Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Heykel

Heykel Her Telden Muhabbet Burda

Seçenekler Arama Stil

Alt 27.11.2005, 16:51   #151
OZYIGIDOLAR
Yeni Yiğido

OZYIGIDOLAR - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 OZYIGIDOLAR ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

elimden cekip aldilar seni cekilmez acilara saldilar beni dusundukce seni icim agladi donersin diye gozlerim yollara daldi hamd olsun azrail dostum canimi aldi
OZYIGIDOLAR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Ölümüne Yakin
Alt 06.12.2005, 12:33   #152
Sweetgirl
Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58 Mesajına 127 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 787 Sweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISI
Standart Ölümüne Yakin

Kur'an'in hizmet ettigi icin tutuklanmis, yedi yil Denizli Kapali Cezaevinde kalmisti. Tahliye olduktan sonra, evi barki olmadigindan, medrese haline getirecegi bir ev bulana degin sehir otelinde kaliyordu. Kusluk vaktinden, aksama kadar ögrencileriyle oluyor, safak sökünceye degin de okuyor, zikrediyor, namaz kiliyor ve dinleniyordu.
Bir gün, yakin köylerin birinden Haydar adinda sarali bir hastanin babasi geldi. Yirmi senedir sokakta, evde düsüp bayildigini, agzindan köpük geldigini, elini kolunu basini yaraladigini, götürmedigi doktor kalmadigini bir care bulamadigini söyledi.
"Benden ne istiyorsun?" diye sordu.
"Efendim.." dedi. "Bir muska yazsaniz."
"Ben muska filan yazmiyorum, muskaya inanmiyorum da!" dedi.
Adam israr etti, yarari olmadi. Cehresindeki derin aciyla birlikte kalkti, üzüntüsünü katmerlenmis, umutlari suya düsmüstü. Tam kapidan cikacakken,
"Gel" dedi. "Dua edeyim. siz de amin deyin, belki ALLAH sifa verir."
Ellerini kaldirdi,
"Ya Rabbi..." dedi. "Bu kulun zayif ve caresiz, dayanamiyor, onun hastaligini bana ver, ona da sifa bagisla."
Bir ögrencisinin hemserisi olan adamin oglu iyilesti.
Yirmi yil sara nedir bilmedi.
Lakin ölümüne yakin tekrar basladi hastaligi....

Kaynak: Erdem Öyküleri

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.12.2005, 12:35   #153
Dağcı
Usta Yiğido

Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

99 Mesajına 134 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 921 Dağcı BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
Sweetgirl Nickli Üyeden Alıntı
Kur'an'in hizmet ettigi icin tutuklanmis, yedi yil Denizli Kapali Cezaevinde kalmisti. Tahliye olduktan sonra, evi barki olmadigindan, medrese haline getirecegi bir ev bulana degin sehir otelinde kaliyordu. Kusluk vaktinden, aksama kadar ögrencileriyle oluyor, safak sökünceye degin de okuyor, zikrediyor, namaz kiliyor ve dinleniyordu.
Bir gün, yakin köylerin birinden Haydar adinda sarali bir hastanin babasi geldi. Yirmi senedir sokakta, evde düsüp bayildigini, agzindan köpük geldigini, elini kolunu basini yaraladigini, götürmedigi doktor kalmadigini bir care bulamadigini söyledi.
"Benden ne istiyorsun?" diye sordu.
"Efendim.." dedi. "Bir muska yazsaniz."
"Ben muska filan yazmiyorum, muskaya inanmiyorum da!" dedi.
Adam israr etti, yarari olmadi. Cehresindeki derin aciyla birlikte kalkti, üzüntüsünü katmerlenmis, umutlari suya düsmüstü. Tam kapidan cikacakken,
"Gel" dedi. "Dua edeyim. siz de amin deyin, belki ALLAH sifa verir."
Ellerini kaldirdi,
"Ya Rabbi..." dedi. "Bu kulun zayif ve caresiz, dayanamiyor, onun hastaligini bana ver, ona da sifa bagisla."
Bir ögrencisinin hemserisi olan adamin oglu iyilesti.
Yirmi yil sara nedir bilmedi.
Lakin ölümüne yakin tekrar basladi hastaligi....

