Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Heykel

Heykel Her Telden Muhabbet Burda

Seçenekler Arama Stil

-->: Her İnsan Ölecek Yaştadır
Alt 06.03.2006, 15:44   #1
AYŞENUR1987_58
Yeni Yiğido

AYŞENUR1987_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 AYŞENUR1987_58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart -->: Her İnsan Ölecek Yaştadır

hemşolarım elınıze saglık süper olmusssssssssss
AYŞENUR1987_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2006, 20:26   #2
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

357 Mesajına 678 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1270 puar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblick

Hz.Abbas (ra)çok zengin ve çok cömertti. Cömertliği dillere destan olmuştu. Bir gün sordular.

Ya Abbas, cömertlikte seni geçen oldu mu?

Abbas (ra) evet dedi, bir köle..

Nasıl olur ya Abbas, bir köle nasıl senden daha cömert olur ?

Abbas (ra) gülümseyerek baktı ve anlatayım dedi. Bir gün medine'de hurma bahçeleri arasında dolaşıyordum. Bir köle yol kenarındaki hurma bahçesinde çalışıyordu. Bir süre onun çalışmasını izledim.. Öğle vaktiydi Köle çalışmasını bırakıp ekmek çıkınını açtı. Yemek yiyecekti, bu bir somun ekmekten ibaretti. Tam ekmeği ısıracakken açlıktan perişan hale gelmiş bir köpek belirdi. Çaresiz bir şekilde kölenin elindeki ekmeğe bakıp kuyruk sallıyor ve acıklı sesler çıkararak ekmeği istiyordu. Belli ki çok açtı. Köle bir ekmeğe baktı, bir köpeğe ve tuttu ekmeğin yarısını köpeğe attı. Köpek havada kaptığı ekmeği adeta çiğnemeden yuttu ve gene dikildi kölenin karşısına. Köle hiç tereddüt etmeden kalan ekmeği de köpeğe verdi. Sonra halinden memnun yüzünde tatlı bir tebessümle çalışmaya koyuldu. Bu hal bana çok tesir etmişti. O zamana kadar benim farkımda olmayan kölenin yanına gittim ve selam verdim, selamımı aldı ve gülümseyerek buyurun dedi. Bir şey mi vardı?

Biraz evvel yaşananları hatırlattım kendisine. Gülümseyerek biraz mahçup ne yapayım baktım hayvan benden aç bende ekmeğimi ona verdim dedi.

Peki dedim, senin yiyecek başka bir şeyin var mı?

Yok dedi.

Bu bahçenin sahibi kim dedim, bir isim söyledi. Tanıyordum, gittim bahçe sahibini buldum. Selam verip yanına oturdum. Hoşbeşten sonra konuyu bahçesine getirdim..

Bahçeyi satar mısın dedim, satarım dedi.

Köleyi de isterim dedim ona da peki dedi.

Kölenin ve bahçenin fiyatında anlaştık. Parayı verip bahçenin yolunu tuttum. Kölenin yanına gittim. Durumu anlattım ve seni azad ediyorum ve bu bahçeyi de sana hediye ediyorum dedim. Köle çok sevindi ve bana hayır dualar etti ve cömertliğimi övdü. Ona hayır dedim, sen benden daha cömertsin çünkü ben sana malımın çok küçük bir kısmını verdim.sen ise sana ait olan malının hepsini o köpeğe verdin. Sen benden daha cömertsin ve Allah sana bu cömertliğine mükafat olarak hem özgürlüğünü hem bu bahçeyi verdi beni aracı olarak kullandı dedim. İşte dostlar o köle benden daha cömertti, diye sözlerini bitirdi Hz. abbas (ra)..

Bu kıssa'dan alınacak hisse çok elbette..

Biri şu ki; yapılan iyilikler mutlaka bize katlanarak geri döner, tabi kötülükler de..

