anlatilir:
Timurlenk bir gün bir koyun calar.
Timurlenk'in baslangici koyun hirsizidir. Osmanli'dan Anadolu'yu calmasi onun ikinci isidir.
Koyunlardan birinin calindigini gören coban, sadagindan bir ok cikararak atar ve ok Timurlenk'in ayagina saplanir. Bu sebeple topal kalir. Daha sonra o, "Benden hicbir sey olmaz." Diyerek bedbin, ümitsiz ve kalbi kirik bir sekilde bir harabeye giderek orada dinlenir. Bu sirada gözüne bir karinca takilir. Karinca büyükce bir saman cöpünü sirtlanmis, yüksekce bir yere tirmaniyor. Tirmanma esnasinda cöpü düsürüyor. Sonra tekrar alip yine deniyor. Ta hedefine varincaya kadar bu islemi defalarca devam ettiriyor. Bu manzarayi seyreden Timurlenk, "Ben bu karincadan daha aciz degilim. Ben de basarili bir insan olacagim." der. Tasavvuf ehli buradan bir karincanin insana isik tutabildigini cikarir. Evet, birisi kediden, birisi karincadan, hatta baska biriside bir baska böcekten ders almistir.

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
..
Alt 20.10.2005, 15:05   #103
muRTix1
Yiğido

muRTix1 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

5 Mesajına 6 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 muRTix1 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart ..

süperr hikayeler thanky youuu
Alt 20.10.2005, 15:07   #104
CÜSSKB-Aynur
Usta Yiğido

CÜSSKB-Aynur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

64 Mesajına 176 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1051 CÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz sein

KAÇ KIRLANGIÇ KOVALADINIZ ?
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş. Pencerenin önüne konmuş, bütün cesaretini toplamış, röfleli tüylerini kabartmış, güzel durduğuna ikna olduktan sonra, küçük sevimli gagasıyla cama vurmuş. Tık... Tık...Tık... Adam cama bakmış. Ama içeride kendi işleriyle uğraşıyormuş. Meşgulmüş! Kimmiş onu işinden alıkoyan? Minik bir kırlangıç! Heyecanlı kırlangıç, telaşını bastırmaya çalışarak, deriiin bir nefes almış şirin gagasını açmış, sözcükler dökülmeye başlamış.
Hey adam! Ben seni seviyorum. Nedenini niçinini sorma. Uzun zamandır seni izliyorum. Bugün cesaret buldum konuşmaya. Lütfen pencereyi aç ve beni içeri al. Birlikte yaşayalım.
Adam birden parlamış: “Yok daha neler? Durduk yerde sen de nerden çıktın şimdi? Olmaz, alamam” demiş. Gerekçesi de pek sersemceymiş: Sen bir kuşsun! Hiç kuş, insana aşık olur mu?
