Cevap: Deniss Ivanovs Sivassporda
Deniss Ivaovs transferi gerçekleşirse eğer isabet olur. Çünkü, diğer üm yabancı transferlerimiz Afrikalı. Afrika ekolündenler.Tunuslu,Malili,Se negalli,Gabonlu... gibi. Çoğu da eski fransız sömürgesi olduklarından aralarında Fransızca iyi anlaşabiliyorlar. Şayet İspanyol Pulido gelse idi,hem farklı ekolden ,hem de farklı dil ve kültürden olacaktı,uyum sorunu çıkacaktı ki bu sezon en son isteyeceğimiz şey uyum sorunu olsa gerek.
Deniss hakkında bir Güney Afrika spor sitesinden alıntı yapıyorum:
''
Why Muhsin won't play Ivanovs against Stars
Rodney Reiners
September 30 2009 at 02:31PM Get IOL on your
mobile at m.iol.co.za
Next » 1 2 The decision has been made: Ajax Cape Town will not risk star central defender Deniss Ivanovs for Wednesday night's PSL match against Platinum Stars at Rustenburg's Moruleng Stadium in the North West Province.
The Latvian international has picked up two yellow cards this season. If he plays against Platinum and picks up a third booking, he will be suspended for Ajax's all-important clash with Kaizer Chiefs at Newlands on Sunday.
Ajax coach Muhsin Ertugral is not prepared to endanger the availability of his best defender in this way and, therefore, will draft tough- tackling Clayton Daniels into the starting team.
"Despite all the injuries and suspensions, we have capable players on the bench and I have to make sure they get some game time," said Ertugral. "Clayton Daniels is one such player that cannot wait to play, while we also welcome back Lance Davids from suspension." ''
Bu haber 30 Eylül 2009da yani Muhsin hoca Sivassporumuza daha gelmeden Ajax Cape Town'ı çalıştırırdığı dönemle ilgili. Muhsin hocanın hep ilk 11de oynattığı Deniss Ivanovs'u sıradaki maçta riske etmeyeceği,oynatmayacağı,onun yerine yedek kulübsinden bir isme o maçlık şans vereceği anlatılıyor.
Yani,Deniss, Muhsin hocamızın eski takımında banko oynattığı,en güvendiği stopermiş. Geçen sezonu da önceki takımında belli ki formda geçirmiş.
Sivassporumuz Muhsin Ertuğral transferlerine devam ediyor. Yeri değil belki ama bana göre gelecek sezon başında Muhsin Ertuğral yeniden takımımızın başına geçebilir.Fena da olmaz hani. Transferler onun. Tek eksiği ligimizi tanımaması idi. Bu eksiğini de kapatsın,iyi hazırlansın. Muhsin hocanın kapasitesi, kariyeri,hocalığı çok iyiydi ama takıma ve bizim lige uyumu olmamıştı.
Zamanında Muhsin hoca geçen sezon son 8 hafta için gitsin diyenlerdendim, ama aynı yazılarımda bu ayrılığın kısa olmasını ve ilerde mutlaka yeniden takımın başına gelmesini dilemiştim. İnşallah gelecek sezonki hoca alternatiflerimizden biri olur. Gerçek bir beyefendi,adam gibi adam,halen bizim takım için çabalamaktadır.
|