Bir de cömertlik bizzat, Rahmanurrahim olan Rabbimiz tarafından ödüllendirilir hem de bire bin. Evet, yanlış duymadınız(veya okumadınız) kesinlikle bire bin.. Bana mallarınızı ödünç verin diyor Rabbimiz. Tevazu gösterip zaten kendisinin olan malları, yine kendisinin olan kullarından "ödünç" istiyor. Karşılığında cennet var diyor. Hem bu dünyada verdiklerinin karşılığını bire bin alacaksın, hem ebedi alemde cennet gibi bir ücret veriliyor.

Ey, verecek bir şeyleri olanlar.. Verilmez mi ?

Yok demeyin.

Bir köle'nin verecek bir şeyleri varsa sizin mutlaka vardır..
puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.09.2006, 20:26   #3
CÜSSKB-Aynur
Usta Yiğido

CÜSSKB-Aynur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

64 Mesajına 176 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1068 CÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz sein

İşte hayat
İşte hayatınızı değiştirecek iki şey
Tüm zorluklara çözüm getirecek, yanlış yapmanızı önleyecek, sizi
geliştirecek ve başarıyı mutlulukla beraber yakalamanızı sağlayacak
şeyleri öğrenmeye ne dersiniz?

İki şey seni "Vasıflı insan" yapar:
1--) İradeye hakim olmak
2--) Uyumlu olmak

İki şey sana "Değer" katar:
1--) Hitabet ve diksiyon eğitimi almak
2--) Anlayarak hızlı okumayı öğrenmek

İki şey seni geri bırakır:
1--) Kararsızlık
2--) Cesaretsizlik

İki şey seni kaşif yapar:
1--) Vasıflı Çevre
2--) Birazcık delilik

İki şey senin ömür boyu boşa kürek çekmemeni sağlar:
1--) Baskın yeteneği bulmak
2--) Cidden sevdiğin işi yapmak

İki şey başarının sırrıdır:
1--) Ustalardan ustalığı öğrenmek
2--) Kendini güncellemek

İki şey başarıyı mutlulukla beraber yakalamanın sırrıdır:
1--) Niyetin saf (halis) olması
2--) Ruhsal farkındalık

İki şey seni milyonlarca insanlardan ayırır:
1--) Problemin değil çözümün parçası olmak
2--) Hayata ve her şeye yeni (özgün, orijinal, farklı) bakış açısıyla
yaklaşabilmek.

İki şey gelişmeyi engeller:
1--) Aşırılık (mübalağa, abartı, ifrat, tefrit)
2--) Felaket odaklılık

İki şey çözüm getirir:
1--) Tebessüm (gülümseme, sırıtma veya kahkaha değil!)
2--) Sükut (susmak)

İki şey "kalitesiz insan”ın özelliğidir:
1--) Şikayetçilik
2--) Gıybet, dedikodu

İki şey çözümsüz görünen problemleri bile çözer:
1--) Bakış açısını değiştirmek
2--) Empati yapmak (muhatabın yerine kendini koymak)

İki şey yanlış yapmanı engeller:
1--) Şahıs ve olayları akıl ve kalp süzgecinden geçirmek
2--) Kul hakkından korkmak

İki şey seni gözden düşürür:
1--) Demagoji (laf kalabalığı)
2--) Kendini ağıra satma (övme, vazgeçilmez gösterme)
Alt 01.09.2006, 21:47   #4
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.268 Mesajına 2.761 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1304 yerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
Nilay Nickli Üyeden Alıntı
İşte hayat
İşte hayatınızı değiştirecek iki şey
Tüm zorluklara çözüm getirecek, yanlış yapmanızı önleyecek, sizi
geliştirecek ve başarıyı mutlulukla beraber yakalamanızı sağlayacak
şeyleri öğrenmeye ne dersiniz?