Kırlangıç mahcup olmuş. Başını önüne eğmiş. Ama pes etmemiş, bir süre sonra tekrar pencereye gelmiş, gülümseyerek bir kez daha şansını denemiş: Adam, adam! Hadi aç artık şu pencereni. Al beni içeri! Ben sana dost olurum. Hiç canını sıkmam!
Adam kararlı, adam ısrarlı: Yok, yok ben seni içeri alamam demiş. Biraz da kaba mıymış, neymiş lafı kısa kesmiş. İşim gücüm var, git başımdan.
Aradan bir zaman geçmiş, kırlangıç son kez adamın penceresine gelmiş: Bak soğuklar da başladı, üşüyorum dışarıda. Aç şu pencereyi al beni içeri. Yoksa, sıcak yerlere göç etmek zorunda kalırım. Çünkü ben ancak sıcakta yaşarım. Pişman olmazsın, seni eğlendiririm. Birlikte yemek yeriz, bak hem sen de yalnızsın yalnızlığını paylaşırım, demiş.
BAZILARI GERÇEKLERİ DUYMAYI SEVMEZMİŞ! Adam bu yalnızlık meselesine içerlemiş. Pek bir sinirlenmiş: Ben yalnızlığımdan memnunum,demiş. Kuştan onu rahat bırakmasını istemiş. Düpedüz kovmuş. Kırlangıç, son denemesinden de başarısızlıkla çıkınca, başını önüne eğmiş, çekip gitmiş.
Yine aradan zaman geçmiş. Adam, önce düşünmüş, sonra kendi kendine itiraf etmiş: Hay benim akılsız başım; demiş. Ne kadar aptallık ettim! Beklenmedik bir anda karşıma çıkan bir dostluk fırsatını teptim. Niye onun teklifini kabul etmedim ki? Şimdi böyle kös kös oturacağıma, keyifli vakit geçirirdik birlikte. Pişman olmuş olmasına ama iş işten geçmiş. Yine de kendi kendini rahatlatmayı ihmal etmemiş: Sıcaklar başlayınca, kırlangıcım nasıl olsa yine gelir. Ben de onu içeri alır, mutlu bir hayat sürerim. Ve çok uzunca bir süre, sıcakların gelmesini beklemiş. Gözü yollardaymış. Yaz gelmiş, başka kırlangıçlar gelmiş. Ama... Onunki hiç görünmemiş. Yazın sonuna kadar penceresi açık beklemiş ama boşuna. Kırlangıç yokmuş! Gelen başka kırlangıçlara sormuş ama gören olmamış.
Sonunda danışmak ve bilgi almak için bir bilge kişiye gitmiş. Olanları anlatmış. Bilge kişi gözlerini adama dikmiş ve demiş ki: "KIRLANGIÇLARIN ÖMRÜ 6 AYDIR...." HAYATTA BAZI FIRSATLAR VARDIR, SADECE BİR KEZ ELİNİZE GEÇER VE DEĞERLENDİRMEZSENİZ UÇUP GİDER! HAYATTA BAZI İNSANLAR VARDIR, SADECE BİR KEZ KARŞINIZA ÇIKAR; DEĞERİNİ BİLMEZSENİZ KAÇIP GİDERLER! VE ASLA GERİ DÖNMEZLER!
Dikkatli olun... Farkında olun... Ve bir düşünün bakalım; Acaba siz bugüne kadar pencerenizden kaç kırlangıç kovaladınız?
Alt 20.10.2005, 17:50   #105
5841
Usta Yiğido

