Cevap: Suç Tamamen Bana Ait
UYGUN ADIM İNTİHAR!...
29.07.2009 13:24
Andarlecht’in henüz 10 dakika dolmadan kurduğu baskı ve tempolu oyunu, Sivasspor için çok zor geçecek 90 dakikanın ipuçlarını verir gibiydi…
Takım savunmasında yaşanan sıkıntı ve adam paylaşımında yapılan hatalar zinciri, on dakika içerisine arka arkaya üç Anderlecht tehlikesinin yaşanmasına neden oldu. Savunmada yaşanan aksaklıklar ve orta sahada pas organizasyonunun yapılamamasına rağmen Anderlecht’in baskısını kırarak oyunu soğutmayı başaran Sivasspor, Petkoviç’in hatasıyla gelen gol sonrası oyundan tamamen koptu. Ön liberoda alışılmışın dışında İbrahim Dağaşan’ın görevini üstlenen Mbemba’nın, Andarlecht’in ataklarını kesmek bir yana pres altında bocalaması ve aldığı topları olumlu kullanamaması, hücumda da etkisiz kalınmasına neden oldu…
İlk yarıda bulduğu 3 golün verdiği rahatlıkla tempoyu düşüren Anderlecht’in bu oyununa rağmen, sürekli pas hatası yapan ve pozisyon bulmakta güçlük çeken Sivasspor’a yapılan oyuncu değişikliklerinin de bir faydası olmadı. Ayağında top tutacak ve takımın hücum organizasyonunu şekillendirecek bir oyuncunun olmaması Sivasspor’un zaten kötü olan ofansif yönünü iyice sekteye uğrattı. Boussoufa, Biglia ve Suarez’in etkili oyununun semeresini 5 golle alan Anderlecht, rövanş için oldukça önemli bir fark yakalayarak temsilcimizin tur şansını mucizelere bıraktı…
İki buçuk sezon boyunca oynattığı sistemi bir kenara bırakarak 4 – 2 – 3 – 1 gibi, hiçte alışık olmadıkları bir şablonla oyuna başlayan Bülent Uygun, sezon sonu yaptığı revizyonun cezasını da ağır çok ödedi. Tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme şansını yakalayan Sivasspor’un acemiler mangasından oluşan defans bloğu ve Ersen Martin gibi bir forvetle sahaya çıkması, Bülent Uygun’un “Uygun Adım İntihar” komutu ile birleşince ortaya tam bir hayal kırıklığı çıktı. Anlaşılan hem Bülent Uygun’u hem de Sivasspor’u oldukça zor bir sezon bekliyor…
Ahmet DEMİR
Alıntıdır...
|