Cevap: Keita'ya meydan dayağı!
Geçmişe gittim malum kavga sonrası….“Deli İbrahim” ve “Hırcın Toraman”. 2008-2009 sezonu öncesi İbrahimlerin son temsilcileri Avusturya kampında hazırlıklara başlamıştı. Ama kimsenin öngörmediği olay gerçekleşti. Deli İbrahim’in damarına basılmış, Toraman’ın terliği başlarına büyük dert açmıştı. Büyük savaşlar öncesi kıvılcımı yakan ufak olaylar gibi, terlikle yemeğe inme büyük bir hesaplaşmaya dönüşmüştü. Bir gün boyunca, iki kez, hem de 15’er dakika ara vermeden birbirlerine yumruk sallamış, saçlarını çekmiş ve en önemlisi Beşiktaş tarihine geçmişlerdi. Takımın iki kaptanın bu “Liderlik Kavgası” ikisine de pahalıya mal olmuştu.
Peki sonra hocalarının yorumu ne olmuştu?
Ertuğrul Sağlam, "İbrahimlerin kavgası takıma olumlu katkı sağladı. Ekip ruhunu kazandık" değerlendirmesinde bulundu.
Mustafa Denizli... Beşiktaş’ta İbrahimlerin kavgası gibi bir olay daha yaşanır mı?
İbrahimlerin bir daha kavgası olmaz. Yani futbol takımları dikensiz gül bahçesi olmaz, olamaz. Futbolcular belli haksızlıklar karşısında her zaman sessiz kalamaz. Sessiz kalmayanların başında ben gelirim. Türkiye’nin en centilmen oyuncusuydum. Ama 22 kırmızı kart gördüm. En centilmen ve en çok kırmızı gören futbolcu. Birbirileriyle bağdaşmayan kavramlar. Bir futbolcu 22 kırmızı kartın tamamını hakeme isyandan görebilir mi? Ben gördüm. Benim kırmızı kartım direktti. Sarı kartlık bir davranışta olmazdım. İterek çekerek olmazdı. Sonucun ne olduğunu biliyordum, ama başlarken değil sözlerimin sonunda biliyordum. Bazen futbolcuyu anlamak lazım.’
Futbolcularımızı anlamak zamanı şimdi. Başka alternatifimiz de yok. Olumsuz yorumlar küme düşmemize hizmet eder. Yapıcı olamaya çalışalım.. Ne kadar zor olsa da.
|