Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Diğer Konular

Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz.

Seçenekler Arama Stil

-->: Sivaslı Sadece Sivassporu Tutmalı!!!
Alt 06.11.2007, 18:26   #21
abdullah58
Tecrübeli Yiğido

abdullah58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

144 Mesajına 227 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 787 abdullah58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: Sivaslı Sadece Sivassporu Tutmalı!!!

YOK GARDAS HEP SI HIKAYE--YOK YILLARCA 3 BÜYÜKLERI TUTMUSTA BIRAKMASI ZORMUS FELAN
YA BIZ SANA GÖNLÜNDEN SIL AT DEMIYORUZKI
1 LIGDE ÖNCE SIVASSPOR;U TUT ILK ÖNCE SIVASSPORUN HAKKINI KORU
ILK ÖNCE ONU SAVUN-ILK ÖNCE ONUN KAZANMASINI ISTE FELAN
SONRADA DAHA ÖNCE TUTTUGUN TAKIMININ KAZANMASINI ISTE
MECNUN BASKAN-BÜLENT HOCA;DA FENERBAHCELILER-AMA ÖNCE SIVASSPOR;UMUZUN KAZANMASI ICIN UGRASIYORLAR
BEYPINARLI YIGIDO58
abdullah58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: Sivaslı Sadece Sivassporu Tutmalı!!!
Alt 06.11.2007, 18:28   #22
mth58
Acemi Yiğido

mth58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 1 kez Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 678 mth58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: Sivaslı Sadece Sivassporu Tutmalı!!!

bencede haklısın tek takım olmalı oda sıvassporrr........
mth58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.11.2007, 18:36   #23
tatangaist
Acemi Yiğido

tatangaist - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

11 Mesajına 12 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 705 tatangaist Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Sadece SAKARYASPORLUYUZ!

Günümüzde sanki herkes “Üç İstanbul Takımı”ndan birini tutmak zorunda.

- Hangi takımlısın?
- Sakaryasporluyum.
- Onu değil diğer takımını soruyorum. (“Üç İstanbul Takımı”ndan takımından birini kastediyor)

Ben, ya da bir başkası, “Üç İstanbul Takımı”ndan birini tutmak mı zorunda? Bence değil. Biz bu şehirde doğduk, bu şehirde gülmeyi, ağlamayı öğrendik. Bu şehirde büyüdük, yeri geldi bu şehrin tozunu yuttuk, bu şehrin çamurunda yuvarlandık. Depremi de bu şehirde yaşadık fakat asla bu şehri terk etmedik. Sonuna kadar da, ölene kadar da sadece bu şehrin takımını tutuyoruz. Yani Sakaryasporluyuz var mı ötesi. Neyleyim Cimbom’u, Fener’i, Beşiktaş'ı ben? Yararları ne ki bana onların Allah aşkına? İstanbullu muyum ben? Hayır, yeşiliyle, siyahıyla Sakaryalıyım. Fakat şu da var; İstanbul takımlardan birini tutmuyorum diye de, aşağıdakilerden de başıma gelecek doğru ya…:
Her akşam spor haberlerine bakındığımda, takımımdan herhangi bir haber olmayacak.
Her gün aldığım spor gazetesinde, takımıma arada bir küçücük bir yer ayıracaklar (o da belki).
Çoğu firmanın taraftarlara yönelik ürün çalışmalarında, benim takımıma yer verilmeyecek.
Spor programlarında, sadece gollerimiz verilecek. O da eğer, Süper Lig'de isek.
Ezeli rakibimi tutan herhangi birisini, her zaman karşımda bulamayacağım.
Korkak hakemler tarafından takımım kollanmayacak.
Bu örnekler kolayca çoğaltılabilir. Fakat ne kadar çoğaltılırsa çoğaltılsın, biz yine de sadece Sakaryasporlu kalacağız. Ülkenin birçok şehrinde, şehrinin takımını tutmayan insanların, üç İstanbul takımını tutmakta ki mantığını dışlayacağız.

