MİLLİYET SEVER BÖYLE İŞLERİ...!
Yıllarca önce Anadolu lisesinde öğrenciyken görmüştüm Milliyet'in sahtekar yüzünü.Gazetelerin ansiklopedi verme furyasının henüz başladığı dönemdi.Milliyet de fırsatı ganimet bilmiş,okuyucusunu kazıklamak için hemen hazırlıklara girişmiş.Televizyonlarda dakikalarca reklam yapıyorlar,çok kaliteli bir ansiklopedi vereceğiz diye.Yatılı okuyan bir öğrenci olarak üç-beş kuruş geçiyor elime,fakat içimde bir tecessüs,bir okuma merakı var ki ne yapıp edip alacağım bu ansiklopediyi dedim.Aylarca yemeyip,içmeyip gazete kuponu biriktirdim.Ansiklopediler elime geçtiğinde ise tam bir hüsrana uğradım.İçeriği son derece sınırlı,gazete kağıdına basılmış ve boyutu reklamlarda algılandığından çok ufak.(Milliyet'in bu kazığının da etkisiyle Türkiye çapında iki önemli gelişme oldu.Tüketici Korunması Hakkındaki Kanunla gazete promosyonlarına sınırlama getirildi,gazeteler dağıtacakları promosyonların reklamlardakiyle aynı olduğunu ispatlamak için bayilere göndermeye başladılar.)Çocuk sayılabilecek o yaşta aldı milliyet ahımı.Yıllar sonra Aydın Doğan sahtekarlığıyla gündeme geldiğinde hiç şaşırmadığım gibi,milliyet'in bu geleneksel tutumunu devam ettirmesine de hiç şaşırmıyorum.Başlıkta dediğim gibi Milliyet sever bu işleri.Sahibiyle özdeşleşmiş,sahtekarlığın,ahla ksızlığın alasını yapar.
Bazı arkadaşların yerinde tekliflerine katılıyorum:"Milliyet almayalım,aldırmayalım."Sivass porla ilgili bir haber yapıldığında,bir promosyon yapıldığında nasıl rating'lerini artırıyorsak,şimdi de düşürelim.Bu güç var elimizde,yeter ki biraz duyarlı olalım.
|