Gerets: "Taktik bir maç seyrettik"
• Galatasaray Ümit ile kazandı
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, bu akşam taktik bir maç izlediklerini belirterek, ''karşımızda disiplinli ve düzenli bir takım vardı. Sonuçta kazandık, memnunum'' dedi.
Gerets, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında meslektaşı Lorant'ı tebrik ederek, "iyi takım kurmuş ve iyi organizasyon yapmış. Buna rağmen birkaç pozisyon bulduk, onlar da gol olabilirdi. Sonuçta kazandık, memnunuz" diye konuştu.
Gerets, "maça neden Ümit Karan ile başlamadınız" sorusuna, "dört kaliteli forvet oyuncum var. Bunların ikisini oynatma kararını vermiştim. Maça başlayan arkadaşlarımız bu güveni uzun yıllardır gösterdikleri performansla hak ediyorlardı...
"Arkada kalan forvet arkadaşlarımız pes etmediklerini gösteriyor. Bugünden itibaren bu konuda başka düşünebilirim, ancak ben hala kararımın doğru olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.
Necati'nin oyun kurucu olarak oynatılması konusunda ise Gerets, "kendisi bir oyun kurucu değil ve bizim felsefemizde bu bölgede oynayan oyuncumuzun oyun kurma meziyetleri olması lazım. Ama bu lüks bende var...
"Forvetten bir arkadaşımızı 10 numara da oynatabiliyorum. Oradaki oyun kurucunun resmi 10 numara olması düşüncesindeyim, ama oyuncu değişikliğinde böyle şeyler olabiliyor" dedi.
"Heinz'a güven vermek istedim"
Yeni transfer Heinz'ın gelir gelmez oynaması konusundaki bir başka soru üzerine sıkıntı yaşayan Gerets, şunları söyledi: "Aslında bu soruya cevap vermemek lazım ama ben veriyorum. Heinz geldikten sonra ona tabi ki güveniyorum...
"Onun bu oyunda rekabet açısından orda olmasını istiyorum. Forvette lüksüm var, aynı lüksü kanatlarda da yaşamak istiyorum. Heinz'ın oynama garantisi de yok, ama ben ona güven vermek istedim. Altan da oyuna girdikten sonra iyi işler yaptı."
Canaydın: "Performansımız devam edecek"
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ise, "takımımızın aldığı sonuçtan dolayı mutluyuz. Gelecek haftalarda da inşallah bu performansımızı sürdüreceğiz" dedi.
Canaydın, karşılaşmaya yedek başlayan ve iki golle takımını galibiyete taşıyan Ümit ile ilgili bir soruya, "teknik konularda yorum yapmam. Ümit zamanında girdi ve güzel goller attı. 18 kişilik kadro içinde değişiklik hep olacaktır" yanıtını verdi.
İkinci Başkan Ergun Gürsoy da her iki takımın da iyi niyetli bir mücadele sergilediğini belirterek, "Sivasspor, Süper Lig'e yeni çıktı. Ama gösterdiği mücadeleyle çok canlar yakacağı belli. Gerçekten çok güzel oyun sergilediler" dedi.
Gürsoy, Ümit için ise, "o golcü bir oyuncu ve bugün de işini yaptı. Bizim dört tane birbirinden kaliteli santrforumuz var. Zaman zaman ikisi, zaman zaman üçü oynayacaktır" ifadesini kullandı.
Bu arada, sonradan girdiği karşılaşmada attığı iki golle takımını galibiyete taşıyan Ümit, "zor bir maç oldu. Kapalı bir defansa karşı mücadele ettik. Futbolcu her zaman oynamak ister, ama hocanın takdiri" ifadesini kullandı.
Hakem Çulcu'dan penaltı yorumu
Maçta yaşanan ilginç penaltı pozisyonuyla ilgili olarak orta hakem Mustafa Çulcu, topu eline alan Sivassporlu futbolcu Hakkı'nın, kendisinin devam kararını gördüğünü ileri sürdü.
Çulcu, yardımcı hakemin faul gerekçesiyle bayrak kaldırmasına rağmen kendisinin bu karara katılmayarak devam kararı verdiğini belirterek, "futbolda nihai kararı orta hakem verir. Hakkı ile göz göze gelerek 'oyna' diye işaret ettim. Ama Hakkı topu eline aldı. İlginç bir penaltı pozisyonu oldu" diye konuştu.
Sivassporlu futbolcu Hakkı ise yardımcı hakemin bayrağını kaldırdığını gördüğünü ifade ederek, "diğer oyuncular da duraklamıştı. Orta hakemin devam kararı verdiğini göremedim. Topu elime alınca penaltı kararı verdi. Sanırım maç stresinden kaynaklandı. Çok üzgünüm" dedi.
Lorant: "İlk kez böyle bir penaltı gördüm"
Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant ise yedikleri penaltı golü için, "ben kariyerimde ilk defa böyle bir penaltı ile karşılaştım. Oturduğum yerden tek görebildiğim, yan hakemin bayrağı kaldırdığıydı. Orta hakemin nasıl bir karar verdiğini göremedim" dedi.