İki şey seni "Vasıflı insan" yapar:
1--) İradeye hakim olmak
2--) Uyumlu olmak

İki şey sana "Değer" katar:
1--) Hitabet ve diksiyon eğitimi almak
2--) Anlayarak hızlı okumayı öğrenmek

İki şey seni geri bırakır:
1--) Kararsızlık
2--) Cesaretsizlik

İki şey seni kaşif yapar:
1--) Vasıflı Çevre
2--) Birazcık delilik

İki şey senin ömür boyu boşa kürek çekmemeni sağlar:
1--) Baskın yeteneği bulmak
2--) Cidden sevdiğin işi yapmak

İki şey başarının sırrıdır:
1--) Ustalardan ustalığı öğrenmek
2--) Kendini güncellemek

İki şey başarıyı mutlulukla beraber yakalamanın sırrıdır:
1--) Niyetin saf (halis) olması
2--) Ruhsal farkındalık

İki şey seni milyonlarca insanlardan ayırır:
1--) Problemin değil çözümün parçası olmak
2--) Hayata ve her şeye yeni (özgün, orijinal, farklı) bakış açısıyla
yaklaşabilmek.

İki şey gelişmeyi engeller:
1--) Aşırılık (mübalağa, abartı, ifrat, tefrit)
2--) Felaket odaklılık

İki şey çözüm getirir:
1--) Tebessüm (gülümseme, sırıtma veya kahkaha değil!)
2--) Sükut (susmak)

İki şey "kalitesiz insan”ın özelliğidir:
1--) Şikayetçilik
2--) Gıybet, dedikodu

İki şey çözümsüz görünen problemleri bile çözer:
1--) Bakış açısını değiştirmek
2--) Empati yapmak (muhatabın yerine kendini koymak)

İki şey yanlış yapmanı engeller:
1--) Şahıs ve olayları akıl ve kalp süzgecinden geçirmek
2--) Kul hakkından korkmak

İki şey seni gözden düşürür:
1--) Demagoji (laf kalabalığı)
2--) Kendini ağıra satma (övme, vazgeçilmez gösterme)
Doğru söze ne diyelim gerçekten güzel yazılmış nilay hanım
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: Her İnsan Ölecek Yaştadır
Alt 10.10.2006, 13:41   #5
nazimgulturk
Usta Yiğido

nazimgulturk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

107 Mesajına 165 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 913 nazimgulturk TAM BIR BEYEFENDInazimgulturk TAM BIR BEYEFENDInazimgulturk TAM BIR BEYEFENDInazimgulturk TAM BIR BEYEFENDInazimgulturk TAM BIR BEYEFENDI
Standart --->: Her İnsan Ölecek Yaştadır

gerçekten etkileyici ve ders alınacak hikayeler.........
reis 58
nazimgulturk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.10.2006, 19:49   #6
son58
YASAKLI ÜYE

son58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 2 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 son58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

yıl annenin çocukları

bir varmış, bir yokmuş.evvel zaman içinde bir yıl anne yaşarmış.o yıl annenin tam 12 tane çocuğu varmış.adlarıda: ocak,şubat,mart,nisan,mayıs,ha ziran,temmuz,ağustos,eylül,eki m,kasım,aralık mış. yıl anne demiş ki:
yavrularım ben size tam 30 tane misket vereceğim.bu misketleri iyi saklayın.çünkü bu misketleri kaybederseniz beni az görürsünüz.12 ay boyunca kaç misketiniz varsa o misketlerin sayısı kadar görebileceksiniz beni.şubat misketlerle oynarken 2 tanesini kaybetmiş.ağustos şubatın misketlerini bulmuşlar.hiç vakit kaybetmeden almışlar misketleri.çünkü yıl anneyi çok seviyorlarmış.şubatın misketlerini bir ara bulmuş aralık.hemen almış bir tane.12 ay dolmuş bitmiş.
artık yıl anne gelmiş.misketleri saymaya.samış.ocak 31 miş.şubat ise 28.yıl anne çok şaşırmış.şubat yıl anneye yalvarmış.bana bir misket daha ver diye.yıl anne acımış.ve:
tamam ama sadece 4 yılda bir kez 29 gün görebilirsin şubatcğım demiş.ağustosla aralığa gelince... yıl anne affetmiş onları yaptıklarından dolayı.arkadaşlar bizde her zaman dürüst olalım hile yapmayalım...
son58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.10.2006, 19:57   #7
erhan5834
YASAKLI ÜYE

erhan5834 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

12 Mesajına 21 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 erhan5834 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

bu topick harika olmuş yazan herkezin eline sağlık insan dalıyor yazıları okurken...
erhan5834 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.10.2006, 23:48   #8
UTKUM_58
Tecrübeli Yiğido