Şöyle bir analiz edelim:

Neden İstanbul ile alakası olmayan birçok kişi tutar bu takımlardan birini? Yukarıdakilerden mahrum kalacak diyeyse, o Sakaryaspor'u hiç tutmasın zaten daha iyi. Peki, Sakaryasporlu olmak sana ne getiriyor diye soracak olanlar olursa, ben de işte o zaman, “Sakaryaspor'un sadece ve sadece, benim şehrimi temsil etmesi bile yeter!” diye cevap verebilirim gururla. Televizyon başında “Üç İstanbul Takımı”nı desteklemek gibi bir hataya düşeceğime, giderim Sakarya Atatürk Stadı'na, benimle bu şehirde aynı acıyı, gururu, nefesi ve sevinci yaşayan arkadaşlarımla, desteklerim doğduğum şehrin takımını.

Bırakın artık şu “Üç İstanbul Takımı”ndan herhangi birini tutma sevdasını. Herkes kendi şehrinin takımına sahip çıkmalı. Sahip çıkılsın ki, o kadar güçlensin Türk Futbolu ve şehir takımları. Yani şehrimin takımı: Sakaryaspor. Güçlensin ki; o kadar başarı gelsin. Maç yayını veren kahvelerini dolduracağınıza, gidin stada takımınıza destek olun. Çocuğunuza “Üç İstanbul Takımı” ürünleri alıp, o yaşta çocuğun beynini yıkayacağınıza, yapışın yönetimin yakasına, “Neden benim çocuğuma alacağım bir Sakaryaspor ürünü bile yok.” diye hesap sorun. Tatangalar yaramaz insanlardır, beladır, şöyledir böyledir deyip, önyargılı olacağınıza, en azından internet yoluyla girin biraz araştırın. Görün bakalım dediğiniz gibiler mi, yoksa düşündüğünüzden çok mu farklılar…

Burak Akdiş gittiği takımlarda hala 54 numarayı tercih ediyor ve her yerde Sakaryaspor taraftarından övgüyle bahsediyor? Türkiye ile uzaktan yakından bir alakası olmayan Hollanda vatandaşı Dervin(*), neden Sakaryaspor'a gönül veriyor ve her sene Hollanda'dan sadece Sakaryaspor'un birkaç maçına gidebilmek için Türkiye'ye geliyor? Konyaspor'un kaptanı Yasin Çelik, neden "siz ölüyü bile diriltirsiniz o sahada" diyor. Neden aslen Ankaralı olan Alperen kardeşimiz, sadece ailesinin işi için belli bir süre bulunduğu Sakarya'da gönlünü Sakaryaspor'a veriyor ve şu anda da sadece Sakaryaspor'u tutuyor. Örnekler çoğaltılabilir pekala.

Sakarya'da doğmayan fakat bir şekilde Sakarya'ya yolu düşen insanlar bile, bu kadar gönül verirken Sakaryaspor'a, bu iki takımlı ya da iki kimlikli şeklinde nitelendirebileceğimiz insanlarımız neden kendi değerlerine sahip çıkmanın önemini bilmiyorlar? Bir insanın tek kimliği olur değil mi? O zaman sizin de tek kimliğiniz olsun lütfen. Ya sadece Sakaryasporlu olun, ya da diğer takımlı! Tatangalar daima tek takımlı!

Tribünden sevdik biz bu şehri,
Kimse söküp atamaz bu kalbi,
Neyleyim Cimbom’u, Fener’i, Beşiktaş’ı?
Bizde bu sevda varken, kim yıkabilir bu sevdayı?

Yeşil ile doğuyor, siyah ile ölüyoruz
Tek aşkımız sensin ve bir tek seni seviyoruz
Bizi alem duysun, namımız Tatanga diyoruz,
Övünmek gibi olmasın, “Sadece Sakaryasporluyuz!”

