Alıntı:
Playaz58 Nickli Üyeden Alıntı
Hoca bu macta gercekten sansizdi fakat bu sansizligini kendine borcludur. Cunku defansin ana hatlarini futboldan anlamayaman ve pozisyon almayan bir futbolcu yani Hayrettin Yerlikaya yani Sivasspor'un belalisi olan bir futbolcu ile doldurmus. Bu nedenle basit ve amatorce 3 gol yememiz cok dogaldir.
1. golde Grosicki takim ataga kalkarken yanlis pas verdi. Futbol oynayan arkadaslar bilirler. Ataga kalkarken top kaybetmek cok tehlikelidir. Bizde oyle bir hata yaptik ve Trabzon basit bir gol atti. Korcan bu golde biraz daha gec cikabilirdi ve kalenin kosesini kucultebilirdi. Boylece JAJA iceri dogru efor kat etmesi gerekir ve yanindaki futbolcumuza hamle yapma sansi dogabilirdi. Fakat Turkiyem' de gercekten altyapi ve egitim futbol anlaminda bayagi bir bilgisizlik var. Bu nedenle bir futbolcu %75 aklini kullanacagina %75 ayagini kullaniyor.
2. golde Ugur Kavuk ofsayt pozisyonunu bozuyor. Hayrettin ise ortayi bos birakiyor. bu iki hatali oyuncu yuzunden maalesef kalemizde 2. golu gorduk. Burda Korcan' in hatasi yok. Ikinci yari 4-3-3 taktiginin yayilma ve press versiyonunu oynadik bu versiyon 4-1-3-2 dir. Boyle 4 defans' in ortasindaki futbolcu komutandir. Takimin ofsayt cizgisini yapar, pres alanini belirler ve oyuncu dagilimini yapar. Oyuncu dagilimi demek karsi takimindan hangi futbolcuyu tutacagini belirler. Hizli futbolcu yu bekler tutar, orta sahadan gelen futbolcuyu orta defansin biri tutar ve diger orta defans komutan ve son adam olarak diger futbolculardan sigrilan futbolculari karsilar fakat beklerde bu arada ofsayt cizgisini ortada ki futbolcuya gore ayarlar. Bu bilgisizlik yuzunden 2. gol geldi. Yine altyapiya ve egitime isaret eder.
3. gol tam bir faciya. Eger ki bir takim 85. dakikada 2-2 yi yakalamissa ve karsisinda ki takim bu nedenle sampiyon olamama stresine girecekse ve dalga dagla ustune gelecegini biliyorsan 4 defans ceza sahasinin hemen onune gecer santra olmadan. Libero kaleden 25 metre oteye gecer ve orta saha akin akin gelecek futbolculari zorlamak icin libero ya cok yakin oynamalari gerekmektedir. Ve forvet oyunculari orta saha ya gecer yani bir nevi 5-3-2 ye donulur. Ve ortada ki 3 lu defansif orta saha olur. Bizde hemen yerlesemedigimizden ve bilgisizlikten 3. golu yedik. Dikkat edin 3.golde 4 defans uyuyor. orta saha uyuyor ve forvet oyuncularimiz orta saha rolunu almiyorlar. Bunda Riza hocanin da sucu var. Bu direktifleri hemen iletecekti fakat gol yedigimize gore iletmemis. Futbolcularimiz iletiyi almamislarsada bu pozisyona gececeklerdi. Fakat yine bilgisizlik yani altyapi eksikligi bunun onune gecti.
Riza hoca diger macta bana 11 kurdurusa ve elimdeki malzeme trabzonspor macindaki malzemesinin aynisi olursa su 11le cikarim.
