|
Acemi Yiğido
11 Mesajına 12 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 705 
|
--->: Sivaslı Sadece Sivassporu Tutmalı!!!
Sadece SAKARYASPORLUYUZ!
Günümüzde sanki herkes “Üç İstanbul Takımı”ndan birini tutmak zorunda.
- Hangi takımlısın?
- Sakaryasporluyum.
- Onu değil diğer takımını soruyorum. (“Üç İstanbul Takımı”ndan takımından birini kastediyor)
Ben, ya da bir başkası, “Üç İstanbul Takımı”ndan birini tutmak mı zorunda? Bence değil. Biz bu şehirde doğduk, bu şehirde gülmeyi, ağlamayı öğrendik. Bu şehirde büyüdük, yeri geldi bu şehrin tozunu yuttuk, bu şehrin çamurunda yuvarlandık. Depremi de bu şehirde yaşadık fakat asla bu şehri terk etmedik. Sonuna kadar da, ölene kadar da sadece bu şehrin takımını tutuyoruz. Yani Sakaryasporluyuz var mı ötesi. Neyleyim Cimbom’u, Fener’i, Beşiktaş'ı ben? Yararları ne ki bana onların Allah aşkına? İstanbullu muyum ben? Hayır, yeşiliyle, siyahıyla Sakaryalıyım. Fakat şu da var; İstanbul takımlardan birini tutmuyorum diye de, aşağıdakilerden de başıma gelecek doğru ya…:
Her akşam spor haberlerine bakındığımda, takımımdan herhangi bir haber olmayacak.
Her gün aldığım spor gazetesinde, takımıma arada bir küçücük bir yer ayıracaklar (o da belki).
Çoğu firmanın taraftarlara yönelik ürün çalışmalarında, benim takımıma yer verilmeyecek.
Spor programlarında, sadece gollerimiz verilecek. O da eğer, Süper Lig'de isek.
Ezeli rakibimi tutan herhangi birisini, her zaman karşımda bulamayacağım.
Korkak hakemler tarafından takımım kollanmayacak.
Bu örnekler kolayca çoğaltılabilir. Fakat ne kadar çoğaltılırsa çoğaltılsın, biz yine de sadece Sakaryasporlu kalacağız. Ülkenin birçok şehrinde, şehrinin takımını tutmayan insanların, üç İstanbul takımını tutmakta ki mantığını dışlayacağız.
Şöyle bir analiz edelim:
Neden İstanbul ile alakası olmayan birçok kişi tutar bu takımlardan birini? Yukarıdakilerden mahrum kalacak diyeyse, o Sakaryaspor'u hiç tutmasın zaten daha iyi. Peki, Sakaryasporlu olmak sana ne getiriyor diye soracak olanlar olursa, ben de işte o zaman, “Sakaryaspor'un sadece ve sadece, benim şehrimi temsil etmesi bile yeter!” diye cevap verebilirim gururla. Televizyon başında “Üç İstanbul Takımı”nı desteklemek gibi bir hataya düşeceğime, giderim Sakarya Atatürk Stadı'na, benimle bu şehirde aynı acıyı, gururu, nefesi ve sevinci yaşayan arkadaşlarımla, desteklerim doğduğum şehrin takımını.
Bırakın artık şu “Üç İstanbul Takımı”ndan herhangi birini tutma sevdasını. Herkes kendi şehrinin takımına sahip çıkmalı. Sahip çıkılsın ki, o kadar güçlensin Türk Futbolu ve şehir takımları. Yani şehrimin takımı: Sakaryaspor. Güçlensin ki; o kadar başarı gelsin. Maç yayını veren kahvelerini dolduracağınıza, gidin stada takımınıza destek olun. Çocuğunuza “Üç İstanbul Takımı” ürünleri alıp, o yaşta çocuğun beynini yıkayacağınıza, yapışın yönetimin yakasına, “Neden benim çocuğuma alacağım bir Sakaryaspor ürünü bile yok.” diye hesap sorun. Tatangalar yaramaz insanlardır, beladır, şöyledir böyledir deyip, önyargılı olacağınıza, en azından internet yoluyla girin biraz araştırın. Görün bakalım dediğiniz gibiler mi, yoksa düşündüğünüzden çok mu farklılar…
Burak Akdiş gittiği takımlarda hala 54 numarayı tercih ediyor ve her yerde Sakaryaspor taraftarından övgüyle bahsediyor? Türkiye ile uzaktan yakından bir alakası olmayan Hollanda vatandaşı Dervin(*), neden Sakaryaspor'a gönül veriyor ve her sene Hollanda'dan sadece Sakaryaspor'un birkaç maçına gidebilmek için Türkiye'ye geliyor? Konyaspor'un kaptanı Yasin Çelik, neden "siz ölüyü bile diriltirsiniz o sahada" diyor. Neden aslen Ankaralı olan Alperen kardeşimiz, sadece ailesinin işi için belli bir süre bulunduğu Sakarya'da gönlünü Sakaryaspor'a veriyor ve şu anda da sadece Sakaryaspor'u tutuyor. Örnekler çoğaltılabilir pekala.
Sakarya'da doğmayan fakat bir şekilde Sakarya'ya yolu düşen insanlar bile, bu kadar gönül verirken Sakaryaspor'a, bu iki takımlı ya da iki kimlikli şeklinde nitelendirebileceğimiz insanlarımız neden kendi değerlerine sahip çıkmanın önemini bilmiyorlar? Bir insanın tek kimliği olur değil mi? O zaman sizin de tek kimliğiniz olsun lütfen. Ya sadece Sakaryasporlu olun, ya da diğer takımlı! Tatangalar daima tek takımlı!
Tribünden sevdik biz bu şehri,
Kimse söküp atamaz bu kalbi,
Neyleyim Cimbom’u, Fener’i, Beşiktaş’ı?
Bizde bu sevda varken, kim yıkabilir bu sevdayı?
Yeşil ile doğuyor, siyah ile ölüyoruz
Tek aşkımız sensin ve bir tek seni seviyoruz
Bizi alem duysun, namımız Tatanga diyoruz,
Övünmek gibi olmasın, “Sadece Sakaryasporluyuz!”
(*) Dervin Hollanda doğumlu bir Tatanga. Deprem öncesi bir tanıdığını ziyarete gelip, bir Sakaryaspor maçına gidiyor ve sonrası deprem, kargaşa derken, Sakarya kentine aşık olup, artık Tatanga oldum diyor. On gelişinde Ordu deplasmanına, Tatangalar’la birlikte giden Devrin, belki de, kent takımına değer vermenin güzelliğini gösteriyor, örnekliyor, yaşıyor ve yaşatıyor. Tabii örnek alabilene…
Konu tatangaist tarafından (06.11.2007 Saat 18:48 ) değiştirilmiştir..
|