Cevap: Dualarda Buluşalım
Kur’ân’da “De ki: Eğer duânız olmasa Rabbim katında ne ehemmiyetiniz var?” (Furkan Sûresi: 77) buyurulur. Yani, varoluşun sırrına işâret edilir.
Duânın önemi; kul ile Yaratıcı arasında bir irtibat vesilesi olmasından da gelir.
“İnsanların en âcizi, duâdan âciz olandır. En fazîletli ibâdet, duâdır. Allah katında duâdan daha değerli bir şey yoktur. Allah ısrarla duâ edenleri sever.” (Câmiü’s-Sağîr, Hadîs No:, 1145, 1129, 7602, 1876.)
Duâ o kadar önemli ki, bizi gazaptan kurtarır:
“Cenâb-ı Allah buyurmuştur ki: ‘Kim bana duâ etmezse ona gadab ederim.’” (İbn Mâce, Duâ, 1; İbn Hanbel, 3/477.)
Öyle ya, duâ ile ona sığınmamak ya gafletten, ya kibirden, ya nankörlükten veya O’nun azametini kavrayamamaktan kaynaklanır. Bunlar ise azaba sebeptir.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------sakın yanlış anlaşılmasın kimseyle polemik yaşamak ,yada hiçbir kimseye cevap niteliğinde yazmadım,isteyen olursa bilgilensin diye yazdım,ALLAH kim hayır için dua ediyorsa edenlerin dualarını kabul etsin,SİVASSPOR umuzun süperligde kalması için ,tüm taraftarlarımıza ülke sevgisi,şehir sevgisi,takım sevgisi nasip etsin ,tüm taraftarlarımıza sivassporumuza destek olmayı nasip etsin,futbolcularımızı hertürlü kazadan beladan korusun,güç kuvvet versin ,attıkları şutlar gol olsun,kalemizde gol görmemeyi nasip etsin,tüm dua edenlerin dualarını kabul etsin AMİİN.Duamızıda ettikten sonra 1 2 kelam daha etmek istiyorum,SİVASSPOR 1970 Lİ Yıllarda yanılmıyorsam ,yine böyle golcüsüz bir sezon yaşıyordu,bitürlü gol atamıyordu,edemediler 200 kusur yiğido,4.eylül stadında yağmur duasına çıkar gibi gol duasına çıkmışlardı,çarede olmadı ,golcüde alsak 3.lige düşmekten kurtulamamıştık ,yanlışlık varsa düzeltin lütven,sezon başında Hadi olmadı devre arasında iyi bir golcü alınsaydı böyle son çare olarak duaya sarılmazdık,hayırlısı neyse o olur inşallah.
|