Kaynak: Erdem Öyküleri
Swet bu çok güzel...

"Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur."
Muhsin YAZICIOĞLU
Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.12.2005, 12:47   #154
Dağcı
Usta Yiğido

Gencin birisi Kâbe’de hep "Ey doğruların yardımcısı olan Allah’ım, ey haramdan sakınanların yardımcısı olan Allah’ım, sana hamdü sena ederim" diye dua eder. Bu durum herkesin dikkatini çeker. Birisi;
- Neden hep aynı duayı yapıyorsun, başka bir şey bilmiyor musun? der.

O da anlatır:

- 7-8 sene önce yine Kâbe’de iken içi altın dolu bir torba buldum. Tam 1000 altın vardı. İçimden bir ses (Bu altınlarla, şunları şunları yaparsın) diyordu. Hayır dedim kendi kendime, bu benim değil, başkasının malı, kullanmam haram olur dedim. Bu sırada birisi, (şöyle bir torba bulan var mı?) diye bağırıyordu. Çağırdım onu, nasıl bir torbaydı, içinde ne vardı diye sordum. Torbayı tarif etti ve içinde 1000 altın vardı dedi. Al öyleyse torbanı diyerek verdim. Adam torbayı açıp içinden bana 30 altın verdi.
Pazara gittim. Temiz yüzlü genç bir esiri [köleyi] överek satıyorlardı. Gencin temizliği dikkatimi çekti. Yanlarına gittim, bu köle için ne istiyorsunuz dedim. 30 altın dediler. Adamdan aldığım 30 altını verip genci satın aldım. Bir iki yıl geçti. Genç çok çalışkan, çok edepli idi. Onu aldığıma çok memnun olmuştum. Bir gün onunla giderken karşıdan iki üç kişi geliyordu. Genç bana dedi ki, (Efendim, ben Fas emirinin oğluyum. Bu gelenler babamın adamları. Beni buldular. Senden beni satın almak isterler. Sen iyi bir insansın, onlara 30 bin altından aşağıya satma) dedi.

O kişiler yanıma geldi, bu esiri bize satar mısın dediler. Satarım dedim. 60 altın verelim dediler. Olmaz dedim. İyi ama sen bunu 30 altına almadın mı? Biz sana iki mislini veriyoruz dediler. Öyleyse gidin pazardan alın dedim. Artıra artıra 20 bin altına kadar çıktılar. 30 binden aşağı olmaz dedim. Çaresiz kabul ettiler. Altınları verip, genci alıp gittiler. Ben o 30 bin altınla, işyerleri açtım, ticaret yaptım, daha çok zengin oldum. Bir gün bana arkadaşlar, çok zengin bir ailenin iyi bir kızı var. Babası yeni vefat etti. Onunla seni evlendirelim dediler. Ben de olur dedim. Nikah kıyıldı. Çeyizini getirdiler. Çeyiz arasında bir torba dikkatimi çekti, kıza, bu nedir dedim. İçinde 970 altın var, babam Kâbe’de bunu kaybetmiş, bulan gence 30 unu vermiş. Kalanını da bana hediye etti, çeyizine koyarsın dedi. Demek ki bulduğum altınlar benim rızkım imiş, vermese idim haram yoldan gelecekti, şimdi helal yoldan yine bana geldi.

Öyle ise, haramı ateş bilip ona uzanmamalı, günah kazanmamalı...

"Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur."
Muhsin YAZICIOĞLU
Alt 07.12.2005, 09:38   #155
Dağcı
Usta Yiğido

Yolcular uçağın yanında otobüsten inmişler.. Bavullarını gösteriyorlar. Bir bakmışlar uçak şirketinin minibüsü yanlarında durmuş. İçinden kaptan pilotla, yardımcı pilot inmişler...Yolcular fena halde şaşırmışlar.. Nasıl şaşırmasınlar.. Kaptan pilotun elinde bir beyaz baston. Kolunda üç noktalı bant.. Yardımcı pilotun elinde bir köpek tasması.. Tasmanin ucunda bir köpek... Sağa sola çarparak öylece ilerliyorlar uçağa..

