-->: BASKETBOL
Green ve Smith resmen imzaladı
Fenerbahçe Ülker, ABD'li oyuncular Marques Green ve Devin Smith ile 2'şer yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Basın Toplantı Odası'nda gerçekleştirilen imza törenine Asbaşkan Mahmut Uslu, yönetim kurulu üyesi Semih Özsoy, Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş da katıldı.
Asbaşkan Mahmut Uslu, imza töreninde yaptığı açıklamada, iki sezondur şampiyonluğu ellerinde bulundurduklarını, bu geleneği sürdürmek istediklerini belirterek, "Sponsorumuzla uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi şampiyonluğa oynuyoruz. Bu iki oyuncunun takımımıza önemli katkıları olacaktır. Amatör sporlar çok önemli. Bizler bu iki sporcuyu uzun zamandır takip ediyorduk. Bu yıl kendilerini bünyemize kattığımız için mutluyuz" dedi.
Yönetim kurulu üyesi Semih Özsoy ise, Avrupa ve Türkiye'de şampiyonluğu kovalayacaklarını belirterek, "Önemli oyuncuları kadromuza kattık. Onları uzun zamandır takip ediyorduk. İyi sporcular aldığımızın bilincindeyiz. Avrupa ve Türkiye'de şampiyonluğu kovalayacağız. Bu yıl da şampiyonluğun en büyük adayı olarak mücadele edeceğiz" diye konuştu.
Yeni transferlerden ABD'li oyuncu Marques Green ise, "Başta başkanımız, yönetim kurulumuz ve camia bizi çok iyi karşıladı. Taraftarın isteklerini biliyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışacağız" dedi.
Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Devin Smith de, "Fenerbahçe'ye layık olmaya çalışacağız. Takım arkadaşlarımızla bize destek veren yönetimimize ve camiamıza teşekkür ederim. Her yıl bulunduğum yere deneyimlerimi artırarak geldim. Euroleague, çok iyi bir lig ve yarışma platformu. Fenerbahçe Ülker de en iyilerden bir tanesi. Buraya en iyi şekilde konsantre olacağım ve başarılı olacağım" diye konuştu.
Öte yandan Asbaşkan Mahmut Uslu, Fenerbahçe Kulübü'nün uzun zamandır hayata geçirmeye çalıştığı kapalı spor salonu projesinin önümüzdeki birkaç ay içinde hayata geçeceği müjdesini vererek, "Size şu müjdeyi de vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki birkaç ay içinde kapalı spor salonumuzun temellerini atacağız. Büyük olasılıkla 15 bin kişi kapasiteli olacak spor salonumuzun yakın zamanda inşaatına başlanacaktır. Başkanımıza ve sponsorumuza bu anlamda çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
|