Cevap: Haydi Sivas, Dünya Yiğido Görsün.
Dünya Yiğido Görsün diyoruz ama ülkemizde Yiğido'yu gören var mı?
Bir Türk takımı Şampiyonlar Liginde ön eleme mücadelesine çıkacak ve medyadan ilgi sıfırında altında.Galatasaray'ın amatör takımlarla mücadelelerine sayfalarca yer ayıran gazeteler,dakikalarca program yapan Televizyon kanalları neredeler? Ben göremedim...
Bir kaç internet sitesinde haber yapılıyor.Yorumları okuyalım bi.Bu kadar mı çok battı bu takım birilerine.Bu kadar mı çekememezlik olur.Ligde madara ettiler bizi diyenler,"Aman bide Avrupa'da bi takım elerler falan,iyice kepaze oluruz" derdinde.Rum yatağında sirtaki yapıp yüzleri asılmadan elenen,Kıbrıs'ta kucakta kıvrım kıvrım kıvlılan,ince belli,ağzı salyalı bordo mavililer,Türk'üz demeyin.Türk'lüğünüz "Forza Anderlecht" kelimesinde kaybolmuştur.
Kimsenin SİVAS'lı olmasını beklemiyoruz.O ayrıcalık sahipleri üzerinde güzel duruyor zaten.Ama Türkiye'de Türklük 'te mi kalmadı?Bir Türk takımı ,hemde zor şartlarda bu noktalara gelmiş bir ANADOLU takımı Avrupa arenasına çıkıyor ve bu durum hasıraltı ediliyor.
Takımımızdan beklediğim şudur.Maç öncesi ve sonrasında bizi görmeyen medyaya görüntü verilmesin.Kimse kendi reklamını yapmasın.Biz Sivasspor'umuzu adi TV kanallarının ekranında,spor ahlakı olmayan,sporu futboldan,futbolu paradan ibaret gören her devrin kahpesi gazetelerin en arka sayfalarında görmesekte olur.
Ne Mutlu Türk'üm diyene ve TÜRK'lüklerinde zerre leke olmayan SİVAS'lılara...