5841 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

6 Mesajına 9 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 855 5841 TAM BIR BEYEFENDI5841 TAM BIR BEYEFENDI5841 TAM BIR BEYEFENDI5841 TAM BIR BEYEFENDI5841 TAM BIR BEYEFENDI

TURKIYE MI SEVIYORUM
Hüseyin'in Anası

Yıl 1915, yağmurlu ve serin bir sonbahar gecesi... Çanakkale Savaşı kazanılmış fakat milletin harim-i ismetine el uzatmak isteyen bakışı bulanmış yedi düvelle karşı harp bütün şiddetiyle devam etmektedir.

Bir zamanlar yedi iklime dal budak salarak “Devlet-i ebed müddet” namıyla buyruk yürüten Osmanlının kök şehri bu defa başka bir faaliyete sahne olmaktadır.
Bıyıkları yeni terlemiş yağız delikanlılar istasyonda vagonlara doluşarak “yurdunu alçaklara çiğnetmemek için” frenk işgalcileri ile yaka paça olma azırlığındadırlar.
Trenin kalkışı için kampana çalışmış, istasyon hareketlenmiştir. Bu arada sık sık çakan şimşekler, istasyonun bir köşesinde dimdik ayakta duran yaşlı bir Türk anasının abideleşmiş siluetini nazara vermektedir. Yağmura ve soğuğa aldırış etmeden orada bir sutun gibi bekleyen bu kadının hali kumandan Abdulkadir Bey'in dikkatini ve hürmetini celbeder. Bir koşu yanına kadar gidip bir isteğinin olup olmadığını sorunca ihtiyar kadın, bir tekmil verme edası içinde “Söğütün Akgünlü köyünden Mehmet oğlu Hüseyin” in annesi olduğunu ve aslanını selametlemeye geldiğini söyler.
Kumandan, yüzünde sanki asırların çilesi bulunan bu mubarek ananın duasını alabilmek için Hüseyin'ine haber yollatır. çağırıldığını öğrenen genç delikanlı hemen seğirterek anasının haritalaşmış mubarek ellerine sarılır.
Çileli ana ciğerparesini parçalarcasına bağrına son bir kez daha basıp koklar ve ardından tarihin durup dinlediği şu sözleri söyler:
“Hüseyinim yiğit oğlum benim... Dayın Şipka'da, baban Dimetoka'da, ağalarını sekiz ay evvel Çanakkale'de şehit düştüler. Bak son yongam sensin! Minareden ezan sesi kesilecekse, camilerin kandili sönecekse sütüm sana haram olsun, öl de köye dönme!. Yolun Şibka'ya uğrarsa dayının ruhuna fatiha okumayı unutma. Haydi oğul Allah yolunu açık etsin”
Bu sözler, bir Türk anasının hayatta kalan son evladına nasihatleridir.
Komutan, Bu şuur abidesi kadının sözleri karşısında donakalır. Gayr-i ihtiyari sorar: “Demek sizin ailenin erkekleri hep şehit oldular öyle mi?”
Başımıza taç yapacağımız ihtiyar ananın şu cevabı ise komutan Abdülkadir Beyin iliklerine işleyecek kadar ibretlidir:

”Yalnız bizim ailenin değil oğul, bizim köyün mezarlığına elli yıldır delikanlı gömülmedi. Vatan sağolsun da, Hepimiz ölelim ne çıkar?...”
Alt 22.10.2005, 21:51   #106
dogukan58
Tecrübeli Yiğido

26 Mesajına 69 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 dogukan58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

ölenler hep ihtiyar mı?
Alt 22.10.2005, 23:12   #107
1967_DERNEK_10UR
Usta Yiğido

1967_DERNEK_10UR - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

29 Mesajına 32 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1325 1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick
Daumen hoch

TEK TEK OKUDUM HEPSİ BİRBİRİNDE GÜZEL ,ANLAMLI,DÜŞÜNDÜRÜCÜ..
1967_DERNEK_10UR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.10.2005, 01:49   #108
KEREM_58_34
Yiğido

KEREM_58_34 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 4 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 764 KEREM_58_34 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

BU ŞİİRLER DE BENDEN BU ŞİİRLERİN BENİM İÇİN ÇOOK ÖNEMİ VAR...

Ağlama gözlerine yaş değmesin gül dudaklarından tebessüm eksilmesin sev kalbinden yerim eksilmesin unutma ki benim için değerlisin.

Bir nasihat:Kendine dikkat et.Bir rica:Sakın değişme.Bir Dilek:Beni unutma.Bir yalan:Seni hiç sevmiyorum.Bir gerçek: SENİ SEVİYORUM.

Sen bazen dudağımdaki gülücük bazen yüreğimdeki ateş bazen de gözümden akan yaşsın ama her zaman küçük kalbimdeki en büyük parçasın Sen Canımsın Bitanemsin.

Ben her gece sen uyurken dalga vuruyorum sahillere , Rüzgar olup esiyorum sessizce , sen uyurken yüreğim geliyor üstünü örtmeye bensiz ÜŞÜRSÜN DİYE ! ! !

Ellerini tutmaktan değil bir gün bırakmaktan korkarım acı çekmekten ağlamaktan değil seni incitmekten korkarım.Benim tek sevdiğimsin ben sensizlikten korkarım...

Korkma sakın gecelerden ! Pencerende yıldız gibi parlayacağım uzaklarda ‘yalnızım’ Sanma ! Nefes gibi içinde.Gölge gibi arkanda,Kan Gibi Damarlarındayım...

Bulutların gözyaşları pencereye vururken hayallere daldığın bir gecede hangi hayaller sana uyumayı unutturuyorsa geleceğin sana onları yaşatsın...

