Cevap: Maçı Değerlendirelim
Demek ki isteyince oluyormuş !.. Her hafta çile çekmekten, kahrolmaktan bıkmıştık. Bu galibiyet çok anlamlı oldu. Hele de Fenerbahçe gibi bir takımı deplasmanda bugüne kadar hiç yenememiştik. Onu da başarmanın mutluluğu tarif edilemez, sadece yaşanır.
Ama bu galibiyet gözümüzü de karartmasın. Süper oynadık da kazandık diyen varsa fena halde yanılır. Takımda ilk 20 dakika hariç kollektif bir futbol yoktu. Şişirme toplarla kontratağa çevirmeye çalıştığımız ataklarımız vardı, bunu da son vuruşlarda etkili olamayan fakat Fenerbahçe defansının hatalarıyla kolay top kapan Aatif ve Eneramo ile gol pozisyonları bulduk.
Uğur'un olmaması bence de çok iyiydi. Sağbekte Erhan Güven çok süper olmasa da, Uğur'dan daha hareketliydi. Pedriel'i oyuna almaması ise en isabetli kararıydı Rıza hocanın.
Ziya'da hatalı hareketler yapsada hiçte kötü oynamadı. Ben çok beğendim. Çok agresif oynayarak Gökhan Gönül'ün çok fazla etkili olmasını engelledi. Sercan'ın sakatlanması şanssızlık gibi görünse de galibiyet için büyük şans oldu. İnşallah genç futbolcumuzun durumu çok kötü değildir. Bu hafta Eneramo'da yok, ona çok ihtiyacımız olacak.
Hakem her ne kadar yanlı yönetse de ilahi adalet yerini buldu. Cüneyt Çakır, maçı birkez daha izleyip Navratil'in ele çarpma pozisyonunu, penaltıyı, Sow!a gösteremediği sarı kartı birkez daha özeleştiri yapsın.
Bize böylesine güzel galibiyet yaşatan Rıza hocamıza ve futbolcularımıza çok teşekkür ediyorum. Ama ne olur Trabzonspor maçına dikkat diyorum. Zira "güzel futbol oynayarak yendik, Trabzonspor'u da rahat yeneriz" dersek çok zorlanırız bu maçta.
.
|