saça göre taraksa,hepimiz sırma saçlıyız...
trabzon-sivas maçında yaşanan olaylar türk futbolu açısından ne kadar geride oldugumuzu gösterir durumda.dikkat ederseniz geçen seneki gs-fb maçı olsun derbiler olsun trabzon olsun olayları hep "büyük" takım diye adlandırılan aslında tek amaçları birbirini yenmek olan küçük zihniyetli takımların maçlarında görüyoruz.neden peki?çünkü eskiden zaten avrupada istisnalar hariç başarıları tesadüf olan bu takımlar,anadolu takımlarınında zaten çok güçsüz olmasından dolayı kendi aralarındaki maçlarda gererlerdi ortamı,türk futbolunun lokomotifiya bunlar...(nasıl lokomotifse,çocuk anadolu takımında taş gibi oynarken topunu,benim param var deyip adamın aklını karıştırıp transfer etmek sonrada onun üstüne daha kazma yabancı getirip yedekde çürütmek ne kadar lokomotif siz karar erin)
şimdi artık anadolu takımlarıda dişli,geçen sene fb küme düşen sakaryada dağılmıştı hatırlarsanız,ee öyle olunca gerilimi anadoluyada taşıyolar bu büyükler,sahada alamadıklarını başka yerden telafi etme çabasındalar,böyle düşünürlerse daha çoookk
chelseden 5 leedsden manchersterdan 6 yerlerde haberleri olmaz.onların ilerlemesindeki en önemli faktör diğer lig takımları,türk futbolunun lokomotifi biziz beyler onlar değil...
şimdi gelelim asıl konuya şimdi biz naaptıkda 250bin ytl para cezası aldık,adamlar sahaya giriyor hakem maç oynatmam burda diyor trabzon 30 alırken biz 250bin ytl ceza alıyoruz,ne yapmık onu anlamadım ben biri açıklarsa sevinirim,bizim bilmediğimiz şeylermi var anlayamıyorum.ikincisi biz bu adamlarla maçı aynı gün oynamadık heralde!bize cezayı küt diye kesiyorlar,adamlara taksitle,hala 3 puanı korkularından bize yazamıyorlar.albayrak efendi çıkıyor diyorki 3 puanın karşı tarafa yazılması kabul edilemez,valla iyi o zaman antalyanın günahı neydi o zaman,son hafta kazansa ligde kalacaktı,mesela 1-0 önce iken atlasaydı coşkun abim ve on kişi çıkmasalardı,hakemde oynatmasydı,alırlardı 4 maç kalırlardı ligde,farkedermi ha 1.dakika ha 90.dakika...bu olayları önlemek için dirayetli herkese aynı mesafede yöneticiler lazım,kararların maçtan en eç üç gün içinde verilmesi ve onaylanması lazım,ha bi de bu tahkim olayını falan kaldırmak lazım,o ne ya adama 4 maç verip 2ye indirmenin adı tahkim,o zaman federasyon ne iş yapar?
|