Sen (S)eni düşün kimseyi düşünme.Sen (S)eni sev kimseyi sevme. Sen (S)ana güven kimseye güvenme baştaki (S) leri (B) yap Kimseye söyleme.

Cama vuran her damlada sen bir tek sen varsın Şimdi ne istiyorum biliyor musun ? Her gün yağmur yağsın...
Alt 23.10.2005, 02:58   #109
kakikli
Tecrübeli Yiğido

kakikli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

122 Mesajına 210 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 815 kakikli isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Alıntı:
Sweetgirl Nickli Üyeden Alıntı
Güzel bir şey yap kardeşim. Dünyaya kırk kerre gelinmez. Madem yaşıyorsun, sıhhatli nefesler alıyorsun... Bir şey yap.
Bir şey yap... Güzel olsun.
Çok mu zor?
O vakit güzel bir şey söyle.
Dilin mi dönmüyor?
Güzel bir şey gör.
Veya:
Güzel bir şey yaz.
Beceremez misin? Öyleyse,
Güzel bir şeye başla.
...
Herkesin üstesinden geleceği bir şey mutlaka olmalı. O gayretten uzak duramayız. Vakit geçiyor. Vaktin geçişi ömrün beşinci vitese takılı olduğunu gösterir, unutma.
Zafer Dergisi'nde beynimi sarsan bir cümle okudum. Üç gün mü, beş gün mü önceydi kestiremem. Ama okudum. Ama şaşırdım, cümleyi bir türlü unutamadım. Şöyle diyordu:
"HER İNSAN ÖLECEK YAŞTADIR"
Buyurun, biraz da sizler sarsılın.
...
Bu müthiş; dağ duruşlu, dev dürtüşlü cümlenin deyicisi Cüneyd Suavi... Ahh Cüneyd, şimdi yerlerdeyim. Yıkılmaz sandığım sabrımı, dirâyetimi, zihnimi yerlerde arıyorum.
Döküldüm.
Demek öyle ha?
Her insan ölecek yaşta...
Bir de kalkar savaşırız. Kavgalaşır, kuyular kazarız.
Az sonra ölecek olan bizler... Ne kadar da cahiliz.
...
Bu cümleyi gördükten sonra içimde "Büyük Patlama"yı duydum. Edecek iki çift sözüm olmalıydı.
İnsanlara, insanlığa bir şeyler demeliydim. Sonunda ard arda ve şimşek hızıyle bağırdım. Beynimden yüreğime doğru bir haykırıştı bu. Yüreğimden dalga dalga cevaplar yetişti:
Bir şey yap.
Zor ise:
Bir şey söyle.
Beceremiyorsan:
Bir şeyler gör.
Birşeyler yaz.
O da mı güç?
Bir şeylere başla.
Ama hep güzel şeyler olsun.
...
Çünkü:
"HER İNSAN ÖLECEK YAŞTA"
Geç kalmayasın!
...
Koca Mimar Sinan... yapmış da gitmiş.
Yunus Emrem... söylemiş de gitmiş.
Şeyh Edebalı... görmüş de gitmiş.
Fuzulî, Nedim, Şeyh Galip... yazmış da gitmiş.
Nene Hatun, Sütçü İmam, Antepli Şahin... başlamış da gitmiş.
...
Kimse kimseden eksikli değil.
Büyük değil, küçük değil, farklı hiç değil. Düşünebilen kişinin, üstesinden geleceği görevler mutlaka vardır.
Tekrarlıyorum:
Güzel bir şey yap,
Güzel bir şey söyle,
Güzel bir şey gör,
Güzel bir şey yaz, veya
Güzel bir şeye başla.
...
Geç kalıyorsun... geç. Cüneyd durmadan sesleniyor baksanıza:
"Her insan ölecek yaştadır!"

