Cevap: Maçı Değerlendirelim Gs 2 - Ss 0
Staddan yeni eve geldim. Dört yıldır üst üste Ali Sami Yen'e gidiyorum, bu izlediğim dördüncü maç en şahsiyetsiz, en beceriksiz, en kötü oyun oynadığımız maç oldu. Daha önceleri de hep yenilmiştik ancak hiç bu kadar aciz duruma düşmemiştik. İlk defa bir maç için keşke gelmeseydim dedim, ortada oyun, kalite, beceri vs hişbirşey yoktu, hadi bunlardan geçtim kazanma isteği ve özgüven yoktu! Sahada ne istediğini bilmeyen, sağa sola koşturup duran, gölgesinden korkar vaziyette ayağında top tutmak istemeyen, iki pas yapılsa üçüncüsünü rakibe illa ki veren bir futbolcu topluluğu vardı. Buz gibi havada üşüdüğümüzle kalakaldık.
Gerçi çok fazla üzülmemize de gerek yok, zaten çok beklentimiz yoktu, belki bir puan alırız diye aklımızın ucundan geçmişti işte ama iyi günümüzde alamadık ki o bir puanı bugün mü alacaktık! Yine mahzun, yine hüzünlü buz gibi havada üşüdüğümüzle kalakaldık. Bu düşüncelerle staddan ayrılıp evimin yolunu tuttum.
Artık bizim için yapacak tek iş, girebileceğimiz tek çıkar yol bir şekilde evimizdeki maçları alarak ilk yarıyı kapatabilmek. Deplasmanlardan hiç bir şey beklemeyelim derim. Bugün ki ne idüğü belirsiz, berbat gs karşısında puan çıkaramayan takım artık bu futbolla ikinci lig takımlarıyla deplasmanda oynasa yine tek puan alamaz. Fazla beklentiye girmeyelim, evimizdeki maçların artık bizim için ölüm kalım maçları olduğunu, ve bu maçlardan üç puan almanın yaşamamız için tek şart olduğunu bilelim.
Futbolcuları tek tek değerlendirmek istemiyorum, genel olarak hepsi kötüydü zaten konuşacaksak iyilerden bahsedelim. Erman için sezon başında çok fazla olumlu görüşlerim yoktu ancak bu maçta gördüm ki takım için birşeyler yapmaya çalışan, emek veren, canı gönülden oynayan bir kaç futbolcudan birisi Erman. Onun da elbette hataları vardı ancak takımın en iyilerinden birisiydi. Ayrıca Murat Sözgelmez de elinden geleni yaptı. Sedat'ı buradan çoğu kez eleştirsek de kıymetini bilmemiz lazım. Elinden geleni yapıyor, ancak yanlız kalıyor, garibim ne yapsın, futbol mu oynasın, yanındaki canlı bombaya mı yoğunlaşsın? Diğer futbolcuları es geçiyorum.
Taraftar ise bu güne kadar gördüğüm en az sayıdaki taraftardı, en iyi ihtimalle 200-250 kişiydik. Gerçi kimseye kızmıyorum, hemen her takım da işler kötü gitti mi taraftarın büyük çoğunluğu stada gelmez. Zaten gsliler de 25 bin kişilik stadda en çok 8-9 bin kişi varlardı. Gelenlere teşekkürler.