Günlerden 1 Nisan değil ama, "Şaka herhalde" demiş yolcular, doluşmuşlar uçağa.. Uçak pistte hızla ilerlemeye başlamış. Yolcuların gözleri camda. Uçak hızlanmış.. Yolcular endişelenmeye başlamışlar.. Ucak daha hızlanmış.Pistin sonu hızla yaklaşmaya başlamış.. Uçak iyice hızlanmış.. Bazı yolcular paniklemiş, dua etmeye başlamışlar. Uçak son hıza ulaşmış. Bu arada pistin sonuna da ulaşmış. 100 metre sonra betonun bitip çimlerin başladığını gören yolcular dehşet içinde çığlığı basmışlar.. Tam o anda da kaptan pilot levyeyi sonuna kadar çekmiş... Uçak tam pist biterken tekerleklerini yerden kesmiş, havalanmış.

Kaptan pilot arkasına yaslanmış derin bir nefes almış ve yardımcı pilota dönmüş:

Biliyor musun? Bir gün çığlık atmakta gecikecekler ve hep birlikte geberip gideceğiz!..."

Dünyada nice kör yöneticiler var..

Bu nedenle; Çığlık atmaktan vazgeçmeyin...

Muhsin YAZICIOĞLU
HİKAYE
Alt 07.12.2005, 10:12   #156
Etem-Murat
Usta Yiğido

Etem-Murat - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

25 Mesajına 32 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 965 Etem-Murat ist ein wunderbarer AnblickEtem-Murat ist ein wunderbarer AnblickEtem-Murat ist ein wunderbarer AnblickEtem-Murat ist ein wunderbarer AnblickEtem-Murat ist ein wunderbarer AnblickEtem-Murat ist ein wunderbarer AnblickEtem-Murat ist ein wunderbarer Anblick
Standart HİKAYE

ARKADAŞLAR ŞİMDİ BEN BİR HİKAYE YAZSAM SİNAMA KONUSU OLUR EN İYİSİ BEN YAZMIYIM . HAYAT HİKAYESİ TABİKİ SIKILIRSINIZ DİYE YAZMIYOM KUSURA BAKMAYIN
Etem-Murat isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.12.2005, 10:13   #157
Bebeto_
YASAKLI ÜYE

1 Mesajına 1 kez Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 Bebeto_ ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

ya bırakın erkek bayan tartısmasını erkekler zaten herr konuda ustun deılmı yaaa
Bebeto_ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.12.2005, 11:27   #158
Sweetgirl
Yiğido

Tecrübe Puanı: 787 Sweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
Bebeto_ Nickli Üyeden Alıntı
ya bırakın erkek bayan tartısmasını erkekler zaten herr konuda ustun deılmı yaaa

pardon ne erkek bayan tartismasi yanlis topice gelmissin sanirsam kardesim...

Alt 12.12.2005, 12:08   #159
eren1
Gast

Alıntı:
Sweetgirl Nickli Üyeden Alıntı
Hükümdar bir gün bir ALLAH dostunu ziyarete gitti. bir zaman yaninda kaldi. Lakin ne kadar ugrastiysa onu bir türlü konusturamadi, onunla uzlasamadi. Dervis yalniz kalinca dostlari,
"Nicin sustun, agzini acip bir sey söylemedin, ona hic ilgi göstermedin?" diye sordu.
Dervis:
"Ona bakinca..." dedi. "Sert ve kaba dallarla, budaklarla dolu bir agac gördüm. 'Elimdeki kör orakla ne budayabilir ne de yontabilirim!' diye düsündüm. Susmaktan baska bir yol bulamadim."

BUDA ÇOK GÜZEL....
Bir liselinin ürperten itirafları...
Alt 12.12.2005, 12:33   #160
Sweetgirl
Yiğido

Unglücklich Bir liselinin ürperten itirafları...

