Yapılan yorumların%90 ı hazırlık maçları ve Anderleth maçında alınan kötü sonuçlara göre değerlendirme yapılıyor..Takımdan ayrılan Tum ve Bilica dışındaki oyuncular malesef 2.sınıf oyuncular..Buna Diallo ve Balili de dahil..Bazı arkadaşlar bu 2 oyuncunun takımdan ayrılmaması gerektiğini savunuyorlar.Şimdi soruyorum

iallo ve Balili'ye niye 4 büyükler denilen takımlardan hiç teklif yapılmadı;ya da bu oyunculara niye Avrupa'dan hiç teklif yok.Bazı şeyleri konuşmadan biraz düşünmek gerekiyor.Silla da aynı şekilde 2. sınıf bir oyuncu..Bu oyuncu takım oyununda göze batan bir oyuncuydu.Zaten maçların çoğunda da yedek kalıyordu.Eğer biz Tum'u bundan 4-5 yıl önce almış olsaydık o zaman derdim ki süper bir oyuncu kaybettik.Ama durum öyle değil..Tum Bursa'da ne yspmış acaba?Bize gelirken kaç gol atmış?Yaşının da 31-32 olduğunu unutmamak gerekiyor.Ben bu oyuncunun yaşının daha büyük olduğunu düşünüyorum.Çünkü geçmişte Sivassporun Kamerun'lu bir defans oyuncusuyla sorunu olmuştu.Bu oyuncu yaşını 31 olarak göstermiş;daha sonra Sivasspor yaptığı arştırmada yaptırdığı kemik testinde bu oyuncunun gerçek yaşının 37-38 olduğunu öğrenmiş..Afrikalı oyuncuların çoğunda bu yaş sahtekarlığı malesef var..Tum da da bu durum olabilir..Ben Bilica'nın dışında Sivassporun güç kaybına uğradığını düşünmüyorum.Sadece bu takımın zaman ihtiyacı var..Alınan oyuncularda bazılarının bahsettiği gibi vasat oyuncular değil..Şu anda uyum sorunu yaşıyorlar..Uyum sorunu aşılınca takımında gerçek gücü ortaya çıkacaktır..Alınan oyunculara gelince:YASİN:2-3 yıl önce milli takıma seçilen bir oyuncuydu.F.B. de malesef fazla maç oynyamadı..FERHAT:Almanya'dan geldi.Sakalığı nedeniyle fazla maç oynayamadı.Şu anda 21 yaşaltı milli takımımızda banko oynuyor.AGBETU:Kocaelinde geçen yıl iyi maçlar oynadı.Ligin son maçlarında bjk maçında sahanın yıldızıydı.Nijerya Ümit milli takımı oyuncusu..CiİHAN:Almanya genç milli takımında da oynamış.Geçen yıl Bank Asya'nın Manisalı Sezer'le birlikte en iyi orta saha oyuncusu seçildi.Erman:Geçen2-3 yılın ligimizin en iyi ortasaha oyuncularından biri oldu.UĞUR:G.Antep'de en çok göze batan oyuncuydu.2-3 yıl önce 4 büyüklerle ismi sürekli anılan bir oyuncu.,,,,Oynana maçlar lig için kesinlikle ölçü değil..Öyle olsaydı bjk 8-0 lık maçtan sonra ligde düşmeye oynardı..Sivassporun gerçek gücü ligde ortaya çıkacak..Hele şu sakatlar bir iyileşşsin,uyum sorunu bir aşılsın,3-4 tane de takıma takviye yapılsın o zaman siz bu takımı görün..Henüz ligde kendi ayarımızdaki takımlarla maç oynamadık...Unutmayalım ki g.s ,f.b bile bizim kadar güçlü rakiplerle maç oynamadı..Hele şu lig maçları bir başlasın,5-6 tane maç oynansın bu takımın ne yapıp ne yapmayacağını hep birlikte göreceğiz...