Başından beri Mesut Bakkal'ı beğenmem, yeterliliğine inanmam, seviyesini yetersiz bulurum.Taktik, teknik olarak maça damga vurduğu herhangi bir müsabaka bilmem.
En önemli özelliği istikrardır, çok fazla oyuncu almaz, satmaz. Oyuncularını sıkı çalıştırır ve sezona dirençli girmek ister.
Bu sezon öncesi de kurduğu Sivasspor kadrosunu temmuz başında belirlemişti ve bütün oyuncularıyla uzun bir sezon öncesi kampı yapabildi, onları fizik olarak lige iyi hazırladı ve zira oyuncularının çoğu fiziksel olarak iyi adamlardı.
Sonra Ceyhun Eriş gibi bir oyuncuyu aldı ve onun üzerine düştü, onun aldırdığı maçlar var onun hücumda sürekli top kullanmak istemesi ve kaptırdığı toplarla takımını yaktığı maçlar da var. Ceyhun böyle bir adamdır, bir el bombasıdır. Ve ben çok sıkışmadıkça, son çare olmak dışında asla ama asla Ceyhun'u kadroya koymam. Rotasyon oyuncusu olmayı kabullenmez, sorunlu bir insandır. Ciddi psikolojik sorunları olduğunu da ayrıca düşünmüşümdür hep.
3-4 senedir de Mehmet Yıldız önderliğinde, hemen hemen aynı oyunculardan kurulu yerleşmiş bir Sivasspor kadrosu mevcut, Sivas halkı bu adamları seviyor.
Mehmet Yıldız, Hayrettin, Abdulrahman, Sedat Bayrak, Murat Sözgelmez falan... Bu kulüp için çok önemli, olmazsa olmaz denebilecek oyuncular.
Son olarak bugün 14 Ekim 2010 tarihi itibariyle, geçen sene alınan oyuncu Keita - Mehmet Yıldız'la antremanda kavga etmişler.
İkisi de insan azmanı denilen türde iki adam. Keita futbolculuk yapısı itibariyle, rakibine girmeyi bilmeyen bir oyuncu. Niyetini bilmiyorum ama bir çok pozisyonu kartlık, hatta kırmızı kartlık. Muhtemelen idmanda da böyle bir pozisyon oldu ve Mehmet de bir kaptan olarak kendisine yapılan bu sakatlayıcı harekete sinirlendi. Olay uzadı falan.
Buraya kadar herşey olağan.
Ancak, vasat takımınızı taşıyan iki adamdan biri olan Mehmet Yıldız insan üstü bir profesyonellik futbol hayatı bitti denirken takıma geri dönmüş. 1 senelik sakatlığın ardından takımı sırtlamaya başlamış. Siz böyle bir oyuncuyu bir kavga yüzünden kadro dışı bırakıyorsunuz.
Aceto'nun da yine bugün şurada Volkan olayında yazdığı gibi böyle takım için çok değerli oyuncuları kadro dışı bırakmak yanlış ceza tercihidir.
Para cezası verebilirsiniz ama futbolcunuza düzenli para verebiliyor musunuz ki... O da var.

Yani ben olması gerekeni söylüyorum, profesyonelce olanı ve bütün Dünyada olanı söylüyorum ama bizim Türkiye deve misali, neresi doğru ki cezası yamuk olsun.
Neyse sonuçta kaybeden Sivas olur, Bursa olur, Konya olur vs.
Bunu geçiyorum... Hiç olmaması yapılmaması gereken bir başka şey de şu olmuş.
Az önce Mehmet'in Sivas halkı için ne kadar önemli olduğundan, takımdaki diğer oyuncular için ne kadar önemli olduğundan yukarda bahsettim.
Bunun üzerine olan şu, Mehmet'ten kaptanlık alınmış ve Ceyhun gibi çok değil bir ay bile normal, sorunsuz yaşayamayan bir adama kaptanlık verilmiş.
Bu direk olarak, nasıl saçmalarız, nasıl takımı yakarız, nasıl kendi kuyumuzu kazarız kararıdır.
Ceyhun elbet çok uzun vadede de değil 2-3 hafta içinde bir yerlerde bozuk psikolojisini ortaya koyar ve incileri dökülür.
Sivasspor da hep diyorum şu kadrosu ve teknik direktörüyle içerde puanlar alır ve düşmeme mücadelesi verebilir diyordum, ama artık işte düşmek için çok önemli bir aday olabildiler.
Yoksa kadroları fena değildi.
Kalede renkli bir kalecileri var. Ramoviç. Daha iyi yerli kaleci de bulunabilirdi misal Orkun ama... Onun dini seçimi uymazdı. Zira yabancı kuralı sorunları da yok.
Akın Vardar iyi bir yedek kaleci.
Sağbekte Abdulrahman ve Uğur vasat üstü oyuncular.
Solda Hayrettin ve Ferhat Bıkmaz da öyle.
Stoperlerde Sedat, Diallo, İvanovs, Murat hep fizikleri iyi oyuncular.
Önlibero Saidoou transferi çok önemliydi. Keita çok sert bir oyuncu onun yedeği olabilirdi. Mehmet Nas ve Sedat Yeşilkaya gibi ligin olumlu manada kaşarı olmuş tecrübeli oyuncuları da var. Fizik olarak çok eziliyor bu oyuncular ama kurnazlıklarıyla fark yaratabiliyorlar zaman zaman.
Cihan Yılmaz var sol kanada gömülüyor ve değerini çok yitiriyor ama çok önemli bir ortasaha oyuncusu.
Asıl kanat oynaması gereken Erman Kılıç var her iki kanatta da oynar çok yeteneklidir ama iki senedir yüzüne bile bakılmıyor.
Nadir Taiber var hala kadroda nasıl bir oyuncu olduğunu göremedik geçen sene Muhsin hoca getirmişti kendisini.
Bruno Zita var çift yönlü bir ortasaha oyuncusu. Ceyhun var.
6 ay ceza alan Kamanan ikinci devre dönecek.
Santraforda da Mehmet Yılmaz'dan başka benim hayli beğendiğim İbrahim Şahin var yeterince süre bulamıyor. Bir de Pedriel Suarez var o da santrafor, genç bir oyuncu Romanya'dan geldi denenmek için.
Bir kaç oyuncuya bağımlı bir takım bu ve işte bu bir kaç oyuncunun da kendi arasında çekişmeler içine girmesi (kaptanlık konusunda olduğu gibi) veya kadro dışı kalması Sivasspor'u olumsuz anlamda çok etkiler.
Ve sürekli bir 4-4-1-1 düzeni var halbuki kanatsız, 4-3-2-1'de çok daha etkili olabilir bu takım.
Örn:
------------------------------Ramoviç
-----------------------------(Akın V)
Abdulrahman-----------Sedat-----------İvanovs----------Hayrettin
(Uğur K)--------------(Diallo)---------(Murat S)--------(Ferhat B)
----------Mehmet Nas---------Saidoou--------Cihan Y
----------(Sedat Y)----------(Keita)-------(Kadir P)
--------------------Bruno Z---------Ceyhun
-------------------(Erman K)-------(N Taider)
----------------------------Mehmet Y
---------------------------(İbrahim Ş)
---------------------------(P Suarez)
Ayrıca Kamanan da takıma ikinci yarı dahil olacak.
Pek zengin bir kadro değil. İlerleyen dönemlerde çöküş sürecek gibi geliyor bana.
http://www.365gunspor.com/haberdetay...esi-Vol2-.html
Not:Yazı Bana ait değil.Karşıma çıktı bende paylaşmak istedim.