Maçı canlı izledim,ilk önce taraftarımız gayet iyiydi umarım konya maçın da tıklım tıklım olacak...
Borjan:Baştan beri Korcan ve borjan arasında fazla fark olmadığını savundum Borjan yan toplarda ve topu oyuna sokmada bariz üstün bunun dışında fazla bir artısı yok hatta karşı karşıya pozisyonlarda Korcan daha iyi ve kayseri maçındaki golü korcan'ın yemiyeceğini düşünüyorum.Geçen sene uzun top oynadığımız için topu oyuna sokma çok önemliydi ama bu sene fazla bir önemi yok bu nedenle Korcan 11'i almalı yabancı kontejyanı için.Maçta hatalı bir gol yedi.
Cicinho:Mevkisinin gerekliliklerinin fazlasını verdi.hatta bir kez ziya ile bire bir yapıp solda taç kazandı taçı kullanacakken ziya uyardı bölgesine döndü.
Manuel Da Costa:İşte budur,yıllardır aradımız oyuncu tam anlamıyla fizik gücü çok iyi omuz ve tatlı sert oyunu çok hoşuma gitti.Kafadan ,yerden her türlü yönden iyi hızıda hiç fena değil.Savunmada çok güven verdi.Ama Sedat gibi 1-2 lig maçında 10 kişi kalabiliriz hazırlıklı olun
Ümit:İyi bir stoperin yanında gayet iyi oynuyacağını tahmin ediyordum ve Costa'nın yanında gayet iyi oynadı,2-3 tane pas hatası olsada genç bir stoper olduğu için bu eksiklerinide zamanla gidereceğini düşünüyorum.Ümit'in geçen seneki ve bu seneki fotoğraflarına bakarsanız adelelerinde büyük gelişim olduğunu görebilirsiniz.Geçen sene ince ve çarpık bacaklı ve her an düşecek gibi bir koşuşu vardı bu sene bu yöndedende kendini gelişitirip yere daha sağlam basdığını gördüm.
Ziya:Hafif sakatlığı vardı ama yinede 11'de yerini aldı.Önünde Aatif olunca daha bir keyif alarak oynuyor gibi geliyor.Aatif ile ver-kaçları çok iyi Kamil ile iyi anlaşamıyor.Yinede geçen seneyi aratmaz diye düşünüyorum.
Adem:Ayağına hakim bir oyuncu ama temposu çok düşük oyunu ağırlaştırıyor ve hiç sorumluluk almıyor.İyi bir yedek özellikle takım galipse ama 11'i Mehdi'ye veya Hakan'a kaptırır diye düşünüyorum.
Kadir:Bir çok arkadaşın aksine iyi oynadığı düşünüyorum.Bir kaç top kaybı ,pas hatası yapmasının sebebi sorumluluğu tek basına alması ve Adem'in yardımcı olmamasına kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Önceki yıllarda hiç görmediğimiz şekilde ince 2 tane gollük ara pası ve Bir şutu var Ahmet'e çarpmasa gol olacak.
Grosicki:Bildiğimiz Kamil herkes büyük tepki gösterdi.Çünkü Carlos ile birlikte değişeceğini düşünürken,hiç bir değişiklik olmadığını gördük.Ama Carlos cezasını hemen keser o bölgede alternatif çok kendi bilir.
Aatif:Gol posizyonuna girdi mi,şut attı,çalım attı,mücadele etti ama ortada sol kanat oranla verimi düşüyor maç içinde yine sol tarafa kaçtı bir çok kez zaten Ahmet'in oyuna girmesiyle Sol kanat'a geçti.Yine faydalı olur ama Utaka sola geçtiği zaman yine ortaya geçmek zorunda kalacak umarım burdaki performansı düzelir.
Burhan:Benim bekletilerim vardı ama çoğu kimse bu kadarı beklemiyordu.Her ne kadar bireysel oynasada bunun ilerki maçlarda düzeleneceğini ve çok faydalı olacağını düşünüyorum.Ortadan 1-2 iyi atak geliştirdi belki ortada bile denene bilir,oyun içinde.
Utaka:Daha hazır değil bu belli ama her oyuncu 10 dk izlesen bile kumaşını belli hakketen kumaşı çok iyi bu belli.sol açık ve santrafor olabilir ama kesinlikle forvet değil maçı göz önüne getirdiğimizde sağdan yapılan bir kaç ortada statik kaldı.forvet özelliği taşıyan oyuncular ön direğe doğru koşu yapar yada savunmanın dengesini bozmaya çalışır ama Utaka bu koşuları yapmıyor.Bunun yanında Sırtı dönük topları geri servis edebiliyor bu özelliği olacağını beklemiyordum.Tek forvette sırıtmaz ama daha çok asist yapar gol atamaz.Bu nedenle forvet ihtiyacımız var kesinlikle.
Ahmet:Çok kısa süre aldı ama ilk izlenim olarak fiziği , gücü gayet yerinde daha çok süre alırsa iyi işler yapabilir.
Geride olduğumuz bir pozisyonda ve bir çok ortaya kafa vuruşu dahi yapılmayan bir ortamda son dakikalarda Hakan Arslan ve her ne kadar sağ beke çekilmişte olsa Cihan'ı taze kan olarak alınması gerekiğini düşünüyorum.
Ayrıca yukarıda belirttiğim gibi Forvet ihtiyacı var,Rengifo'yu daha izlemedik ama kimsenin beklentisi yok bu oyuncudan.