Cevap: Transfer-2013
Giden gider kalan sağlar bizimdir...Önemli olan gidenlerin yerine gelenlerin en az onlar kadar iyi hatta onlardan daha iyi olmasıdır...
Şu anda takımdan gidenler:Kaleci Senecky-Raynoch-Uğur(belli değil)-Erhan-Erman-Kadir-Enaramo-Pedriel-Hayrettin(belli değil)-Cerny-Pedriel-Enaramo....
Sıra da kim var bilmiyorum...Bu oyuncuların neredeyse tamamı Rıza Çalımbay ın 2.yılında bazı maçlarda oynadı..Eğer gerçekten bu saydıklarımın tamamı giderse sivasspor onların yerine en az 7-8 tane iyi oyuncu almak zorunda...Bu sayı belki 11-12 ye bile çıkabilir...
Sivasspor için basında adı geçen oyunculara gelince:Ankaragücünden Timur,Balıkesirsporun genç sağbeki,Akhisardan Uğur Demirok,Hakan Özmert gibi yerli oyuncular..
Yabancıları ise hepimiz biliyoruz..Ben eğer olursa belki Lugano nun olabileceğini ;diğerlerinin ise zor olduğunu düşünüyorum..Baptista'ya gelince ;son yılların müzmin sakatı bu oyuncu..Transfermarkta son 10 yılda 10 un üzerinde sakatlık geçirdiği ;bunların ne olduğu da yazılmış..Geçtiğimiz sezon adam Malaga da yine sakatlık sorunu yaşamış;bu sezon 25 e yakın maçta sakatlığından dolayı oynayamamış;ligin son maçlarında sakatlığının geçtiği söyleniyor....
Bende bazı arkadaşlar gibi düşünüyorum;bu takıma en fazla 1 tane tecrübeli (general)oyuncu lazım;diğer alınacak yabancı oyuncular savaşçı kimliği olan,tekmeye kafa sokabilecek,hırslı,doymamış,ba şarıya aç,sivassporu geleceğe taşıyacak ,sattığında para kazanabileceği oyuncular arasından seçilmeli...
U-20 dünya kupası mutlaka scotlara,sivassporun antrenörlerine izlettirilip geleceğe yönelik 1-2 tane iyi yabancı oyuncu sivasspora kazandırılmalı;gerekirse bu oyuncular başka takımlara 1-2 yıl kiralanıp oynamaları sağlanmalı sonra sivasspora katılımları sağlanmalıdır..Burhan transferi sivasspora umarım değer katar...Ben bu oyuncunun ilk 11 de değil de yedek kadroda düşünüleceğini ve sonradan oyuna girip katkı sağlayacağını düşünüyorum...
Bir de sivassporun Brezilyalı bir defans oyuncusuna talip olduğu;bu oyuncununda bir ara Zico döneminde f.b de oynayan Edu DRESANA olduğuna dair bazı haberler duydum.... Bakalım ne kadar doğru çıkacak bu haber...
|