Yazar : Gürbüz Azak
sevgili kardeşim yazın için çok teşekkür ederim.
gerçekten harika .
şu an gözlerim dolu dolu...
tabi değer yazılarda çok güzel...
ellerinize sağlık...
kakikli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.10.2005, 03:12   #110
kakikli
Tecrübeli Yiğido

kakikli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

122 Mesajına 210 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 815 kakikli isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Çıktın mı? Hiç meraküm yaylasına, çekti mi? Ciğerler dolusu tertemiz kekik kokan havayı.
Peki ya! Tırmandın mı? Beşgardaşlar rampasından.
Duracağan yağdonduran geçidinde vereceğen arkanı delük daşa, içeceğen buz gibi suyu.
Emmi oğluyla beraber, pürçekli söktün mü?, öküzgötü yedin mi?, karamuknan elini yüzünü boyadın mı?., hatun göbeğe topladın mı?, güveminen dilini burdun mu?, sincanın suyunu sıkıp içtin mi?, kengel sağızı çıynadın mı?, tahıldan sakız yaptın mı?, ya kara çıtlık sakızı?, soğuk çermiğin suyuna şeker gatıpta gazoz yapmadın mı?, bembeyaz donla-tumanla sıcak çermiğin havuzuna girip sarıya boyadın mı?, tepe çermikde çimdin mi?, garlıpunara karpuz goyup ikiye yardırdın mı?,yılanlı çermikte yundun mu?, bayramlık pantolu çalıya daktın mı? Hafik lota gölüne balığa gittin mi?, Kızılırmak sularında doyasıya oynadın mı?, arı oğulu toplamak için iki daşı birbirine vurup gon-gon çığırdın mı? Aşuk attın mı?, pekiii gödelek oynadın mı?, çoban yastuğuna başını goyup uyudun mu?, kangal itinin yalamasıyla uyandın mı?, çarşı çeşmesinden ve kızlar punarından kepenek suyu içtin mi?, saman çuvalı ile kızak yapıp tepeden aşşa kendini güverdin mi?, sabah-akşam 50 tene malın bokunu temekten dışarı atın mı?, yaban tezeğe topladın mı? Peki ya tren yolundan kömür, kene ayıkladın mı?, ohra sıkıp hayvanın sırtından çıkarttın mı?, kayak evinde şömine karşısında sucuh ekmek yedin mi?, eksi 40 derecede temel tepede nöbet tuttun mu?, soğuktan donan ellerini egzozda ısıttın mı?, çamlıbelden aşıp Tokat’a gittin mi?, kuşburnu reçeli yaptın mı?, pezük turşusunun tadını bilir misin?, sen hiç dağda ceviz gibi doluya yakalandın mı?,
Çifte minareyi-buruciye medresesini-güdük minareyi-kurşunlu hamamını-yuharıtekkeyi-istasyon caddesini-hükümet meydanını-mısmılıırmağı-mundarırmağı gördün mü?, pekiya çıbırlar parkını-kaleyi gördün mü?, cezaevi halısı satın aldın mı?, çiğit çıtladın mı?, törenlerde özel günlerde çepük çaldın mı?, şarkı türkü dinlerken şıpıttın mı?, hasmına kümsük vurdun mu?, hısmına abuç dedin mi?, ırmağan kenarında yılgından çalgu kestin mi?, yavşandan ev süpürgesi bağladın mı?, kışın tel helva çektin mi?, peki komşunun tel helvasını soğuklanırken çaldın mı?, hamamda göbek daşına yatıp uyuyup kaldın mı?, işçi meydanında iş bekledin mi?, tahıl meydanında sıra bekledin mi? Demiryolu köprüsü altında kölgelendin mi?, bütün gece kaybolmuş davar aradın mı? Ahur seküsünde yatıp gece inek buzalattın mı?, harmanda patozun arkasını çektin mi?, dirgen sapıynan emminden zopa yedin mi?, döven sürdün mü?, kesek nedir bilir misin?, seninde gece yattığında kalbin elindeki nasırlarında atar mı?, iti-pisiği enükleriyle beraber telise koyup şeehere azıttın mı?, ayak keseri kulandın mı?, gamga topladın mı? Tandurun altını attın mı?, kazanın götünü kumladın mı?çirpi kırdın mı?, madımak-evelik-yemlik-tekesakalı-kürül-fiğ yedin mi?, kongre binasını gezdin mi?, paşa fabrikasını-gürün gökpınar gölünü gördün mü?, meydan camiinde namaz kıldın mı?, daşhandan alış veriş yaptın mı?, Cumhuriyet üniversitesi kampusünü gezdin mi?,Sivas bıçağı-kalem-kilim ve gümüş işi hediyeler aldın mı?, Sivas havaalanını kulandın mı?, Selçuklu eserlerini gezdin mi? Kadıburhanettinin türbesini ziyaret ettin mi? Tema vakfı ile 13 milyon ağaç diktin mi?, Sivas sporun maçında yürek dolusu coşkuyla ‘kırmızı beyaz üç yıldız Sivasspor heey!’ Diye bağırdın mı?, tarihi Sivas evlerinin fotoğraflarını çektin mi?, yeni açılan bulvar ve caddelerinden geçtin mi?, nenenin bişirdiği yıldız yemeğini-tırhıtı-kesme çorbasını-kavurma eriştesini-yumurta eriştesini-un herlesini-kesme sübresini yedin mi?, hedik kaynattın mı?, hiç sana seyip tavuğun turuncusu bulaştı mı?, minibüs şoförüne eğle! Gardaş eğleeeee! Diye bağırdın mı?

