Alıntı:
kasko Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşım ben yorumumda dikkat ettiysen şöyle birşey söylemiştim.Sivas'ta futbol ön planda değildir.Benim anlatmak istediğim bu.Hiçbir zaman da ön planda olmadı.Yani 42 senelik tarihimizde futbol şehirde her zaman geri planda kaldı.Biz bir anda kocaeli gibi eskişehir gibi ankaragücü gibi olalım diyoruz.Aslında bu şekilde sivasspor taraftarını karşılaştırmak da doğru değildir.Sivas'ın bu konuda kendi özgü bir yeri vardır.Farklı bir yerdir sivas.Fanatizmin aşırılığın yer bulamadığı barınamadığı bir yerdir.Bizim de böyle bir yapımız var.Stada gelip bağırma gibi bir huyumuz yok.Ancak aynı kişi takımına çok bağlıdır, her maçını takip eder.Şehir dışına çıktığında takip etmeye çalışır. Sivassporu yediden yetmişe herkes sahiplenir bu memlekette.Ancak diyorum ya sevgisini farklı gösterir.Ben şunu kabul etmiyorum.Bazıları bu sitede çıkıyor sivas taraftarı şöyle böyle...Ayıptır yaa.Ayıp yani.Bunlar hoş şeyler değil.Peki napıcaz bu durumu kabullenip bu farklılığımızı avantaja çevirmenin yollarını arayacağız.Böyle eleştirerek kimseyi yola getiremeyiz...
Ayrıca sivas taraftarı fair-play anlamında türkiye'de örnek bir taraftardır.Buraya gelen tüm rakip taraftarlar, rakip takımlar her zaman güzel bir şekilde misafir edilip, yolcu edilirler.Çıksaydı trabzon maçında olaylar çıkardı.Onlar bile ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler.
Barca taraftarından örnek vermeme gelince.Doğrudur, barca dünyanın en büyük kluplerinden biridir.Yalnız benim anlatmak istediğim barcanın büyük klup olması değil, konumuzla alakalı olan barca taraftarının tutumudur.Barca'nın kendi sahasındaki bir maçını izlemeni tavsiye ederim.Adamların stadları 90 bin kişilik olduğu halde maç izlerken çıt çıkmıyor.Bizler diyoruz ya tiyatro izler gibi.Onlar tiyatro izleyicisinin kralını yapıyorlar.Ancak bu zamana kadar da bu konuda taraftar hakkında olumsuz bir demeç söylendiğini duymadım.Onlar demekki bu farklılığı benimsemişler.İnşallah birgün biz de benimseriz. 
|
Sivasda holıganızmın olmamasının en buyuk nedenı de taraftar kulturunun yerlesmemesıdır bu nedenle ne dogru durust destek veren vardır nede olay cıkartıcak kadar sempatızan olan...sahıplendıgını pek sanmıyorum 7 den 70 e herkes sahıplense gecen sene antepe 10 degıl 100 otobus kalkardı

sahıp cıkan elbette vardır ama yeterı kadar olmamısdır...ben sıvas taraftarını degıstırmek ıcın bu konuyu acdım...Bakın bana kızanlar var sıvas taraftarını kucumseme dıye ama 2 senekı halımızı taraftar kulturunun yerlesdıgı yada yerlesmek uzere oldugu bır baska sehıre yukleyın...bakın ıcerdekı maclarınız nasıl her mac full cekıyor deplasmanlarına nasıl onlarca araba kalkıyor...
ts maclarına demekkı sızler gelmıyorsunuz adamlar ne zaman gelse bız dahıl cogu sıvaslıyla kesın munakasaya gırıyorlar...hele gecen sene yaklasık 500 ts lıyı polıs sıvas seyırcısının yanına sokdu az daha kıyamet kopuyordu...
barca konusuna gelınce de adamların destege ıhtıyaclar yok cunku dunyanın en buyuk 3 5 kulubunden bırısı kendılerı atesleyecek taraftarı olmasa da kadroları yetıyor..ya bızım kadromuz onlarla boy olcusebılıecek mı yok ?
Alıntı:
karen Nickli Üyeden Alıntı
öncelikle sunu söleyim herkes kendince biraz hakli ama arkadasim karssporla sivasi kiyaslama sivas karssporun yaninda bi dev,sivasimi da bu kadar kücülzmem,lütfen herkes yazdigina dikkat etsin,kars sporda kimki yok onlar bile sahasini doldurur sivas dolduramazmiz,sacmalamayin,siz o stadi doldurmayi kolaymi saniyosunuz,o stat besbin onbin kisilik bi stat deil gördünüz kadarda kücük deil,gelenden de allah razi olsun gelmeyendende,burda sivasi kücültmeyin,sivas taraftari biraz takimina stem etti sadece o gecensenede gayet iyi seyircimiz vardi,yok stat dolmuyomus gecensene ben almanyadan sivasin bes alti macina gittim stat tiklim tiklim doluydu ben gözümemi inanayim sizemi,karssporu sivasla kyaslayan arkadasim,beyenmiyosan gidip karssporu tutacaksin,sivas öle kücümsenecek bi takim deil saygilar,
|
ben farz olarak karsspor u ornek verdım onun yerıne gerıde kalan 80 ili verin gene aynı olacakdır sonuc...kendını kandırma arkadasım bence...
bak burayı ıyı dınle bellı kı almanyadan tv den pek goremıyorsun...sampıyonlar lıgı macı ılk kez bır anadolu da bır sehır de oynandı ve havuz tarafının %90 ı bostu..gar tarafında ve maratonda da bosluklar vardı...yanı ornek verdım ben karsılastırma yapmadım o sampıyonlar lıgı macı baska bır ılde oynansa yer yerınden oynardı dıyorumm...benı anlamaya calıssanız kımsenın sorunu kalmayacak...siz bılırmısınız sivas sokaklarında sivasspor formasıyla gezerken mılletın degısık degısık bakmasını hele hele bır kac kısı yan yana gıymıssenız? ama 3 kucuk forması gıydıgınız de kımse sıze ters ters bakmaz...kı formaya bakanların cogu " bugun mac mı var " sivasın macı bu hafta nerde " gıbı sorularla da karsılasabılırsınız...
kımse de bana begenmeyen kars sporu tutsun demesın...once on yargısı konussun soyledıklerımı dogru yorumlasın ondan sora bana yol gostersın...ben sıvasspor karsspordan kucuk demedım bunu ıyı anla once !!! sehir olarak yeterı destek verılmıyor dıye karsılastırma yapdım ??????