(*) Dervin Hollanda doğumlu bir Tatanga. Deprem öncesi bir tanıdığını ziyarete gelip, bir Sakaryaspor maçına gidiyor ve sonrası deprem, kargaşa derken, Sakarya kentine aşık olup, artık Tatanga oldum diyor. On gelişinde Ordu deplasmanına, Tatangalar’la birlikte giden Devrin, belki de, kent takımına değer vermenin güzelliğini gösteriyor, örnekliyor, yaşıyor ve yaşatıyor. Tabii örnek alabilene…

Konu tatangaist tarafından (06.11.2007 Saat 18:48 ) değiştirilmiştir..
tatangaist isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.11.2007, 18:46   #24
Del Piero
Usta Yiğido

Del Piero - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

545 Mesajına 955 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1004 Del Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
tatangaist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster

- Hangi takımlısın?
- Sakaryasporluyum.
- Onu değil diğer takımını soruyorum. (“Üç İstanbul Takımı”ndan takımından birini kastediyor)

Ben, ya da bir başkası, “Üç İstanbul Takımı”ndan birini tutmak mı zorunda? Bence değil. Biz bu şehirde doğduk, bu şehirde gülmeyi, ağlamayı öğrendik. Bu şehirde büyüdük, yeri geldi bu şehrin tozunu yuttuk, bu şehrin çamurunda yuvarlandık. Depremi de bu şehirde yaşadık fakat asla bu şehri terk etmedik. Sonuna kadar da, ölene kadar da sadece bu şehrin takımını tutuyoruz. Yani Sakaryasporluyuz var mı ötesi. Neyleyim Cimbom’u, Fener’i, Beşiktaş'ı ben? Yararları ne ki bana onların Allah aşkına? İstanbullu muyum ben? Hayır, yeşiliyle, siyahıyla Sakaryalıyım. Fakat şu da var; İstanbul takımlardan birini tutmuyorum diye de, aşağıdakilerden de başıma gelecek doğru ya…:
Her akşam spor haberlerine bakındığımda, takımımdan herhangi bir haber olmayacak.
Her gün aldığım spor gazetesinde, takımıma arada bir küçücük bir yer ayıracaklar (o da belki).
Çoğu firmanın taraftarlara yönelik ürün çalışmalarında, benim takımıma yer verilmeyecek.
Bu örnekler kolayca çoğaltılabilir. Fakat ne kadar çoğaltılırsa çoğaltılsın, biz yine de sadece Sakaryasporlu kalacağız. Ülkenin birçok şehrinde, şehrinin takımını tutmayan insanların, üç İstanbul takımını tutmakta ki mantığını dışlayacağız.

Şöyle bir analiz edelim:

Neden İstanbul ile alakası olmayan birçok kişi tutar bu takımlardan birini? Yukarıdakilerden mahrum kalacak diyeyse, o Sakaryaspor'u hiç tutmasın zaten daha iyi. Peki, Sakaryasporlu olmak sana ne getiriyor diye soracak olanlar olursa, ben de işte o zaman, “Sakaryaspor'un sadece ve sadece, benim şehrimi temsil etmesi bile yeter!” diye cevap verebilirim gururla. Televizyon başında “Üç İstanbul Takımı”nı desteklemek gibi bir hataya düşeceğime, giderim Sakarya Atatürk Stadı'na, benimle bu şehirde aynı acıyı, gururu, nefesi ve sevinci yaşayan arkadaşlarımla, desteklerim doğduğum şehrin takımını.

Bırakın artık şu “Üç İstanbul Takımı”ndan herhangi birini tutma sevdasını. Herkes kendi şehrinin takımına sahip çıkmalı. Sahip çıkılsın ki, o kadar güçlensin Türk Futbolu ve şehir takımları. Yani şehrimin takımı: Sakaryaspor. Güçlensin ki; o kadar başarı gelsin. Maç yayını veren kahvelerini dolduracağınıza, gidin stada takımınıza destek olun. Çocuğunuza “Üç İstanbul Takımı” ürünleri alıp, o yaşta çocuğun beynini yıkayacağınıza, yapışın yönetimin yakasına, “Neden benim çocuğuma alacağım bir Sakaryaspor ürünü bile yok.” diye hesap sorun. Tatangalar yaramaz insanlardır, beladır, şöyledir böyledir deyip, önyargılı olacağınıza, en azından internet yoluyla girin biraz araştırın. Görün bakalım dediğiniz gibiler mi, yoksa düşündüğünüzden çok mu farklılar…

Burak Akdiş gittiği takımlarda hala 54 numarayı tercih ediyor ve her yerde Sakaryaspor taraftarından övgüyle bahsediyor? Türkiye ile uzaktan yakından bir alakası olmayan Hollanda vatandaşı Dervin(*), neden Sakaryaspor'a gönül veriyor ve her sene Hollanda'dan sadece Sakaryaspor'un birkaç maçına gidebilmek için Türkiye'ye geliyor? Konyaspor'un kaptanı Yasin Çelik, neden "siz ölüyü bile diriltirsiniz o sahada" diyor. Neden aslen Ankaralı olan Alperen kardeşimiz, sadece ailesinin işi için belli bir süre bulunduğu Sakarya'da gönlünü Sakaryaspor'a veriyor ve şu anda da sadece Sakaryaspor'u tutuyor. Örnekler çoğaltılabilir pekala.

Sakarya'da doğmayan fakat bir şekilde Sakarya'ya yolu düşen insanlar bile, bu kadar gönül verirken Sakaryaspor'a, bu iki takımlı ya da iki kimlikli şeklinde nitelendirebileceğimiz insanlarımız neden kendi değerlerine sahip çıkmanın önemini bilmiyorlar? Bir insanın tek kimliği olur değil mi? O zaman sizin de tek kimliğiniz olsun lütfen. Ya sadece Sakaryasporlu olun, ya da diğer takımlı! Tatangalar daima tek takımlı!

(*) Dervin Hollanda doğumlu bir Tatanga. Deprem öncesi bir tanıdığını ziyarete gelip, bir Sakaryaspor maçına gidiyor ve sonrası deprem, kargaşa derken, Sakarya kentine aşık olup, artık Tatanga oldum diyor. On gelişinde Ordu deplasmanına, Tatangalar’la birlikte giden Devrin, belki de, kent takımına değer vermenin güzelliğini gösteriyor, örnekliyor, yaşıyor ve yaşatıyor. Tabii örnek alabilene…

işte olay budur bee artık beyninizden silin o 3 BÜYÜTÜLMÜŞLERİ kendi şehrinize sahip çıkın...

bizim sırtımızdan milyon dolarlar kazanıyorlar ve yine bizi eziyorlar hani bir söz varya siz merkep olursanız semer vuran çok olur diye bu iltanblcular merkep oldukça bize daha çok semer vururlar merak etmeyin.. örneğini uzaklara gitmeden haftaya beşiktaş sivas maçında göreceğiz hakem bizi nasıl ezecek bu böyle olacak maalesef neden mi? çünki bizim istanbulcular merkep sırtımıza çıkılmasıda mübah yani !!!

tatangalara selam

anti-istanbul
Del Piero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.11.2007, 18:50   #25
KIZILCAN
Usta Yiğido

KIZILCAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

249 Mesajına 418 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 854 KIZILCAN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Tugcin arkadaşıma katılıyorum.Ben de eskiden Beşiktaş'a gönül vermiştim.Ama şimdi işler değişti.Diyeceksiniz ki neden Sivasspor 1.lige yükselene kadar Sivasspor'u tutmadın?Tabi ki memleketimin maçlarına gittim,destekledim.Ama sadece 1.ligde tuttuğumuz bir takım olsun istedik.Bu şuna benziyor.Türkiye yıllarca Dünya Kupasına katılamadı ve biz hep başka ülkelerin takımını favori gösterip onu tuttuk.Onun gibi birşey bu.Şimdi Beşiktaş benim için hiçbirşey ifade etmiyor.Sivassporla gurur duyuyorum.
Tugcin arkadaşıma diyorum ki takma bence.Ben takmıyorum artık.Biz bize yeteriz...
KIZILCAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.11.2007, 18:58   #26
wanted58
Yeni Yiğido

wanted58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

3 Mesajına 3 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 684 wanted58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

abi şimdi trabzonu bile 4 büyüklerden diye sayıyoz ama trabzon taraftarıda beşiktaşı tutuyo gs yi fb yi tutuyoo ama biz tek büyüğüz buda bilinsin yanii...
wanted58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.11.2007, 18:58   #27
tugcin
Acemi Yiğido

tugcin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

15 Mesajına 33 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 tugcin isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Alıntı:
tatangaist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sadece SAKARYASPORLUYUZ!

