Mehmet Yıldız: Kardeşim de asker...
-Mehmet Türkiye kritik bir dönemden geçiyor, bu konuda bir mesajın var mı Türk halkına?
“Çok acılı günler geçiriyoruz, inşallah bu günler sona erer. Biz Pazartesi günü Manisaspor maçında Sivas halkı olarak tek yürek olduğumuzu gösterdik. Biz o gün statta şov yapmadık, duygularımızı paylaştık, Balili İsrailli ve o akşam biz bir İsrailliye Türk bayrağı sallattık.”
Ailede asker olan biri var mı?
“Evet var, şu an ortanca kardeşim İsrafil Yıldız, Kars’ta vatani görevini yapıyor, daha dört ayı var. Çok şükür onun bölgesinde herhangi bir terörist saldırı tehdidi yokmuş ama insan tedirgin oluyor, sadece kardeşim için değil, diğer bütün askerler de benim kardeşim hepsi için korkuyorum, onlara dua ediyorum. Allah hepsini korusun, inşallah. Kardeşim de Doğu Anadolu’da asker, şimdi onlar vatanı koruyor, yarın sıra bize gelecek, ben de bir gün askere gideceğim ve vatani görevimi yapacağım, vatanımı koruyacağım.”
Sivasspor ilk kez lider oldu. Neler söyleyeceksin?
“2 sene önce birinci lige çıkmış olan bir takımız ve kısa sürede istikrar yakalayarak, lider olduk. Gerçekten çok iyi oynuyoruz, istikrarlı oynuyoruz, çok disiplinli bir takımımız var, aslında takımda bireysel olarak baktığınız zaman büyük bir yıldız yok ama biz takım oyununu sahada çok iyi oynuyoruz bu sayede de başarılı oluyoruz. Gerek hocamız Bülent Uygun, gerek başkanımız ve gerek yönetimimiz bize her türlü desteği sağlıyor, biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.”
Liderlik ne kadar sürer sence?
“Bu hiç yaşamadığımız büyük bir mutluluk. Biz bu mutluluğu sonuna kadar yaşamak istiyoruz.”
Geçen sezon Manisaspor da lider olmuştu ancak daha sonra alt sıralara düşmüştü. Sizin de başınıza böyle bir şey gelir mi?
“Hayır gelmez, biz Manisaspor gibi olmayız. Çünkü biz istikrarlı oynuyoruz onlar geçen sene çok atıp çok gol yiyen bir takımdı biz öyle değiliz.”
Bülent Uygun “şampiyon olmak isteyen Ocak ayında Mehmet Yıldız’ı alsın” diye bir açıklama yaptı. Ayrılacak mısın devre arasında?
“Hayır ayrılmak istemiyorum, ancak sezon sonu giderim diye düşünüyorum. Tabi kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğim.”
Hangi takım gönlünden geçiyor?
“Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, kulübümle görüşerek beni istedi, transferin son günü ise Trabzonspor ile bizzat ben kendim görüştüm ancak şartlarda anlaşamadık. Önümüzdeki yıl hangi büyük kulüpte oynarım bilmiyorum ama büyük ihtimal Sivas’tan ayrılacağım, hayırlısı olsun.”
Tümspor
|