Cevap: Bunu Haketmiyorum
Profesyonel futbol camiasında bu tarz olaylara sıkça rastlıyoruz. Örnekleri çoktur. Mesut Özil, Mamadou Diallo, Mehmet Yıldız bunlardan aklıma gelen sadece bir kaçı... Bunu saygıyla karşılamak gerek. Sevincinin anlamı ''Duygu'' ve ''Saygı'' kapısını aralıyor. Bu futbolcunun kendi iç dünyasından akseden bir durumdur. Saygı duymak gerekiyor. Ama bunun tam tezat örnekleride mevcuttur. Toraman örneğinde olduğu gibi. Her ne kadar bu formayı giymesede memleketim insanı olduğu için aşırıya kaçan ortamlarda bulunmasıda tepkilere yol açmaktadır.
Sercan ise profesyonelliği gereği Bursasporda futbolunu oynamış belki para kazandırıp ''emekliliğine katkı olabilecek'' bir transfer gerçekleştirerek başka bir takıma gitmiştir. Edebi ile gururu ile sahaya çıkmış ve formasını terlettiği takıma katkıda bulunmuştur. Bunun adı ''futbol saygısı''dır... Taraftarı ona karşı tepkileri mutlaka olacaktır lakin işin haddi küfüre dayanınca olay çığırından çıkmıştır. Bu hadise yarın Erhana Mersinde de olabilir, Ermana Elazığda da, ama bu şekilde ben Sivastan ayrılıp şahsına söğülen bir futbolcuya şahit olmadım.
Yiğidoluk bu olsa gerek...
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|