Cevap: Yollarımızı Ayıracağız
navratilin gitmesi aslında bir çoğumuz için süpriz sayılabilecek bir karar oldu..fakat sivassporun carlosla beraber değişen oyun yapısına baktığımda carlosun kafasında planladığı defans anlayışı ile navratilin özelliklerinin tam zıt olduğunu gördüm..antrermanlarda izlediğim kadarıyla carlos defanstan olabildiğince çabuk top çıkarılmasını ve iyi oyun kurulmasını istiyor...öyleki bazı antramanlarda defans adamlarına aşır pres uygulatarak kim ne derece oyun kurabiliyor veya iş yapabiliyor bunu görmek istiyor..sağ ve sol bekler de buna dahil...bu sistemde ise en zayıf halka navratil olrak ortaya çıkıyor..çünkü navratil hem çabuk oynayamıyor hem de topu geriden iyi oyuna sokamıyor...bir de yavaş oluşu en büyük dezavantajı...rıza hoca bizdeyken genelde uzun topla çıkıp rakipten dönen toplara baskı yaparak topu kapıp kaleye gidiyorduk..carlos ise uzun top yerine kısa ve hızlı pas oyununu tercih ediyor..üstelik geriden iyi oyun kurulmasını ve hızlı çıkılmasını istiyor...mesela benim izlediğim ümit, murat ve ibrahim bunları gayet iyi yapabiliyor...bugünkü idmanda izleidğim da costada ise zaten bu tecrübe ve özellikler var... o yüzden navratilin gidişi böyle değerlendirdiğimizde mecburi oluyor..yoksa şu sitede ben de dahil en özverili ve profosyenel oynayanların başında navratil olduğunu söyleriz..ama unutmayalım artık bu takım değişime gidiyor ve çalımbayın takımı gidiyor carlosun takımı geliyor...