Cevap: Sivasspor Satış Noktası Yiğidoları bekliyor
aslinda ikiside orijinal, tabi secebilirsen, ilk formayi sec kesinlikle.
ikincisi nasil orijinal oluyor sorarsan, anlatmasi cok kolay degil ama buyur:
ne adidas'a, ne nike'e nede benzeri spor markalarina büyük ölcüde giyisi diken tekstil fabrikasi ait. yani adidas istese sivasspor formasini herzogenaurach'da diktirebilir, ama cok dar produksyon limitleri var.
böyle olunca, adidas genellikte türkiye, vietnam, pakistan ve hindistan'da (baska ülkelerde mümkün) forma veya giyisi serilerini diktirir. Türkiye capinda bakarsak, satis sayilari cok yüksek olan fenerbahce ve besiktas formalari istanbul tekstilkent'e diktiriliyor. ordaki dikimevler her gün calisiyor, nerdeyse her gün forma dikiyor diyebiliriz.
sivasspor'un veya baska anadolu takimlarina gelince, adidas isleri metris'e vermiyor, anadoluda diktiriyor, aynisini nike, lotto ve zamaninda diadora (2007'de kendim arastirip ögrenmistim) yapiyor. haksiz degilsem, kahramanmaras'taki bir tekstil firmasi. ismini hatirlamiyorum, emailleri saklamadim malesef. o firma cogu anadolu takimlarinin formalarinin kumasini hazirliyor. sivasspor formalari kumas halinde ise sivas'a getiriliyor, ve kaptanspor tarafindan diktiriliyor. kaptanspor adidas lisansi tuttugu icin, onlar sivassporun bütün malzemelerini hazirliyor. satisa cikacak ürünleri, asspor dikiyor (4 Eylül mah., Stadyum yakini) ve ordan sonunda sana ulasiyor.
assporun diktigi formalar acik satisa cikiyor, yani kumas orijinal, ama bazi özellikler eksik yada degisik, kaptanspor'un kendi basina diktigi malzemeler ise takima veriliyor, ve birsey degismediyse istasyon caddesi üzerinden olan adidas shop'da satiliyor.
insallah bu bilgi isine yarar.
|