- Hangi takımlısın?
- Sakaryasporluyum.

Şöyle bir analiz edelim:

Tatangalı dostum teşekkür ediyorum katkıların için...Keşke bşzşm Sivaslılar da senin gibi olsa, hareket etse!! Ama olacak ben inanıyorum...Ancak bu kadar güzel bir yazı yazılırdı bu arada. Ellerine, yüreğine sağlık kardeşim. Emeğin için teşekkür ediyorum.

İşte budur gardaşlar!! Görün bakın tanagalı nasıl neler yazmış. Bir düşünün ya gözünüzü seveyim!! Sivaslı olup da feneri, bjkyi tutanlara sesleniyorum. Yeter artık bitsin bu ızdırap!!!
Alt 06.11.2007, 19:01   #28
tugcin
Acemi Yiğido

tugcin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

15 Mesajına 33 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 tugcin isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: -->: Sivaslı Sadece Sivassporu Tutmalı!!!

Alıntı:
Apokan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
YOK GARDAS HEP SI HIKAYE--YOK YILLARCA 3 BÜYÜKLERI TUTMUSTA BIRAKMASI ZORMUS FELAN
YA BIZ SANA GÖNLÜNDEN SIL AT DEMIYORUZKI
1 LIGDE ÖNCE SIVASSPOR;U TUT ILK ÖNCE SIVASSPORUN HAKKINI KORU
ILK ÖNCE ONU SAVUN-ILK ÖNCE ONUN KAZANMASINI ISTE FELAN
SONRADA DAHA ÖNCE TUTTUGUN TAKIMININ KAZANMASINI ISTE
MECNUN BASKAN-BÜLENT HOCA;DA FENERBAHCELILER-AMA ÖNCE SIVASSPOR;UMUZUN KAZANMASI ICIN UGRASIYORLAR
BEYPINARLI YIGIDO58
Beypınarlı gardaşım eline, yüreğine sağlık...
Çok teşekkür ederim yazdıkların için. Ne güzel ya bizim gibi düşünen birçok Sivaslı olması!! Kader birlği ettik. Allahın izniyle bütün Sivaslılar gerçek Sivassporlu olacak..

Tatangalı da yazmış. Hangi takımlısın sorusuna Sivasspor dedikten sonra bir de " o değil ya ilk takımın hangisi?" diye soruyorlar ya çok gıcık oluyor, sinirleniyorum..Yeter artık!! Haydi Sivaslılar sivassporu destekleyin sadece!!
Alt 06.11.2007, 19:08   #29
tatangaist
Acemi Yiğido

tatangaist - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

11 Mesajına 12 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 705 tatangaist Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Alıntı:
tugcin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Tatangalı dostum teşekkür ediyorum katkıların için...Keşke bşzşm Sivaslılar da senin gibi olsa, hareket etse!! Ama olacak ben inanıyorum...Ancak bu kadar güzel bir yazı yazılırdı bu arada. Ellerine, yüreğine sağlık kardeşim. Emeğin için teşekkür ediyorum.

İşte budur gardaşlar!! Görün bakın tanagalı nasıl neler yazmış. Bir düşünün ya gözünüzü seveyim!! Sivaslı olup da feneri, bjkyi tutanlara sesleniyorum. Yeter artık bitsin bu ızdırap!!!
Yazı Tatangalar.Com -Okumaya Değer Bölümünden alıntıdır.Yazının sahibi Doğukan Adıgüzel abimdir yanlış anlaşılma olmasın

Yazı yaklaşık 2.5 senelik bir yazıdır.Anadolu takımlarının en büyük sorunu çift taraftarlılıktır.İstanbul yalakası değil memleket sevdalısıyız.

Sadece Sakaryasporluyuz!
Alt 06.11.2007, 19:22   #30
yusuf_yusuf
Usta Yiğido

yusuf_yusuf - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

329 Mesajına 482 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 877 yusuf_yusuf FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bu alemde tek buyuk takım olmalı oda sivasspor
yusuf_yusuf isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla