-->: KARDEŞ SİVAS*BÜYÜK ÜSKÜDAR
BİZİMLE AYNI KADERİ PAYLAŞAN GÖZTEPELİ BİR ARKADAŞIMIZIN YAZISIDIR
taraftar mı sanıyorsun kendini?
Sadece renklere ve armaya aşık olan kaç taraftar var acaba? İnsanlar oturduğu mahallenin maçını izledikten sonra bira parasını hazırlayıp,bir mekana zengin takımarının PARDON(!) tuttuğu takımın maçını izlemeye gidiyor. Fakat bu arada o takımın neresinden tutuyor acaba? Orjinal forma yada üstünde HAYVAN figürü bulunan bir kupa alarakmı?
Nekadar saçma gelir bana. Sen git Anadolu'nun herhangibir şehrinde otur sonra git zengin , paralı Özentisi ol. Sen acaba kaç kere tribün için koşturdun? Sen birahanede yada cafedemi koşuyorsun tuttuğun takımın peşine bay veya bayan istanbul özentisi? Sen ne zaman maçta yanında bağıran fakat hiç tanımadığın adamın boynuna sarıldın maçta sevinirken? Kaç kere çocuğuna bağırdığı için polisle tartıştın? Sen kaçkere futbolcunun sesini sahanın içinden duydun? Kaçkere sporcunla göz göze gelip selamlaştın? Efendim? Hiç mi? Eee sen nasıl bir takım tutuyorsun ozaman? Ama çok pardon! Özürdilerim! Senin Takımının yıldızları vardı değilmi? Milyon dolarlık topçuları, saygıdeğer bir başkanı, yöneticileri ve yalaka basını!
Ey izengin paralı takım özentisi! Peki sen yıldızları görünce diyebiliyormusun ''bunda benimde payım var'' diye? Boşver sen boşver! Boş adam!
Sen senin takımın ligde 8. 9. sıradayken,topçunun beşikteki çocuğuna küfredersin. Ertesi sene gol attığında kendi çocuğunun adını unutursun! zengin paralı özentisi siz kısacası ''biz cefakarız'' diyen fakat bir türlü cefanın anlkültablanı kavrayamamış insanlarsınız. Neden acaba? Neden olcak! Para babası başkanınıza güvenip ''nasıl olsa seneye iki yıldız topçu alır, birde antrenör getirir, olur biter'' zihniyetinden dolayı...
Peki sen zengin paralı özentisi senin takımın hiç süper ligden 3. lige düştümü?
Benim takımım düştü. Ama biz hiç topçumuza küfretmedik. Herzaman ''güzel günler yakında'' dedik. Hiç boş durmadık. zengin paralıl takımlarının yaptığı transferler tüm kamuoyunu ilgilendirirken bizim umrumuzda bile olmadı. Biz ''acaba hangi yönetim gelir? Nasıl olur? para kaynağı nerdedir? Takım bu sene nasıl oynar?'' diye bin tane soru sorduk kendimize.
Biz düşmüş takımın peşine hakkımız için polisle çatıştık. Üstün kutsal armamızı taşıyan çocuğu kardeş belledik. Yeri geldi onlar için kendimizi feda ettik. Futbolcularımıza takım düştüğü halde sahip çıktık. Arkalarında olduk. Hep üzüldük, ağladık. Ama hiç yılmadık!
işte bizler boyle SEVİYORUZ ÜSKÜDARI BUNUN İÇİN ÜSKÜDARLIYIZ
|