Blatt'ten sert eleştiriler!
Efes Pilsen'in ABD'li antrenörü David Blatt, Partizan Igokea ile oynanan maç için Sırbistan'a gelmeyen ve sonrasında gönderilen ABD'li oyuncular Nicholas, Woods ve Wright'a sert eleştiriler yöneltti.
David Blatt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuncuların yaptığının sportmence bir davranış olmadığının açık şekilde belli olduğunu ifade ederek, ''Sergiledikleri kabul edilemez bir davranıştı. Özellikle bir şey hiç kabul edilemezdi; onlara özür dileme ve takıma dönmeleri için bir şans sunuldu, bunları kabul etmemeleri hiç kabul edilemez. Şu anda ben onları unutup önüme bakıyorum'' dedi.
Böyle bir davranışı hiçbirinden beklemediğini kaydeden Dünya Şampiyonu unvanlı antrenör, ''Tabii ki böyle bir durumu, böyle bir şey olmasını da beklemiyordum. İnsanın karakterini o insan bir olayla karşılaşmadan önce anlayamıyorsunuz, test edemiyorsunuz. Bazı askerler sizi gururlandırır, bazıları da hayal kırıklığına uğratır. Bu da hayattır'' diye konuştu.
David Blatt, ''Kendiniz için şanssız bir sezon diyebilir misiniz'' sorusunu, ''Ben şansa inanmıyorum. Her şey bir sebepten dolayı olur. Olayları her zaman iyi ya da kötü yönde kendi gücümüzle geliştirebileceğimizi düşünüyorum, dolayısıyla bunun pek şanssız bir sezon olduğunu düşünmüyorum'' diye yanıtladı.
-''HEM İYİ İNSAN, HEM İYİ OYUNCU BULMALIYIZ''-
Türkiye Ligi için iki transfer yapma haklarının bulunduğunu kaydeden Blatt, şu anda çok akıllı bir karar vermeleri gerektiğini dile getirdi.
David Blatt, özellikle önce iyi insanı, doğru insanı bulup, sonra da doğru oyuncuyu takıma getirmelerinin gerektiğini vurgulayarak, ''Hem doğru insan, hem doğru oyuncuyu almamız lazım. Bu dönemde yeni bir oyuncuyu düzene monte etmek hiç kolay bir şey değil. Rotasyonumuz çok kısaldığı için, zorunlu olarak transfer yapmak zorundayız. Dolayısıyla transferde biz çok aceleci davranmıyoruz. Doğru kararı vermek için dikkatli oluyoruz, seçici davranıyoruz'' şeklinde konuştu.
-BEKO BASKETBOL LİGİ'NE ÖVGÜ-
Beko Basketbol Ligi'ne övgüler yağdıran David Blatt, Türkiye Ligi'ni tereddütsüz Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olarak gördüğünü söyledi.
Blatt, ligde çok iyi takımlar ve çok iyi oyuncular bulunduğunu kaydederek, ''Bunun da doğal sonucu olarak Türkiye Ligi'nde şampiyonluk çok sayıda takım için açık. Birçok takım yarışın içinde ve bu şu anda belli zaten. Sezon sonunda her şey olabilir'' ifadelerini kullandı.
-''BİR SÜRÜ YENİ YETENEKLİ GENÇ OYUNCULARIN ÇIKTIĞINI GÖRECEĞİZ''-
''Son dönemde Türk basketbolunda genç yetenek sıkıntısı yaşandığı'' görüşlerine katılmadığını ifade eden David Blatt, ''Özellikle iki Türk oyuncunun NBA'de draft olacağını düşünüyorum'' dedi.
Yetenekli oyuncuların periyotlar halinde gelebildiğini vurgulayan Blatt, ''İnişli çıkışlı periyot olabilir. İbrahim Kutluay ve Mehmet Okur'lar ayrı ayrı dönemdi. Biz her zaman genç yetenekli insanlar görmek istiyoruz. Bu sene umutlandırıcı bir şey olarak lig çok heyecan verici, bir sürü iyi takım var. Ligin iyi olması, Türkiye'de yeni bir sürü genç insanın ilgisini çekecek. Türkiye'de altyapıdaki iyi antrenörlerle birlikte yakın dönemde bir sürü yeni yetenekli genç oyuncuların çıktığını göreceğiz'' diyerek sözlerini tamamladı.
12.03.2008
Kaynak : AA
www.sporx.com