UTKUM_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

40 Mesajına 62 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 802 UTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer Anblick

BABACIM BIR SAATINII ALABILIRMIYIMM!!!!

babam yorgun argin eve dondugunde , kapinin onundee beni beklerken gorduu.(ozaman 8 yasindaydim)
ve babama, babacim sen "saatte" kac para kazaniyosun diye sordugumdaa,,
yorgun arginn eve gelen babam hafif kizarak bu senin isin degil diyerek cevap verdiii..bende babama babacimm lutfenn ogrenebilirmiyim diye israr ettigim icinn...bana ozamanin parasi ilee 10 bin lira kazaniyorum diye cevap verdiiii...
bende o ann babama,,babacimm peki bana 5 binlira borc verirmisin dedigimde,,
bana kizarakk senin oncaklarina yada benzeri seylerine ayiracak param yok dediginde cok uzulmustumm..odama giderken anneme bu kadar parayi napacak dedigini duydum..biraz sakinlesmis olucakkii yada uzulmus olucakki yanima geldii uyuyormusun diye sordu hayirbabacim dedim uyumuyorummm..peki dedi al sana 5 binlira veriyorum diye cevap verincee sevincimden hemenn yastigimin altindaki kagit paralarii saymaya baslayincaa babam tekrar bana kizdiii :( paran oldugu halde neden para istiyosun diye cevap verdiii..bende yeterince yoktuu baba dedimmm.parami tamamlamak istedim dedimm..buyur
babacimmm 10 binliraa,,,simdii BIR SAATINI SATIN ALABILIRMIYIMM.:((((
UTKUM_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.10.2006, 23:52   #9
UTKUM_58
Tecrübeli Yiğido

UTKUM_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

40 Mesajına 62 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 802 UTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer Anblick

NASİHAT
HERKES İÇİN............
BU YALNIZ OLANLARA; aşk bir kelebek gibidir. Peşinden koştukça hep senden kaçar. En iyisi bırak uçsun, inan ki hiç beklemediğin bir anda gelip omzuna konuverecek.aşk mutlu eder bazen de üzer. Ama aşk özeldir, aşkını hak eden birine sunarsan eğer.......
BU SEVGİLİSİ OLANLARA; aşkın amacı birileri için ^^mükemmel insan^^ olmak değildir. Seni mükemmelliğe en çok yaklaştıracak insanı bulmaktır.
BU ÇAPKIN OLANLARA; sevmediğin birine asla ^^ seni seviyorum^^ deme. İçinde olmayan duygulardan varmış gibi söz etme. Kimsenin hayatına kalbini kırmak için girme. Sevgi dolu bakan gözlere asla yalan söyleme. Çünkü birine verebileceğin en büyük acı, aşık olmadığın birine kendini aşık etmektir...
BU EVLİ OLANLARA; seven insan ^^senin hatan^^ yerine ^^özür dilerim^^diyendir. ^^nasıl yaparsın^^ yerine ^^niye yaptığını anlıyorum^^ diyendir ^^neredesin^^ yerine ^^ben buradayım^^ diyendir. Ve aşk ^^keşke ^^ yerine daima ^^ iyi ki ^^ demektir.
BU EVLENMEK İÇİN GÜN SAYANLARA; bir kadın ve bir erkeğin birbirleri için ne kadar uygun olduğu, birlikte geçirdikleri zamanın değil, birbirlerine duydukları aşkın ne kadar sürdüğüyle anlaşılır.
BU KALBİ KIRIK OLANLARA; kalp yarası siz kanatmaktan vazgeçinceye kadar sürer. Ve ilacı bu yaraya alışmak değil, ondan ders çıkarabilmektir.
BU AŞIK OLMAKTAN KORKANLARA; aşka düş ama tökezleme. Anla ama bekleme. Paylaş ama isteme. Yaralan ama asla acıyı içinde büyütme.
BU SEVDİĞİNİ FAZLA SAHİPLENENLERE; sevdiğinin bir başkasıyla mutlu olduğunu görmekten daha acı bir şey varsa, oda SEVDİĞİNİN SENİNLE MUTSUZ OLDUĞUNU GÖRMEKTİR..
BU AŞKINI İTİRAF EDEMEYENLERE; sevdiğinden ayrılınca aşk acı verir. Sevdiğin seni terk edince daha da çoook acı verir ama en acısı, onu ne kadar sevdiğini bilmesine hiç fırsat vermemektir.....
VE BUDA DÖNMEYECEK BİRİNİ HALA BEKLEYENLERE; hayatın en hüzünlü anı, DELİ GİBİ sevdiğin insanın buna hiç değmediğini GÖRDÜĞÜN ANDIR ve en büyük kaybın onun için harcadığın yıllardır. Senin aşkını bugün hak etmeyen, bil ki 10 yıl sonra yine hak etmeyecektir.
BIRAK GİTSİN....
UTKUM_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: KIRMIZI GÜLÜN HİKAYESİ
Alt 01.11.2006, 23:22   #10
burcum
Acemi Yiğido