“Neden aileye önem vermeliyiz?” sorusuna geçen ay (12 Kasım) Hürriyet gazetesinde ismi yayınlanmayan bir genç kızın, turizm ve eğlencenin başkenti olarak nitelenen Bodrum’da yaşadıklarını aktararak cevap verebiliriz.
Haberde Bodrumlu gençlerin, aileleriyle aralarındaki kopukluğa dikkat çektikleri ifade ediliyordu. Bakın 14 yaşındaki genç kız neler söylemiş:

“Sigara içiyorum, ablam da. Annemin çenesinden kurtulmak için eve gitmek istemiyoruz. Yaşıtlarımızın yüzde 90’ına yakını sigara ve alkol kullanıyor, birçoğu hapla başlayarak uyuşturucuyu denedi bile. Sevgilisi olmayan yok gibi, lisede bakire olan kızlara aptal gözüyle bakıyorlar. Namus, ahlak ve özgürlük gibi değerleri öğreten yok.”

Birçok anne-babanın bilmediği, ama gençlerin elinden düşmeyen gençlik dergilerinde “sevgili bulmak, cinsel deneyimler” sıradan bir vaka. Birçok ünlü sanatçının (!) maceralarını (hatta garip ilişkilerini) zevkli bir halde sunan televizyonlar, dergiler ve gazeteler, bunu gençlere güya yaşanılacak bir hayat gibi aktarıyorlar.

Liseler, sigara, alkol ve uyuşturucunun gölgesi altında. Kız-erkek ilişkilerinin sınırsız bir hüviyete bürünmesiyle birlikte karşımıza sık sık uygun olmayan video ve fotoğraf çekimlerinin yol açtığı adli vakalar çıkıyor. Uygun olmayan sitelere düşen görüntüleri nasıl temizleyebilirsiniz ki artık? Sonrası bunalımlar, depresyonlar, adliyeler ve yıkılan hayatlar...

14 yaşındaki genç kızın anlattığı daha dehşet verici bilgiler de var. Haberde şöyle deniliyor:

“Para için işadamlarıyla yaşayan liseli kızların ve barlarda yaşlı kadınlarla para karşılığı birlikte olan 16-17 yaşlarında erkek arkadaşlarının olduğunu belirten genç kız, ‘Bir süre sonra bu arkadaşlarımız psikolojik tedavi görmek için İzmir’e, İstanbul’a, hatta İsviçre’ye ve Almanya’ya gidiyor. Tedavi olamayanlar intihar yolunu seçiyor. Olaylar örtbas ediliyor. Sorun ve suçlu sadece gençlikmiş gibi gösteriliyor. Biz suçlu değiliz, ne görüyorsak onu yapıyoruz.’ dedi.”

Gazetenin bu haberine yorum gönderen ve Bodrum’da yaşadığını söyleyen bir okurun görüşleri dikkat çekici. Aynı gazetenin internet sayfasında yer alan mektupta, bu durumun yeni olmadığı belirtiliyor. Bu gençleri Avrupa ile Türk kültürü arasında sıkışmış biçareler olarak nitelemesi ise işin değişik bir boyutu.

Ortaokul-lise çağındaki çocuğunuzu her saat takip edemezsiniz. Hangi arkadaşlarıyla neyi konuştuğunu, nereye gittiğini, neyi okuduğunu ve dahası eve ders çalışsın diye aldığınız bilgisayardan hangi uygunsuz sitelere girip gezdiğini, chat yaptığını bilemezsiniz. Gençleri baskı altında da yetiştiremezsiniz. Bir gencin sağlıklı, mutlu ve iyi bir birey olması için bebekliğinden başlayan “iyi bir aile ortamı” içinde olmasını sağlamalısınız. O halde işe kendimizden, yani ‘anne-babalar’dan başlamak durumundayız. İyi bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız, dönüp kendinize bakın ve şu soruları sorun: “Ben iyi bir insan mıyım, ben doğru bir insan mıyım, ben inandığım dinî değerleri hakkıyla yaşayabiliyor muyum, çocuk eğitimi için yeterince bilgi sahibi miyim?..”