--->: YARI FİNALDAYIZ
3 BAŞBAKAN’DAN Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 85 yıllık Cumhuriyet Tarihimiz’de bir futbol zaferi sonrası soyunma odasına inen ilk başbakan oldu. Çünkü o futbolun içinden gelmiş, “ter”in ne demek olduğunu top peşinde koşarken öğrenmişti.. Soyunma odamızda Fatih Terim ve Rüştü’ye sarılmak istediğinde şu sözle karşılaştı: “Terliyiz Sayın Başbakanım... Terimiz üzerinize sürülür...” Erdoğan, Türk Spor tarihinden asla silinmeyecek şu yanıtı verdi: “Emeğin teri kutsaldır, öpülür...” 3 CUMHURBAŞKANI’NDAN Hırvatistan maçı bittiği an, TFF Başkanı Hasan Doğan’ın eline bir mesaj ulaştı... Bu, Cumhurbaşkınımız’ın mesajı idi.. Şöyle diyordu mesajında: “Bu zaferi yaşatan evlatlarımıza minnettarlığımı nasıl anlatabilirim ki!” 3 GENELKURMAY BAŞKANI’NDAN Evet, zafer sonrası Federasyon Başkanımız Hasan Doğan’a iletilenler arasında “Çok önemli bir mesaj daha vardı. Genelkurmay Başkanımız’ın imzasını taşıyordu bu mesaj.. Sayın Yaşar Büyükanıt’ın, Doğan’ı ağlatan mesajında şu satırlar yer alıyordu: Gata’da tedavide olan gazilerimiz milli formalarını giydiler.. Şimdi ben de giyiyorum..” 3 BAYINDIRLIK BAKANI’NDAN Maç sonrası bir gazeteci arkadaşımız, Başbakan’la maçı izleyen Bayındırlık Bakanı Faruk Özak’a sokuldu.. Özak’ın gözlerini bir “pınarsuyu” gibi berrak gözyaşları kaplamıştı.. Gazeteci dostumuz sodru: “Sayın bakanım ağlıyor musunuz?...” Faruk Özak’ın yanıtı da “altın sözler” arasına girdi. Bakan şöyle dedi: “Formamız üstümde, şimdi şu evlatlarımızın arasında olmayı, bakanlık koltuğunda oturmaya tercih ederdim...”