burcum - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 burcum ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart -->: KIRMIZI GÜLÜN HİKAYESİ

Bir ülke varmış eskiden. Ve bu ülkede hiç ama hiç kırmızı gül yokmuş bütün güller beyaz renkteymiş. Bir de birbirini çok seven bir kız ve bir delikanlı varmış bu ülkede... Birbirlerine çok yakışıyorlarmış. Kız çok güzel delikanlı ise çok yakışıklıymış...

Delikanlı bu kız için herşeyi yaparmış.. Kıza evlenme teklif etmiş. Kız ise bir şartla demiş. ''Bana kırmızı renkte bir gül getirirsen seninle evlenirim''. Delikanlı çok üzülmüş çünkü hiç kırmızı gül yokmuş. Beyaz güllerle dolu bir bahçeye gitmiş aramış ama yok...

Sonra ordaki bir bülbüle derdini yanmış.. Bülbül dinlemiş genci... Ve en sonunda "Üzülme delikanlı, yarın buraya aynı saaatte gel ve kırmızı bir gül göreceksin onu al kıza götür, evlenin mutlu olun... Sen onu çok seviyorsun mutluluk hakkın" demiş. Çocuk biraz şaşkın ayrılmış ordan...

Ertesi gün bahçeye gitmiş koskoca bahçe beyaz güllerle dolu yalnızca en ortada kıpkırmızı bir gül!! Delikanlı biraz şaşkın biraz heyecanlı, biraz mutlu koşup gitmi gülün yanına.. Ama gördüğü şeye gerçekten çok üzülmüş. Bülbül yerde ölü yatıyormuş.. Kendini gülün dikeniyle öldürmüş, kanından da kırmızı bir gül ortaya çıkmasını sağlamış genç delikanlş ve onun mutluluğu için..

Şimdi de yerde cansız yatıyormuş.. Delikanlı gülü alıp kızın yanına gitmiş.. Kız bu gülü gördüğü için çok sevinmiş ve delikanlıyla evlenmeyi kabul etmiş.. Bunun üzerine genç "Benimle evlenebilmen için bülbülün ölmesi mi gerekiyor du? " diyerek oradan ayrılmış ve bir daha hiç dönmemiş...

Rabbim
Habibini habibim eyle
Muhabbet bulmasın muhabbetim ulaşmayacaksa Muhammedine(s.a.v.)
burcum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla