--->: İLK UÇUŞ 23 HAZİRAN' DA
ASBİR’in girişimleri sonuç verdi; Sivas’a aktarmasız uçuşlar başladı
Avrupa Sivaslılar Birliği’nin (ASBİR) girişimleriyle doğrudan aktarmasız Sivas uçuşları başladı. Almanya’nın Stuttgart ve Köln şehirlerinden yapılan uçuşlarda Sivaslılar memleketlerine doğrudan uçmanın sevincini yaşadılar.
ASBİR yönetim kurulu üyeleri Sivas havaalanında karşılamada, oldukça mutlu olduklarını ifade ettiler.
Aynı zamanda Sivas havaalanında şehrin ileri gelenleri tarafından karşılama programı yapılan ilk yolcular, havaalanında renkli görüntüler oluşturdular. Başta Sivas valisi Veysel Dalmaz olmak üzere AK parti Sivas milletvekili Mustafa Açıkalın, Sivas Büyükşehir Belediye başkanı Sami Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Öger Türk Tur Türkiye Müdürü Adil Serim ve şehrin ileri gelenleri tarafından halk oyunu eşliğinde çiçeklerle karşılanan yolcular ilk defa bu kadar çabuk memleketlerine ulaşmanın sevincini yaşadılar. ASBİR yönetim kurulu başkanı Yücel Şeker, yaklaşık bir yıldır aktarmasız uçuşlar için girişimler yaptıklarını ifade ederek, bugün bu uçuşların başlamasından duydukları sevinci yaşadıklarını söyledi. Yönetim kurulu ile beraber ilk uçuşta yer aldıklarını ifade eden Şeker, başta Sivas valisi ve Öger Türk Tur olmak üzere emeği geçen herkese Avrupa’da yaşayan Sivaslılar adına teşekkür ettiğini ve bu uçuşların artık izin sezonlarında düzenli olarak devam etmesi için ellerinden geleni yapacakları söyledi. ASBİR olarak Sivas ile Avrupa arasında bir köprü olmak amacını taşıdıklarını belirten Şeker, Avrupa genelinde bir çok Sivas kökenli Türk’ün yaşadığını belirterek, yapılan doğrudan uçuşlar ile bu kişilerin Sivas’a artık daha zahmetsiz ve daha çabuk ulaşacaklarını ifade etti. İlk uçuştan dolayı Sivas’da da bir heyecan olduğunu vurgulayan Şeker, Sivas’ın Avrupa’da daha tanınan bir il olacağının üzerinde durdu.
Sivas havaalanında gece ışıklandırması bitmediği için gündüz uçuşlarının yapılacağı ifade edilirken Avrupa’dan Öger Türk Tur tarafından yapılan aktarmasız ilk uçuşlar 219 koltuklu Boeing 757 tipi yeni uçaklarla yapılırken, uçakların dolu olması dikkati çekti. ASBİR’in girişimleri ile Öger Türk Tur tarafından yapılan aktarmasız Sivas uçuşlarına katılan yolcular uçakta gazetemize yaptıkları açıklamalarda, çok mutlu olduklarını artık evlerine daha çabuk ulaşmanın kolaylığını yaşadıklarını ifade ettiler.
--------------------------------------------------------------------------------
Gökhan Tuzcuoğlu (26)
Açıkçası Sivas uçuşu olduğunu duyunca hemen ailecek yerimi ayırtarak biletimi aldım. Ama ilk uçuşun olduğunu bilmiyordum. Evime çabuk ulaşacağımdan dolayı çok mutluyum. Ailecek çok sevinçliyiz, özellikle izin sezonunda bu uçuşların devam etmesini istiyoruz.
--------------------------------------------------------------------------------
Seher Divrik (65)
Bu uçuşun gerçekleşmesine vesile olan başta ASBİR olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Özellikle biz yaşlı insanlar için artık uçmak eziyet olmaktan çıkıyor. Evimden çıktıktan 4-5 saat sonra memleketime ulaşacağım.
Kaya Eren (45)
Türklerin Almanya’ya gelmesinin üzerinde bunca yıldan sonra, memleketime doğrudan aktarmasız uçmak bana çok büyük mutluluk veriyor. En büyük temennimiz bu uçuşların izin sezonlarında tarifeli olarak devam etmesi. ASBİR’e göstermiş olduğu gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum.
Zehra Tasar (50)
İlk uçuş olduğunu bilerek biletimi aldım. Çok memnunum ve uçuşların devam etmesini istiyorum. Ayrıca aktarmasız uçuşların başlaması artık Sivas’ın geliştiğini göstermektedir. Avrupa’da yaşayan bir çok Sivaslı daha kolay evlerine ulaşabilecekler.
25.06.2007
Remzi Meziroğlu Sivas
|