Cevap: Gaziantep - Sivasspor maçı tahmin ve yoruml
Ben Gaziantepin :Galatsaray-Gençlerbirliği-Konya-Kasımpaşa-Bursa-Eskişehir maçlarını 90 dk.izledim.
Kısaca izlenimleri şunlardır:
A-Galatasaray maçında içi boş br takım olmadıklarını geriden gelip maçı önce 2-2 sonra 3-2 ederek gösterdiler.iyi konsantre olmuşlardı.dany isimli stoper 2.golü mütiş atmıştı.bu maçda güvenlerini kazandılar...
B-Kasımpaşa maçı sanki o takımı yalanlayan,sıradan bir maç olarak geçti.Popov önplana çıktı.Gerek ortaları gerekse bindirme ve attığı gol ile.Wagner sonradan oyuna dahil oldu.İlk topunda golle burun buruna geldi.Attı mı hatırlamıyorum?
C-Gençler maçı konsantre olmadan,oynadıkları için üstünlük kuramadılar.Gençelerbirliğinin uzaktan çok sert vuran bir oyucusu var o gölü attı.maç 1-1 bitti.
D-Bu maçlardan en kötü oynadığı beğenmediğim maçları Konya maçıdır.Maç 85 dk.Cenkin golü ile 1-0 devam etti.En sonunda orta alandan aldığı pas ile kontraya çıkan Olcan 2-0 yaptı işi bitirdi.Yalnız o maçda Konya yenik olmasına rağmen defansif oynaması da ilginçti.Şimdi anlıyorum Ziya Hocayı.
E-En mükemmel maçları Bursa maçı oldu.O günden bu yana şunu gördüm.Bu maçda tüm Türkiyenin dikkatini çektiler.Top alışları,topa hakim oluşları,top teknikleri,saha içi organizasyonları,kanat bindirmeleri,ortadan atılan hızlı gollük pasları ile Bursayı sahadan sildiler.
F-Eskişehir maçıda aslında bursa maçının aynısı olacakken kaçırılan bir penaltı farkı önledi.cenk tosun tek başına yendi.yine wagner final pasları verdi.
Parlayan takımın yıldızları kısaca:
1-Dany(stoper)=Sağlam güven veren bir stoper.
2-Yalçın (sağ bek) =Takım kaptanı,uzun bolu hava hakimiyeti çok iyi.
3-Popov(sol açık) =eza alanına süratle gelebilen,golü ya da gol pasının düşünen bir isim.
4-Wagner(orta saha) Alex düzeyinde,takımın beyni hürriyetten aldığı paslar ile aniden bir gol pası verebiliyor,Cenk ya da Popov'a.
5-Cenk Tosun(forvet) iki ayağını iyi kullabilen,uzun boyu yanında,güçlü fiziği ile top tekniği yüksek,süper goller atabilen,defans futbolcularının belası bir forvet.
6-Karcemaskas(kaleci)soğukkanlı müthiş bir kaleci.
Tüm bunlara bakarak şunu söyleyebilirim;
--Bu takım hep üstüne koyarak geldi.Takım oldu.
--Büyük maçlara daha iyi kanalize olup,üst düyde futbol oynayıp şov yapıyorlar.---Takım saha içinde Karcemaskas-Dany-Wagner-Popov-Cenk Tosun ,dörtlüsüne dayan bir omurgası var.Bura da cenk yıldızı bu omurganın.
Sivasspor bu maçda oyun yapmaya çalışmamalı.çünkü başarılı olamaz.
-Çok pres yaparak,pas trafiğini kesip rakibin oyun kurmasını engellemeli.
-Top kenarlarada sıkıştırıp oyunda tutmamanın yolarını bulmalı yani oyunu dar alana şıkıtırıp oyunu soğutmalı.
Sivasspor şu avantajları ile öyle hiç basit bir takım olmadığını gösterme gücüne sahip;
1-Takımın moral kazanmış olması,
2-Enamaronun tek fovette ki başarılı oyunu,
3-Kamil Grosicki takımı ateşleme gücü,
4-Gol yese dahi oyunu sürdürmesi.
Bunun yanında rakibin artıları bizim dezavantajlarımız olduğu gibi sivasın;
1-Top tekniğinin,topu kullanma yeteneğinin az olması
2-Takım savunmasında sıkıntının olması
3-Kaleci sorunun olması
4-Saha içi liderinin olmaması
5-Rakibin formda oluşu ve üst düzeydeki moral ve motivasyonu.
Konu güneşyurdu tarafından (28.02.2011 Saat 20:25 ) değiştirilmiştir..
|