Bakın güzel kardeşlerim. Öncelikle şunu belirteyim. Yaşım 40. Yani belkide hepinizden çok büyüğüm. Ve Sivasspor hastalığı sizden çok önce başladı. Bu çaresiz hastalık her geçen gün içimde büyüdükçe de büyüyor. Sizin heyecanınızı da anlıyorum. Ve (Yeniçeriler ve Çılgınlar gurubundan)bazı arkadaşlarla tanıştım. Sivas'a gelince herkesle biraraya gelip bir toplantıda sizlerle tanışmakta istiyorum.
Ve 38 senedir ki bu takımın adı var: Anadolu Yıldızı ve Yiğidolar. Amblemimiz var: 3 Yıldız. Tarafatarın adı var: Yiğidolar. Tarih bizi öyle tanıdı ve tüm Türkiye böyle biliyor. Bu saatten sonra bilinen gerçekleri unutup yeni birşeyi tüm Türkiye'ye öğretmeye çalışmanın bir manası yok. Bu takıma emeği geçmiş (ve hatta ebediyete göçmüş olan) büyüklerinize saygısızlık olmazmı? Bu takıma 1966-67-68 yıllarında emeği geçmiş benim akrabalarım da var. Ben tarihe malolmuş bir Sivasspor'un hep böyle anılmasını isterim.
Kızılordu, Kangallar,Kızılırmak vs...Bunlar ancak olsa olsa "taraftar grubu adı" olur. Lütfen kızmayın ve anlayışla karşılayın. Yeniliklere açığım. Ama böyle tanındık, böyle devam etsin istiyorum. Hangi takım sonradan isim, amblem değişikliği yapmış...
|