Cevap: BÜLENT UYGUN ISTIFA Etmeli mi ?
Öncelikle çok uzun bir yazı olcak, isteyen zahmet etsin okumasın.
Açıkçası hiçbir zaman dere geçilirken at değiştirilmesi taraftarı olmadım.Her zaman istikrar ve başarının birbirini destekleyen iki kavram olduğunu ,istikrarın başarı,başarınında istikrarı getirdiğini düşündüm,halada öyle düşünüyorum.
Her zaman Alex Ferguson gibi 36 yıllık(belki dah fazla tam bilmiyorum) bir istikrarın neden Türkiyede görülemediğini soruyorum kendime.O kültürü yakalayamamız sebebiyle Türk futbolunun veya diğer sporların hiçbir sisteme oturmadığını ve haliyle sporun her alanında hatta spor dışı her alanında bizden daha az nüfuslu ülkelerden bu kadar geride olmamız sonucunu ortaya çıkıyor bence. İstikrar başarının temel öğelerinden biridir. Her zaman istikrar yandaşı olmama rağmen kafam Sivasspor sözkonusu olunca biraz karışıyor.Sebeplerine gelince;
Şimdi Bülent Uygun'a hiçbir zaman sempati duymadım bunu baştan belirteyim ama benim için kişisel görüşlerimden önce takımın menfaatleri önde geliyor.Bu sebeple karakterini sevmediğim halde Bülent Uygun'u burada(istanbul) Sivasspor antipatisi olanlara karşı hep savundum(kaldıki ben de kendisini hiç sempatik bulmuyorum)
Ben istanbulda yaşadığım için sizin kadar işin içine giremiyyorum ve mümkün oldugunca bu forumdna ve gazete,TV den takip ediyoruz takımımızı,burda maçlar olukçada tribündeki yerimi alıyorum.
Ben Bülent uygun olayına buradan şöyle bakıyorum.Sportif anlamda Bülent Uygun'u başarız bulmak imkansızdır,bulan varsa haltetmiştir.Bu takımdan 2 sene önce kim bunları beklerdi?Olaya sadece sporrtfi açıdan bakarsak en az devreye kadar kredisi olması gerekir bence.
Fakat bence sorun sportif sonuçlar değil,sportif olmayan saha dışındaki ilişkiler,demeçler tavırlardır.
Hepimiz Sivassporu çok seviyoruz,hiçbirimizin sevgisi daha az değil ve hepimiz için öncelik Sivassporun menfaatleri,bundan eminim.Tıpkı sevmediiğim halde heryerde bülent hocayı savundugum gibi.
dediğim gibi Bülent Uygun bence sportif açıdan değilde saha dışnda bu takıma çok zarar veriyor.Sivassporu sivaslılar dışında seven kalmadı neredeyse,ve belkide herkes başarısız olmamızı ve küme düşmemizi istiyor.Her seferinde bir daha konuşmayacağım dediği halde her maç sonrası 2-3 röpörtaj verip abuk subuk yorumlar yapıyor. 5 yeriz 6 yemeyiz , 7 yeriz 8 yemeyiz gibi sporun ruhuna hiç yakışmayan yorumları sivassporu temsil eden birinin yapması hiç yakışık almıyor.Sporun sadece sahada alınan sonuçlardan ibaret olmadığını Bülent Uygun'un bilmesi gerekir.Bir çok eski toprağınm buralarda bahsettiği karlarda çamurlarda 3.liglerde taraftarlık örnekleri vardır.Biz saha içindeki başarı kadar saha dışındada başarı bekleriz.
antipatiklik kısımını bırakıp birde işin para yönüne değinmek gerek.Dediğim gibi çok içeriden takip edemiyorm(okuduklarım sadece dedikoduda olabilir) ama bu bülent uygunun menejerlik olayı mide bulandırıcı bir durum eğer gerçekse.Bu takım iki senede tv gelirlerinden büyük paralar kazandı,bilica transferi vs. ama 100 bin eurolara kyılıp daha iyi oyuncular alınamıyor.Ben menejerlik olayının artık çığrından çıkmış olabileceğini düşünüyorum.Bu konuların bir an öönce takımın geleceği açıklığa kavuşması gerektiğini düşünüyorum.
Toparlarasam, B.U sadece kafasını teknik direktörlüğe verecek kalan herşeyden elini ayağını çekecek ise devam etsin. Yok hiçbirşey açıklanmayacak ve herşey olduğu gibi devam edecek, B.U ,sivassporu hiçbir şey bırakmayıncaya kadar yavaş yavaş kemirecekse hemen istifa etsin.
Benim için mühim olan ligi 2. bitirmemiz değil Sivassporun sevilmesi saygı duyulmasıdır.Herkes gider Sivasspor baki kalır
Saygılar.
Ümit Can İlhan
|