Format: 4-2-3-1
Korcan
Cihan Navratil Ivanovs/Sedat Ziya
Rada Keita
Grosicki Kadir Kamanan
Suarez
|
Hocam mükemmel tespitlerde bulunmuşsun kutluyorum sizi... Özellikle hataların analizi çapıcı.. Fakat kadro konusunda
Cihan Yılmaz ı galiba sağ beke çekmişsin. Muhtemelen Eskişehirspor karşısında
Abdurrahman Dereli oynayacak duruma gelecek. Bir arkadaşımızın dediği gibi az bile hazır olsa
Sedat Bayrak ve
Abdurrahman Dereli oynamalı... Sizin tabirinize göre Defansın göbeğinde Libero mevkiinde tandemin ortasında oynayan bir komutana ihtiyacımız var. Galiba yanılmıyorsam
Deniss Ivanovs bu hafta hazır olacak. Eskişehirsporu bu hafta alıcı gözle izledim. Batuhan Karadeniz cezalı olacak yani Pivot santraforları bizim maçta oynamayacak. Bu demek oluyorki Bursa karşılaşmasında olduğu gibi orta sahadan seri tek paslarla yada yine hızlı seri dikine çıkışlar gerçekleştirecekler. Şişirme top yapmayacaklardır. Çünkü Pivot santraforları yok... Onun için bizim hızlı
Abdurrahman Dereliye,
Ziya Erdal (alternatifi
Hayrettin Yerlikaya) ihtiyacımız olacak. Komutan bölgesinde ise ya Sedat Bayrak'ı yada
Deniss Ivanovs u oynatacak...
Hayrettin Yerlikaya artık bu maçtan sonra mecburiyetten bile olsa tandemde oynamayacak, o iş bitti demekki olmuyor... Ayrıca
Michael Eneramonun ise acil fazla kilolarından kurtulması lazım. Top ayağına geldiğinde dönüşleri çok ağır.
R. Pedriel Suarez hiç değilse yırtıcı ve daha seri oyuncu. Yannick Kamananın ise tam 90 dakikalık oyun çıkaramayacağı kanaatindeyim. Oyuna sonradan girse daha faydalı olur diye düşünüyorum. Birde
Kadir Bekmezci faktörümüz var. Bu adam oyuncu felan değil hemen gitmesi lazım

Şaka bir tarafa ben onun bir numaralı hayranıyım. Başka yorumlarda söylediğim gibi Allah onu nazarlardan kartlardan ve cezalardan korusun. Acil olarak
Kadir Bekmezciye bunları iletmesi lazım hocamız
Rıza Çalımbay tarafından. Çünkü en kolay gördüğümüz maçta bile onun oynamaması bizi zorlayacaktır. Topsuz oyunda şu anda milli takım dahil onun üzerine oyuncu tanımıyorum. O kadar kendini geliştiriyorki günden güne parlıyor. 4-2-3-1 sizteminizde yer alan 3lü bölümün adeta reisi
Kadir Bekmezci.
Bir parantezde puan durumuna açmakta fayda var. Artık şu alanen gösterdiki bu ligden 4 takımdan sadece 3 ü düşecek. Kasımpaşaya, Kardemir Karabükspordan cansuyu geldi. Olası önümüzdeki hafta galibniyeti ile ortak olacaklar. İşimiz günden güne zorlaşıyor.
Konya ve
Kasımpaşa ile ligi sonlarına doğru oynayacağımız için onların bir an önce düşmeyi garantilemesi gerekiyor. Çünkü motivasyonunu kaybeden rakibe karşı rahat galibiyet alacağımızı düşünürsek bizim acil olarak çıkışa geçmemiz gerekiyor. Hoş bizim açılış fikstürümüzün zorluğunu daha bu geride kalan 3 takım yaşamadı ve üst sıraların kızıştığı şu sıralarda bunun bizim lehimize döneceğini tahmin ediyorum.
Bakalım hayırlısı olsun. Ama hemen yargılama yapıp ne oyuncularımızı karalayalım nede hocamızı. Buradan gördüğüm kadarı ile bazı taraftarlarımız hemen defol git yakıştırmalarına başlamışlar bile. Bunların ne zamanı nede yeri.
Bu lükse sahip değiliz.