Cevap: Maçı değerlendirelim
Maçı stadda izledim.
Rıza Hoca: Çıkardığı takım, oyunu okuyuşu ve oyuncuları yönlendirişi çok iyiydi.
Korcan: Kalesinde güven verdi.
Sedat: Manisa maçından daha da iyiydi. Topa ilk müdahaleleri,uzun Kayseri forvetlerine ne havadan ne de yerden geçit vermedi. Süperdi.
Navratil: Sedatla uyumlulardı. Dura toplara rakip kaleye de gol aramaya gitti.
Ziya: En beğendiğim maçıydı. İlk yarı Ömer'e, ikinci yarı Amrabat'a top göstermedi.
Uğur: Hem savunmada iyiydi, hem de fırsat buldukça hücuma çıktı.
Kadir: Rakipleri iyi kontrol etti. Kimyadaki 'Katalizör' gibiydi. Her pozisyonda,sahanın her yerindeydi. Bir anlık dikkatsizlikle,hakemin de işgüzarlığıyla cezalı duruma düştü.
Mehmet Nas: Yorulana kadar 70 dakika harika görev yaptı. Oyunu iki yönünü de oynayabildi. Tam istediğimiz gibiydi.
Pedriel: Doğrusu ben de ilk onbirde beklemiyordum. Ama Kayseri üç forvetle başlarsa biz de en az iki forvetle başlamalıydık. Önceki maçlarından daha dirençli ve özelikle hava toplarına hakimdi.
Grosicki: Çok koştu,70. dk sonra artık top isteyecek dermanı bile kalmamıştı. Kaçırdığı bir önemli pozisyon var. Rakibi oylaması ve yıpratması bile byük katkıydı.
Erman: Goldeki ortası adrese teslimdi. Rıza hocanın ideal kadrosunun artık değişmez oyuncusu oldu. Eski maçlarında ben de çok eleştirdim ama şu anki oyun sistemimizde Erman çok önemli bir oyuncu. Oyundan alınması tamamen erken yorulmasından kaynaklandı.
Eneramo: Rıza hocanın neden ısrarla onu transfer etmek istediği ve maç eksiğine rağmen niçn önceki maçlarda onda ısrar ettiğini artık anlayabiliyoruz. Mehmet Yıldız alınmasın ama artık takımın yeni 'Mehmet Yıldız'ı Eneramodur. Hem top saklayıp,rakip defansı ileri çıkarmayıp,hem iki-üç kişi ile boğuşup, hem de hala pozisyona girebiliyor. Bunu üç dört yıl önce Memo da yapabiliyordu.
Oyuna sonradan girenlerden Radayı daha istekli ve motive gördüm.Haftaya Kadi'in yerine Radayı Buca için hazırlayabilir diye düşünüyorum ön liberoda. Mehmet Yıldız ve Cihan'ın ise sanki kafaları başka yerde. Oyuna girseler de katkıları fazla olamıyor.
Sonuç olarak, Sivassporumuzda en azından iç saha maçlarımızda artık belli bir oyun düzeni,ona uygun kadro,kendine güven ve taraftarla bütünleşme sağlandı. Vıp tribünde bugün yer yoktu, hatta hanım taraftarların birarada oturmasıyla oluşan karışıklıktan merdivende bile oturuldu bir ara.
Takım iyi yolda. Rıza hocaya bu maçtan sonra söz söyleyen arkadaş maçı maalesef staddan canlı seyretmemiş belli. Stadda olsa bu haksızlığı yapamazdı.
Haftaya Bucaspor'dan yenilmeden dönersek önümüz açılacak ve üst sıralara çıkacağız inşallah.
|