-->: BASKETBOL
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona 9 karşılaşmayla devam edildi.
Temsilcimiz Mehmet Okur, takımı Utah Jazz'ın Chicago Bulls'u devirirdiği maça oynadığı basketbol ve attığı sayılarla damgasını vuran isim oldu.
Son maçlarda gösterdiği müthiş çıkışla Utah Jazz'in galibiyetlerinde başrol oynayan milli basketbolcu Mehmet Okur, takımının Chicago Bulls'la yaptığı ve 100-95 kazandığı karşılaşmada yine sahnedeydi.
Salt Lake City'deki EnergySolutions Arena'da oynanan ve yaklaşık 20 bin seyirciniz izlediği karşılaşmada, Mehmet Okur, ilk 5'te başladığı karşılaşmada, toplam 28 dakika, 25 saniye süre aldı. Okur, iki sayılık atışlarda 4/17, üç sayılık atışlarda 3/5 ve serbest atışlarda da 3/5 isabet oranıyla oynayarak toplam 20 sayı kaydetti ve takımının en skorer ismi oldu. Okur, 5 faulle oynadığı maçın son bölümlerinde takımının attığı 14 sayısının 12'sini de kaydederek, galibiyetin gelmesinde başrol oynadı. Mehmet Okur, karşılaşma boyunca 5 ribaunt toplarken, 3 asist yaptı, 2 kez de top kaybetti. Temsilcimiz maçtan sonra yaptığı açıklamada, "İlk başlarda bir kaç şut kaçırdım ancak arkadaşlarım benim şutlarıma güvendiler ve beni topla buluşturdular" dedi.
Utah Jazz, Chicago karşısında son 5 yıldaki ilk galibiyetini elde etti. Takımın ribaunt ve sayı ortalamalarında lider ismi olan Carlos Boozer'ın yaklaşık bir aylık sakatlığının ardından dördüncü maçına çıkan Utah, arka arkaya olmak üzere üçüncü galibiyetini alarak da çıkışını sürdürdü. Jazz'de Derek Fisher 19 sayıyla takımı adına en fazla skor üreten ikinci isim olurken, Deron Williams ise 18 sayı, 13 ribauntluk başarımıyla göz doldurdu. Matt Harpring 13 ve Gordon Giricek de 12 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar.
Chicago Bulls'ta Kirk Hinrich attığı 26 sayıyla takımının en fazla sayı üreten ismi olmasına rağmen mağlubiyete engel olamadı. Chris Duhon 14, P.J Brown 10 ve Ben Gordon da 11 sayıyla Chicago adına skora katkı yapan isimler oldular. Chicago Bulls, 2002 yılından beri ilk kez Utah Jazz karşısında mağlubiyet yüzü gördü.
|