Alıntı:
migroArmis Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar stadın son durumu nedir...Başlandımı ..veya ne zaman kazma vuruluyor?
|
......
Yeni stad için makinalar çalışmaya başladı .......
Sadece Türkiye’nin değil,Avrupa’nında en modern stadılarından birisi olacak olan yeni 4 Eylül stadında makinalar çalışmaya başladı.Otopark ve tribün zemin altyapı çalışmaları için önceki gün iş makinaları çalışmaya başladı.
TÜRKİYE'NİN İLK EKOLOJİK STADYUMU
TOKİ’nin Sivas'a yapacağı stadyumun "Ekolojik stat" olarak tarihe geçeceği vurgulanarak, Sivas'ın ağır kış şartları ve yoğun kar yağışı dikkate alınarak tasarlandığı belirtildi. Kış aylarında stadyum zeminin donmayacağı vurgulanırken, enerji tasarrufu sağlayacak statta aynı zamanda aktif enerji üretim sistemlerinin de yapılacağı açıklandı. Yağmur suyunun depolanarak sulama amaçlı da kullanılabileceği statta enerjinin büyük bölümünün stat tarafından üretileceği kaydedildi.
RÜZGARLARA GÖRE PLANLANDI
Sivas'a inşa edilecek statta kuzey cephenin çift duvarlı planlandığı bildirildi. İç cephede hava ile ısı yalıtımı sağlayacak bir alan oluşturulacak statta, kuzeydeki alandan güney cepheye doğru yaptığı sarmal hareket ile doğal hava akışlarının olacağı açıklandı. Sistemi, kuzey rüzgarlarına kalkan oluştururken, güneyden gelen sıcak hava akımlarının stadyum içine alınmasını sağlayacağı vurgulandı. Böylelikle harcanan enerji miktarının azalacağı planlanırken, statta güney cephede oluşturulan ve rüzgar akımlarına izin veren yarık, "S" biçiminde oluşturularak yüzey alanının artırıldığı bildirildi.kaynak:Hürdoğan.com .....................Yeni statyumun temel çalışmaları son hızla devam ediyor...Yüklenici firma Can-Yıldırım inşaat ortaklığı son hızla çalışıyorlar;maşallah kraliçe arı gibiler...Sabah 08.00 de başlayan temel kazma çalışmaları akşam saat 19.00 a kadar devam ediyor..Şu anda çok sayıda kamyon ,kepçe,greyder hummalı bir çalışma yürütüyorlar..İnşaat alanını SGK binasının biraz ilerisinde bulunan halı sahaya yakın bir tepeden kuşbakışı olarak görebilmek mümkün..Yüklenici firma bir futbol sahası büyüklüğünde bir alanı 2-3 m. civarında kazmış durumdalar..Statyum alanı şeritlerle,iplerle çevrilmiş ...Ben inşaat alanının zemininin yumuşak olduğunu biliyordum ama kazılan alandan 2-3 m. den su çıkabileceğini de düşünmemiştim..Bahsettiğim kazılan saha malesef suyla kaplı durumda....Tribünlerin yapılacağı alanı önce kazacaklar sonra da buraya inşaatın sağlam olması için çok sayıda demir kazık çakacaklar..Bölge hastanesinin temeline 1200 tane demir kazık çakıldığı söylenmişti..Bakalım statyumun temeline ne kadar demir kazık çakacaklar...Temel kazma işlemi oldukça uzun süreceğe benziyor;bakalım temel işlemine ne zaman başlayacaklar....Stayum 125000 metrekarelik bir alana inşa edilecekmiş.....MİKRO ARMİS;STATYUM İNŞAATI TEMEL ÇALIŞMALARI BU HAFTA İTİBARİYLE BAŞLADI..Yukarda da da en son statyum haberleri var...Fuar alanına uğaradıkça sizlere inşaat hakkında gerekli bilgileri vermeye devam edeceğim......