Her biri bir başkadır ilçelerinin, Yıldızeli’nde yıldız dağına gittin mi?, tüllüce kilimine uzandın mı?, Kemankeş Karamustafapaşa camiini ziyaret ettin mi?,
Kangalda balıklı kaplıcaya girdin mi?, Kangal köpeğini duydun ama Kangal koyununu duydun mu?, Kangal Alacahan sempozyumuna katıldın mı?, Güründe şuğul kanyonunu gezip kaya evleri gördün mü?, karadoruk tepesinde güneşin batışı bir başkadır bilir misin?, kızılburun köyü yeniçıktı mağrasına girdin mi?, Hafik’te dipsizgöl şelalesine gittin mi?, deliktepe höyüyüne girdin mi?, kenkürek kaya mezarına çıktın mı?, tuzhisar kilisesini ziyaret ettin mi?, Zara’da tödürge gölünde balık tuttun mu?, su kayağı yaptın mı?, Zara balını kaymakla tandır ekmeği ile yedin mi?, Suşehri yaylalarına çıkıp şenliklere katıldın mı?, Kılıçkaya ve çamlıgöze barajlarında piknik yaptın mı?, eşek meydanını gördün mü?, 17 ilçenin 17 ayrı görülmeye değer köşesi olduğunu biliyor muydun?, her biri birbirinden güzel, buram buram kekik kokan 1236 köyü olduğunu biliyor muydun? Ve bu köylerimizde yüreği temiz binlerce vatandaşımızın yaşadığını.
Sen bilir misin? Tarlada-kırda doğum yapmayı ya da katır sırtında saatlerce hasta taşımayı, öğretmeni olmayan soğuk duvarlı boş okulları, doktorsuz camları kırık sağlık ocakları, ödeneksiz kamu binaları gördün mü? Hiç.

Daha yazacak çok şey var Sivas için, yaşayan bilir Anadolu’yu hele ki benim gibi gurbette ise bir başka dokunur bu satırlar yüreğine.

BENİM MEMLEKETİMİN DAĞLARI KEKİK KOKAR.

NOT: Lafın gereği yöresel olarak kaba (argo denemez) sözcüklerden ötürü özür diler,
Saygılarımı sunarım.

Yazar:mehmet okatan

SİVAS SEN HİÇBİRŞEYE DEĞİŞİLMEZSİN AMA BU GURBET İCAD OLDU OLALI TÜM SEVENLERİN SENDEN UZAK OLARAK YAŞIYOR VE GÖRÜNEN O Kİ SENİ SEVENLER BİR ÖMÜR GURBETTE YAŞAYANLAR OLACAK...
LÜTFEN SİVASIMIZIN KIYMETİNİ BİLELİM ZAMAN GERİ GELMİYOR...
kakikli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla