TEKNİK DİREKTÖR KARTAL:''SİVASSPOR'UN MENFAATLERİ
DOĞRULTUSUNDA BÖYLE BİR KARAR ALDIK, HİÇ KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM''
SPOR SERVİSİ
Birinci Süper Lig'in yeni takımlarından Sivasspor'un teknik direktörü İsmail Kartal'ın sözleşmesinin karşılıklı olarak fesh edildiği bildirildi.
Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal yaptığı açıklamada, bir süre önce anlaşmaya vardıkları teknik direktörleri İsmail Kartal'la Sivasspor'un yollarının ayrıldığını açıkladı.
Kulüp Başkanları Mecnun Otyakmaz ve Teknik Direktör İsmail Kartal'ın yaptıkları karşılıklı görüşmeler sonrası Sivasspor'un menfaatleri doğrultusunda bu kararın alındığını kaydeden Ünsal, şunları söyledi:''Bilindiği gibi hocamızla ligin sona ermesi ile birlikte anlaşmaya varmıştık. Sivasspor'un 38 yıl sonra Süper Lig'e yükselmesinde büyük emeği olan teknik direktörümüz İsmail Kartal ile düşülen ufak tefek anlaşmazlıklar yüzünden bu ayrılığın gerçekleşmesi bizleri ziyadesi ile üzmüştür. Sivasspor'u şampiyonluğa taşıyan Kartal ve ekibine bundan sonraki spor yaşamında başarılar diliyoruz.''. İsmail Kartal'la yollarını ayırmalarının ardından ivedi olarak teknik direktör arayışına girdiklerini belirten Ünsal, bu sorunun da en kısa zamanda çözüme kavuşacağını sözlerine ekledi.Teknik direktör İsmail Kartal ise, Sivasspor teknik direktörlüğünden ayrıldığını belirterek, ''Sivasspor'un menfaatleri doğrultusunda böyle bir karar aldık. Hiç kimseye kırgın değilim. Herkesle dostça ayrıldık. Ayrıldım ama yine de Sivasspor için çalışmalara devam ediyorum. Görev yaptığım dönemde ben ve ekibim Sivasspor'un başarısı için elimizden gelen herşeyi yaptık'' dedi.Ayrılma nedenini açıklamayan Kartal, ''Ufak tefek pürüzler olduğu için böyle bir karar aldık. Çok büyük önemli bir sorun yoktur. Sivasspor'a Birinci Süper Lig'de başarılar diliyorum'' diye konuştu.Kartal, gelecek sezon herhangi bir kulüple anlaşmaya varmadığını da sözlerine ekledi.Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ise, İsmail Kartal ile ufak tefek sorunlar olduğu için yollarını ayırdıklarını kaydederek, ''Hocamızla aramızda çok önemli sorunlar yoktur. Sivasspor'un menfaatleri için böyle bir kararı aldık'' dedi.İsmail Kartal'a yaptığı tüm çalışmalardan dolayı teşekkür eden Otyakmaz, yeni teknik direktör arayışlarına başladıklarını ifade etti.
Kaynak: Yeniülke Gazetesi
|