Cevap: Transfer 2012
Yıllardır siteyi takip ediyorum ve genelde yorum yapmadan sadece okuyup geçiyorum.Biliyorum ki yorum yapınca bazı tez canlı arkadaşlar yazılanları derinlemesine düşünmeden acımazısca eleştiriyorlar.Biraz sonra yapacağım yorumlarında aynı akıbete uğruyacağını düşünüyorum ve fakat bunlarıda yazma ihtiyacı duyuyorum.
1)Kulüp resmi sitesini de yazdığım ve yıllar içinde herhangi bir gelişme sağlanmayan kombine bilet hususu.Sezon bitiminde çıkarılması gereken ve sadece belirli bölgelerin değil stadın tamamının kombine bilet olması ve bu kombine biletlerin taksit avantajının (8 -10ay)olması,kombine alımlarının promasyonlarla desteklenmesi.
2)Kulüp üye sayısının en az yüzbin olması ve bu üyelerden aylık beş(5)lira gibi cuzi bir aidat alınması.Bu üyelerin kulüp yönetiminde söz sahibi olabilmeleri için kulüp genel kurulunda oy haklarının olması.
3)Transferler;sezon bitmeden teknik kadro ile anlaşılır ve izlemciler tarafından olumlu bulunan oyuncular gerekli mevkiler için sezon bitiminde yapılması gerekir.Maalesef bizde genelde sezonun başlaması ve iki üç hafta geçmesi adeta gelenek haline gelmeye başladı.
4)Maçlarda iki ayrı taraftar gurubu kendi kafalarına göre takılıyorlar.Ne maçın içindeler ne de takımı ateşliyebiliyorlar.Kendi aralarında anlaşamayan ,ayrı ayrı tellerden çalanlar nasıl olacakta stadın tamamını tezarühatlarına katacaklar.Takım baskı yemiş grubun biri Sivas gol gol diye bağırıyor.Ayrıca lütfen oturun birarada yeni yeni tezaruhatlar geliştirin.Karşı takımın aleyhine değil kendi takımınızı destekleyen sloganlar bulun.Kendi grubunuzun adı ile takımını destekleyen taraftar buradan başka bir yerde görmedim.
Biraz daha araştırmacı olun takımınız hücuma çıkarken,savunmada iken,leyhte ve aleyhte verilen kararlar öncesinde sizlerde oyunu okuyarak hakemi etkilemelisiniz.Takımınızdaki oyuncu çok büyük bir hata da yapmış olsa onu oyunda tutacak ve motivasyonunu yükseltecek şekilde desteklemelisiniz.
5)Kulübün meydanda ve stad önünde bulunan saış büfeleri biraz daha albenisi olacak şekilde dizayn edilmelive satışlar kampanyalar ile desteklenmeli.Özellikle meydanda bulunan büfe de nasıl ürün satışı yapılmasını bekliyor yöneticiler merak ediyorum.
Tüm bunları SİVASSPOR ve SİVAS'ı çok sevdiğim ve daima başarılı olmasını istediğim için yazdım.Eğer Sivas'lı kardeşlerimin kalplerini kıracak bir şey söylemiş isem şimdiden özür dilerim.
|