Cevap: STADIMIZ ALTTAN ISITMALI DEĞİL MİYDİ
Dimyatla pirince giderken evdeki bulgurdan da olduk..Bundan 3 yıl önceydi galiba;B.Uygun'un 2. yılıydı..Rakip F.B. idi..O yıl Sivas'ta havalar hep karlı geçiyordu..F.B. takımının Sivasspordan değil sahanın zemininden çekindiği günlerce İstanbul basını tarafından yazıldı çizildi..Çünkü o günlerde Sivas'a çok fazla kar yağmış;4 Eylül stadı da adeta kardan adama dönmüştü..Statta çok sayıda kar vardı..O adeta kardan adama dönmüş zemin 1-2 gün içinde çok sayıda kişi tarafından temizlendi..Maç günü stada gelen herkes kardan tamamen temizlenmiş bir zemin gördü..Sivassporun f.b. ye yaptığı iyilik kendisine yol,su,elektrik olarak değil kalesinde gördüğü 4 gol olarak geri döndü..Gelelim bugüne maç günü kar yağacağı 1 hafta öncesinden belliydi..Bunu sadece bizi bilmiyoruz sivasspor kulübü ve Rıza Çalımbay da gayet iyi biliyordu..Bilmesine biliyordu ama gel gör ki sivasspor takımında çok sayıda eksik oyuncu vardı..Bu oyuncuların bazısı cezalı,bazısı hasta bazıları da sakatlanmıştı..Üstüne üstelik takımda 5-6 tanede takımla fazla antreman yapamamış,hazırlık maçına çıkamamış oyuncu vardı...Durum böyleyken ,maç günü kar oalcağı günler öncesinden herkes tarafından bilinmesine rağmen;metoroloji kar geleceğini günler öncesinden her tarafa tellalar gönderip ilan etmişken sivasspor kulübünün bu durumu bilmemesi imakansızdı..Antalya kulübünün sıcak bir iklimde olan bir kulüp oması da işin bir başka şekli...Kulüp yetkilileri ve Takım sorumluları bu durumu mutlaka birlikte konuşup değerlendirmişlerdir..Sonuçta ısıtma sisteminin ne olacağı da mutlaka konuşulmuştur....Artık herkes dünyanın dört bir tarafındadaki sıcak ve soğuk iklimlerdeki ligleri tv. den ve internetten izliyor..Herkes oynanan futbolu ve futbolun oynanadığı statları açıkca görüyor..Dünyada güney kutbuna yakın kutup noktasına yakın soğuk ülkelerde de futbol oynanıyor...Yılın çok az kısmı güneş gören İsveç,Norveç,Danimarka,Finland iya gibi ülkelerle Almanya,Çekoslovakya,Polonya gibi ülkelerde de kışın en soğuk zamanlarında futbol maçları oynanıyor..Bu ülkelerde oynanan maçlara baktığımızda sahanın kenarında kar var ama sahanın içi alttan ısıtmanında etkisiyle yemyeşil;hiç kar da yok..Demekki alttan ıstma sayesinde dünyada karla kaplı zeminler kardan rahatlıkla temizleniyor...Almanya da haftada en az 3 tane maç izliyoruz ben bu maçlarda hiç karla kaplı zemin görmedim;gören varsa açıklasın...Almanya aAvrupa'da en fazla karın yağdığı ülkelerden biri;maç sırasında da devamlı kar yapıyor ama zeminler kesinlikle kar tutmuyor..Aynı durum İsviçre,Macaristan,Hollanda gibi ülkelerde de açıkca görülüyor..Kaldı ki geçen yıl da kar yağışı oldu ma sivassporun zemini hep yemyeşildi;hiç kar tutmadı...Benim en büyük üzüntüm G.S. maçında meraklı gözlerle izlediğimiz yeni transferlerimizi kendi seyircimiz önünde izlyememek olmuştur...Ben zemin temizlenmiş olsaydı Antalya maçı alırdı 2-3 tane gol atardı diye söyleyen arkadaşlara hiç katılmıyorum;çünkü şimdi soruyorum Antalya'da Grosecki,Enaramo tipinde kaç tane oyuncu var...Sivasspor bu maçta bırakın futbol oynamayı pozisyona bile giremedi..G.S. maçında Grosecki nin,Enramo nun neler yapabileceğini gördük ama sahamızda aynı oyuncular neredeydse 1-2 pozisyon hariç topla bile buluşamadı..Bu maç bize değil Antalaya ya daha çok yaramıştır..Çünkü Antalya bu maçı deplasmanda oynamıç ve galibiyeti kaçıran tarfa olmuştur..Biz ise kar balesi yapmaktan öteye bu maçta hiçbirşey yapamadık....İnşallah bu maçla kaybedilen 2 puanı diğer maçlarda aramayız...
|