--->: DİVRİĞİ`YE GELMEMEK İÇİN
Çok eski bir yazımda Divriği hakkında neler düşündüğümü belirtmiştim... Aynı sorunlar ve farklı boyutlarda çoğalan başlıklar.. Çok üzücü bir durum... Ben Kastamonda ikamet eden bir hemşeriniz olarak Futbol adına tüm amatör takımlardan değişik branşların (sivas adına) tüm müsabakalarını internetten takip etmeye çalışıyorum. Bayan hentbol takımından Demir-Çelik Divriğe kadar... O zamanlar Çatalzeytinspor kulübü adına bu duruma üzülmüş ve ''Verin bana kulübü'' demey kadar bir densizlik yapmıştım. Daha sonra Voleybol takımımı Sinopdaki finallerde 3.Lige taşımış ve 3000 nüfüslü yerde düğün bayram yapmıştık. Daha sonrası olaylarda (Sonucu bağlayacağım) Takımıma destek vereceğini söyleyen kişiler(Bu işte Belediye başkanı, Kaymakam, İstanbu ve Ankaradaki dernek başkanları dahil) hepsi bana arkasını döndü... Bende bu olay karşısında derhal yönetimimi toplayarak Olağan üstü genel kurulu toplayıp başkanlığı bıraktım. Bunu şunun için söylüyorum. Bende 3000 nüfüs var ama Divriğide bu potansiyelin onlarca fazlası var. Türkiyede D.Ç. Divriğinin yerinde olmak isteyen o kadar çok il-ilçe ve müesseseler varki sayıları 100 ü bulur. Biz ise elimizdeki değere sahip çıkamıyoruz. Bu konu hakkında çok yakından tanıdığım yeni Futbol Federasyonu yönetim kurulundan sayın abim Sedar Güzelaydına ileteceğim (kendisi Çatalzeytinlidir) Umarım bu konunun (hakemlerin tutumu) iğrençliğinin üzerine gider... Varmı kardeşim böyle bir davranış... Ben Silopide ve Cizrede Prof. maçlarda bulundum. Ne sahalar var ne seyirciler var ne ilçeler var futbol oynanmayacak. İnsanın deplasmana giderken ne kadar çekindiği ne kadar korktuğu. Divriğimizin nesi varmış. Divriğimizin 25-30 seyircisinin yaptıklarını neden ağza alıyorlar. Çok ayıp. Tamam belki fair-playa aykırı durumları olabilir. Ama yazık kardeşim zaten takımın seyircisi yok, destekçisi yok. Bırakında çözümü başka yollarda arayın. Ne bileyim toplayın oncağız seyirciyi bakın şöle olur böle olur deyin. Yazık değilmi. Bu takım eğer küme düşerse Sivassporumuzun ilk 5 e girememesinden daha fazla üzülürüm. Buna emin olun ki benim gibi bir çok Sivassever bunu diyecektir. Ben Divriğide hiç bulunmadım. Sağcıda değilim solcuda. Ama bir gerçek varki takım Şehrimizin bir parçası. Kötüde değil durumu. Sahasında 2 galibiyet yüzde 80 kümede bırakır. Ama desteğimizi Sayın başkan Halit Beye desteğinizi esirgemeyin. Ben kendi çapımda tek başımada olsa Kastamonuspor maçına gidip(tarihini bilmiyorum ama maç içerde) dimdik duracağım. Sırf hakemlere inat, sırf Divriğideki duyarsız futbol seyircisine inat. Divriği sadece Divriğinin değildir. Hepimizindir...
Saygılarımla
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|