Alıntı:
DoomsDay58 Nickli Üyeden Alıntı
K.paşa:Yekta Kurtuluş(Her zaman SivasSpor'da görmek istediğim birisi)
Kopenhag:Sölvi Geir Ottesen(Fizik olarak güçlü hemde genç savunmayı canlandıra bilicek bir isim)
Nürnberg:Jens Hegeler(Savunma da hava toplarını çok rahat karşılaya bilicek birisi 1.92 boyu var ve 22 yaşında)
Braga:Rodrigo Lima(27 yaşında golcü bir isim fiyatıda uygun bu oyuncunun 350.000 euro görünüyor şuanda)
Kaizer Chiefs:Tshabalala
Boca Juniors:Cristian Chavez(Orta Sahada etkili ola bilicek isimlerden birisi)
Rennes:Jires Kembo Ekoko(Kongolu forvet son vuruşlar için etkili ola bilicek birisi)
Monaco:Peirre Emerick Aubameyang (Gabonlu forvet 21 yaşında hemde Zitanın hemşerisi)
Fulham  avid Stockdale(25 yaşında genç bir kaleci Fulham da Schwarzer den fazla kalede şans bulamıyor alınmak istenirse hemen gelir diye düşünüyorum)
Benim transfer edilmesini istediğim bazı oyuncular bunlar hem gençler hemde çoğu avrupa futbolunda yetişmiş isimler ARTIK paraya kıyıp kötü oynayanları göndermek ve yeni oyuncular almak gerekiyor
|
.........Genç kardeşim duygularını anlıyorum da senin yazmış olduğun oyuncuların bonservislerin hakkında bigin var mı;bu oyuncular kendi takımlarında direkt oynayan ve ilk 18 e giren oyuncular...Kulübü satsan bu oyuncuların çoğunu alamazsın..Yorum yaparken biraz daha dikkatli yorumlar yapalım..Sivasspor tabiki iyi oyuncular alamlıdır ama alacağın oyuncu eğer takıma uyum sağlayamazsa boşa transfer yapmış olursun..Sivassporun yabancı konyenjanını boşa harcamaya ne zamannı ne de çok fazla parası da yok..Mutlaka transfer yapılacktır..Rıza hocaya bu konuda güveniyorum..Ama malesef yönetime hiç güvenim yok..Rıza hoca yerli ve yabancı için oldukça kabarık bir liste vercektir..Alınacaklar için A-B-C belki de D planları bile olacaktır..Ama yönetim verilen listedeki oyuncular içinde tahminen parası en düşük olanı alallım diyecektir..Bunu hepimiz son 2-3 yılda açıkca gördük..Bence Sivassspor bu konuda fazla yüksekten de uçmamalı..Karüyerli oyuncu yerine takıma katkı yapacak,mücadele edecek ,gerekirse tekmeye kafa sokacak oyuncular tercih edilmeli....Karabük 'te oynayan eEmenike örneğinde olduğu gibi sivasspora fayda sağlayacak ,yaşı fazla ilerlememiş,cengaverlik yapacak oyuncular bize daha çok fayda sağlar...Yaşı çok fazla genç olan oyunculardan da kaçınmak gerkir;çünkü eğer sivasspora ligde katkı yapacaksa takımda direkt oynayacak kapasitede yerli yabancı oyuncular alınmalıdır..Değişim öyle ya da böyle sağlanacak;bu değişimi geçen yıl Ankaragücü de yaşadı;alınan oyuncular daha yeni yeni uyum sorununu aştır.Sivasspor mümkünse aynı dili konuşan ,aynı ekolü olan,alınabilirse aynı ülkeden daha da ileri gidiyorum daha önce geçmişte aynı takımda da oynamış da olan 3-4 tane yabancı oyuncu almalı ki ligde fazla uyum sorunu yaşamasınlar..Bazıları şimdi diyecekler iyi de hocam bu özellikleri olan oyuncuları nerede bulacağız?O zaman ben de şunu derim;Minareyi çalan kılıfı hazırlar;takımı bu duruma kim getirdiyse düzeltme işi,tarnsferlerin nasıl olcağı işini de onlar çözecekler...Biz taraftar olarak takımımıza destek olduk,köstek olmadık,her maça gittik ,daha ne yapalım...Devre arasında takımlar iyi oyuncularını kimseye vermezler;daha çok takımıyla sorunu olan veya kadaro dışı kalmış oyuncular ya da takımında yedek bekleyen oyuncuları alabilirsin..Bende diyorum ki sivasspor için 2 iht,imal var:Rıza hoca bir süreliğine yardımcılarını Güney Amerika'ya gönderecek;burada daha önceden menejerler vasıtasıyla belirlenen oyuncular bir daha gerkirse 2-3 maçları izlenecek;beğenilen oyuncuları en son Rıza hoca izleyerek son kararı vercek..Bu oyuncular Brezilye 2.liginden de olabilir..Önemli olan takıma uyum sağlayıp katkı yapmaları..Geçmişte Trabzonspor Brezilya 2. liginden Aurelio ve Da Silvia dve adını hatırlamadığım bir oyuncu daha getirmişti;bu oyuncular önceleri 2-3 maç eleştilmiş daha sonra Trabzonsporun en iyi oyuncuıları olmuştu..Ozamanlar bazılarının dudak büktükleri Aurelio şu anda nerelerde hepimiz biliyoruz..Sivasspora da geçmişte Santos adında uzun bolu bir oyunvu yine 2. ligden gelmiş ve hepimiz bu oyuncuyu çok sevmiştik..Son örnek ise G. Birliği ve Ankaraspor tarfından çok ucuza getirilen,Vederson şu anda Antalya'da oynayan Tita hatta Jaba 'yı da verbiliriz..Sivasspor niye bu tür yollarla ucuz ve kaliteli oyuncular getirmeyi denemiyor..Aklın yolu birdir.. Sivasspor takımı tamammmen değil eksik düşünülen mevk,ilere oyuncu almalı;takımı tamamen değiştirmek gibi bir saçmalığa girip kendini ateşe atmamalı..Bu takımda artık M. Yıldız,Hayrettin,Sedat,Abdurra hman,Sedat Yeşilçay,Uğur,Erman,Saiodo,Cey hun gibi oyuncular ayer yok..Sivasspor bu oyuncuları gönderip yerlerine yeni oyuncular transfer etmeli diye düşünüyorum...