„Sivasspor iyi yolda ilerliyor”
Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant, takımının Trabzonspor karşısında çok iyi bir oyun sergilediğini belirterek, "Futbolcularım çok büyük bir disiplin içinde oynadılar...
Turkcell Süper Ligi'nin 6. haftasının açılış maçında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan karşılaşmada Sivasspor Trabzonspor'u 2-1 mağlup ederken, bordo-mavililer bu sonuçla sezonun ilk mağlubiyetini de almış oldu.
Karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant, takımının Trabzonspor karşısında çok iyi bir oyun sergilediğini belirterek, "Futbolcularım çok büyük bir disiplin içinde oynadılar. Mağlup duruma düşmelerine rağmen aldıkları galibiyet dolayısıyla takımımı tebrik ediyorum. Sivasspor iyi yolda ilerliyor. Ancak daha da çok çalışmamız gerekiyor. Bu arada takımlarını yalnız bırakmayan Sivasspor taraftarına da teşekkür ediyorum. Takımımın her zaman onların yardımına ihtiyacı var" diye konuştu.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise kendilerine yakışmayan bir futbol oynadıklarını ifade ederek, "Kazanmayı rakibimizden daha çok istedik. Bunun için mücadele ettik. 1-0 öne geçmemize rağmen oyun anlayışı olarak rakibimizin gerisinde kaldık" dedi.
Güneş, Szymkowiak ve Gökdeniz'in kadroda olmamasının alınan sonuçla ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine ise şunları söyledi:
"Bu günkü maç için herhangi bir eksikliğe sığınarak mazeret üretmeyi doğru bulmuyorum. Bugün oynadığımız futbol bize yakışmadı. Bu bir hayal kırıklığı. Bunu hep beraber oyuncuyla, yöneticiyle konuşup çözüm yolu üretmeye çalışacağız"
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz da geçen hafta Galatasaray karşısında aldıkları mağlubiyetin kendilerine ders olduğunu kaydederek, "Hocamız büyük takımlara karşı nasıl oynamamız gerektiğini futbolculara anlatıyordu. Ancak uygulamada sıkıntı yaşıyorduk. Futbolcularımız bu hafta hocanın verdiği taktiği sahada uygulayarak ne kadar disiplinli bir takım olduğumuzu tüm Türkiye'ye gösterdi. Maçı kazandığımız için çok mutluyum. Her iki takımın taraftarına takımlarını centilmence destekledikleri, oyuncularına da bize güzel bir maç izlettikleri için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki haftalarda daha güzel futbol, daha güzel net galibiyetler alacağımızı umuyorum" şeklinde konuştu.
Çok kötü oynadıklarını söyleyen Trabzonspor kaptanı Fatih Tekke, Sivasspor'un iyi mücadele ettiğini dile getirerek, "Rakibimiz kazanmayı hak etti. Biz aynı başarıyı gösteremedik. Bu anlamda çok üzgünüz. Belki 3 yılın en kötü maçını oynadık. Ama bu düzelmek zorunda. Szymkowiak ve Gökdeniz'in yerine görev yapan arkadaşlar da ellerinden geleni yaptılar. Ama oyunun geneline bakıldığında takımın yüzde 99'u daha form düzeyini yakalayamamış. Bu hepimiz için geçerli. Bu Trabzonspor'a yakışmıyor. Kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor" dedi.
Karşılaşmanın hakemi Serdar Tatlı da Sivasspor'un attığı ilk golü yardımcısının ikazı sonrasında vermesiyle ilgili olarak şunları söyledi:
"O pozisyonda Sivassporlu futbolcu Trabzonspor kalecisiyle beraber kafa topuna yükseldiğinde topa eliyle dokunduğunu algıladım. Fakat daha sonra bu futbolcunun mimiklerinden beni aldattığına dair bir tavır hissetmedim. Bu nedenle şüphelenerek yardımcı hakemime baktım. Kesinlikle temiz bir gol olduğunu söyleyince ben de gol kararını verdim"
İHA
|