Cevap: 24 kasım öğretmenler gününüz kutlu olsun
Bana bir harf öretenin kırk yıl kölesi olurum,Sözünden yola çıkarak;
Orta asyadan anadoluya açılan Türk boylarında,bu söze bianen,SİVAS ilimiz SELÇUKLULAR2ın bir bakıma vizyonu olmuş,selçuklu geleneklerine uyarak bir yerleşim biriminr 40 tane eğitim kurumu kurulması adetten olmuş,o günlerden tutupta osmanlıyı geçip,bu günlere geldiğimizde her zaman okumuş-yazmışların gıpta ile bakdığı il olmuşuz.
Osmanlı zamanında,üniversitelere eş değer olarak Konya'da kurulan medreselere giden ögrencilerdede başı SİVAS'lılar çekmekde idi.Yine bu dönemde,gelen ögrencilere hoca ders vermeye başladığında,karşısında zeki olan ögrenciye,leb demeden leblebiyi anladığını gördüğünde sorduğu soru enteresandır.''Olmayasın beş beldenin birinden,divriğin'den,derende' den,eğin'den,yoksam gürün'den,illeden gürün'den.''
Günümüz eğitim sistemi,maalesef son 25 yıldır,dönemlik siyasal ikdidarlarında birer oyuncak haline almıştır.Hakeza,eğitimin bir çocukdaki evrelerinde,ana-baba_okul_sokak kültürü- bağlamında,ikinci eveyi oluşturan okulda,sanki okulda bir çocuğun annesi-babası kimliğindeki ögretmenlerimiz,maalesef yerine göre aldıkları eğitsel sisdeme veya ekonomik şartlar dahilinde,mesleki yeterliliklerini tam aksedemiyorlar.
Bunun en bariz gösdergesi ise,bir örneklede açıklayacak olursak,1980 li yıllarda Sivas/Gürün ilçesi,GÜRÜN LİSESİ,Türkiye sıraalamasında ilk 10 lise arasına girerken,üniversiteye verdiği ögrenciler baz alındığında,güümüzde maalesef esamesi okunmamaktadır.Hatta yurt genelinde,üniversite sınavlarında -0- puan çekmek,bunun bir başka acı gösdergesi olur.
Tüm bu detayları bir yana bırakarak,mesleğini tüm olumsuz şartlarda bile yerine getirerek,Vatanımıza hayırlı evlatlar yetişdirmekle mükellef ÖĞREMEN'lerimizin,gününü kutlar,mesleklerinde başarılar dilerim.